Λάζαρος Λάμπρου: Είναι η χρονιά του (pics & vid)

Θοδωρής Βασίλης
Λάζαρος Λάμπρου: Είναι η χρονιά του (pics & vid)

bet365

Ο Λάζαρος Λάμπρου ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και στον Πανιώνιο τρίβουν τα χέρια τους για το νέο διαμάντι που έχουν στα χέρια τους.

Ο Πανιώνιος έχει ένα μαγικό τρόπο να ανασταίνει καριέρες. Τόσοι και τόσοι ποδοσφαιριστές που είτε έφυγαν ως αποτυχημένοι από τις ομάδες τους είτε δεν πήραν ποτέ τις ευκαιρίες που έπρεπε από τους προπονητές τους, ήρθαν στη Νέα Σμύρνη και η μεταμόρφωσή τους ήταν εκπληκτική.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Λάζαρος Λάμπρου. Ο 20χρονος εξτρέμ στο ντέρμπι της προσφυγιάς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Γκολ, δύο κλεψίματα, δύο κερδισμένα φάουλ, τρεις τελικές προσπάθειες έγραψε κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο το θεώρημα της νεκρανάστασης ποδοσφαιριστών στην Πλατεία.

Βέβαια, δεν μιλάμε για μια τυχαία περίπτωση ποδοσφαιριστή, αλλά για το τελευταίο σπουδαίο ταλέντο που έβγαλαν οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ο γεννημένος στις 19 Δεκεμβρίου του 1997 Θεσσαλονικιός άφησε τους γονείς και τα δύο του αδέλφια σε ηλικία 13 ετών για να ενσωματωθεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού που τότε είχαν ως έδρα την Παιανία.

Η παρουσία του στην Α.Ε Ποντίων Κατερίνης, όπου τρεις συνεχόμενες χρονιές αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ανάγκασε στα Μάρκου αρχικά και τους Γιώργο Καφέ, Γιώργο Καπουράνη στη συνέχεια, να τον τσεκάρουν από κοντά, να πειστούν για τις ικανότητές του και να εισηγηθούν την απόκτησή του. Μία απόκτηση που έγινε δεκτή, παρά το σφήνα του ΠΑΟΚ και το ενδιαφέρον που έδειξε ο Ολυμπιακός.

Αμέσως ακούγονται αποθεωτικά σχόλια για το νέο ταλέντο που βρήκαν οι «πράσινοι» το οποίο θα αφήσει εποχή. Διάφοροι μάνατζερ γεμίζουν τις εξέδρες της Εθνικής Παίδων σε μια προσπάθεια να του αποσπάσουν την υπογραφή του. Ο ίδιος όμως ήταν υπό την αυστηρή προστασία του πατέρα του ο οποίος είχε δημιουργήσει ένα τοίχο μπροστά από τον Λάζαρο.

Κάπου κόλλησε, δεν πήρε ευκαιρίες

Οι απαιτήσεις, τα δημοσιεύματά και τα αποθεωτικά σχόλια αλλά και το διετές συμβόλαιο που του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός, όπως ήταν λογικό γέμισαν ευθύνες τον αμούστακο Λάζαρο ο οποίος ξαφνικά έπρεπε να αποδείξει ότι αυτά που έλεγαν δεν ήταν τυχαία. Ο ίδιος γεμίζει άγχος, κλείνεται στον εαυτό του και κάπου στην πορεία χάνεται.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται σε μια όχι και τόσο καλή Κ-20 του Παναθηναϊκού, ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα, αλλά η γενική μετριότητα της ομάδας του παρασέρνει και τον ίδιο. Ο κύκλος του στην ομάδα Νέων έχει κλείσει και στόχος του είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα.

Τελικά τον Οκτώβριο του 2015 παίρνει το βάπτισμα του πυρός κόντρα στον Λεβαδειακό για το Κύπελλο Ελλάδος ενώ ακολουθεί άλλη μια συμμετοχή με την Παναχαϊκή στο Κύπελλο. Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στους «πράσινους» το καλοκαίρι του 2016 ο Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός αποτελεί παρελθόν αφού επιθυμούσε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής κάτι που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να προσφέρει. Ο ίδιος ψάχνεται για Ιταλία αλλά τελικά λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος αποφασίζει να υπογράψει στον Ηρακλή, σε μια ομάδα που ήξερε ότι θα έπαιρνε αυτό που επίμονα ζητούσε από τον Παναθηναϊκό, χρόνο συμμετοχής.

Στο Καυτανζόγλειο παίρνει φανέλα βασικού και οι εμφανίσεις του προκαλούν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και τον Ιανουάριο μετακομίζει στον Δικέφαλο του Βορρά. Στην Τούμπα όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και κάπου εκεί έρχεται η σωτήρια λύση του Πανιωνίου. Δανεισμός για 1,5 χρόνο και όλα τα άλλα είναι ιστορία.

Ο Πανιώνιος και η μεταμόρφωση

Σιγά σιγά παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και βάζει και αυτός το λιθαράκι ώστε οι «κυανέρυθροι» να επιστρέψουν μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια στην Ευρώπη. Η αποχώρηση του Μπεν το καλοκαίρι άνοιξε τον δρόμο για την βασική ενδεκάδα και ο ίδιος την άρπαξε από τα μαλλιά με τα γνωστά αποτελέσματα με αποκορύφωμα την εμφάνιση της Κυριακής.

Στον Πανιώνιο τρίβουν τα χέρια τους (όπως και στον ΠΑΟΚ) και αν συνεχίσει έτσι, ο Λάμπρου θα γίνει ο επόμενος που θα γράψει το όνομά του στην μακροσκελή λίστα ποδοσφαιριστών που θα έχουν κάνει το μπαμ στη Νέα Σμύρνη πριν ανοίξουν τα φτερά τους για άλλες πολιτείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα