Δέκα πράγματα που μάθαμε από το πρωτάθλημα

Gazzetta team
Δέκα πράγματα που μάθαμε από το πρωτάθλημα

bet365

To Match Review του Gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε / είδαμε μετά την 30ή αγωνιστική και το πέρας της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Ρεάλ Μ. – Ατλέτικο Μ. (21+).

Ο Λουτσέσκου αξίζει μια ευκαιρία σε «μεγάλη» ομάδα

Μακριά από την αποθέωση και την λατρεία που γνώρισε από την Ξάνθη και ξέχωρα από την αγάπη που εισέπραξε εκεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου στα χρόνια που δούλεψε στην ακριτική πόλη έδειξε το πόσο σοβαρός και μεθοδικός προπονητής είναι. Φέτος την Ξάνθη την πήγε στην 6η θέση και έκλεισε την χρονιά με τριάρα. Ο Λουτσέσκου είναι ένας προπονητής που πάντα θα πει αυτό που σκέφτεται, που δεν φοβάται να... πειραματιστεί ακόμα και αλλάζοντας τις ιδέες του και που παρουσίασε ένα σύνολο που έπαιξε καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένα ένας τεχνικός που αξίζει να δοκιμαστεί σε επίπεδο μεγάλης ομάδας στην Ελλάδα.
Υπάρχουν ακόμα ποδοσφαιριστές που παίζουν για τη φανέλα, οι παίκτες του Ηρακλή
Οι... μπλε ψυχάρες του Ηρακλή έβγαλαν ένα πρωτάθλημα έχοντας μόνο... εχθρούς. Πολέμιους ακόμα και εντός των... τειχών της ομάδας και με τρομερά προβλήματα σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο και με τις γνωστές οφειλές. Μία ομάδα που φαινόταν να πέφτει αγωνιστικά και είχε τόσο εξωαγωνιστικά ζητήματα χάρις στην ψυχή, τον τσαμπουκά, το ταλέντο αλλά και το πόσο πολύ έπαιζαν για την φανέλα οι παίκτες της βγήκε στην 12η θέση.
Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο
Ομάδα που ξεπέρασε την κρίση που είχε και μάλιστα πολύ σοβαρή, βγήκε ξανά στον... αφρό στο πρωτάθλημα, τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα και στήριξε τον προπονητή της. Έπαιξε ξανά καλό ποδόσφαιρο και πέρασε και στον τελικό του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει αλλάξει για τα καλά επίπεδο και ενώ είχε αρχίσει την χρονιά έχοντας μειονέκτημα βαθμών λόγω της περσινής αφαίρεσης πόντων και της τιμωρίας που είχε.
Ο κανονικός προπονητής δεν θέλει πολύ χρόνο για να φανεί
Πάρτε για παράδειγμα τις περιπτώσεις των Ουζουνίδη και Χιμένεθ και το πόσο επιδραστικοί ήταν στις ομάδες τους. Σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και πόσο τις βελτίωσαν. Ένας... κανονικός τεχνικός φαίνεται και γρήγορα ότι ρόστερ και εάν έχει. Πόσο μάλλον εάν έχει και καλά... όπλα. Ο Χιμένει πήγε και τελικό Κυπέλλου την ΑΕΚ.
Ο Πανιώνιος φτιάχνει καριέρες
Σιώπης, Ρισβάνης, Ανσαριφάρντ και τόσοι και τόσοι άλλοι παίκτες. Ακόμα και ο Μασούντ. Ο Πανιώνιος δεν κάνει μόνο πορείες.
Φτιάχνει και καριέρες παικτών - που μέσα από την ομάδα και την συνολική προσπάθεια βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό - και ακόμα και προπονητών. Και το κάνει χρόνια τώρα...
Μεγάλα ονόματα αλλά μικρή συνεισφορά
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έκαναν και επιλογές που τους βγήκαν αλλά έκλεισαν και μεγάλα ονόματα που είχαν μικρή προσφορά και συνεισφορά πάντα σε σχέση με τις προσδοκίες και τις αξιώσεις που υπήρχαν. Ο Λεντέσμα σε Παναθηναϊκό που έφυγε και μεσούσης της περιόδου, ο Αλμέϊδα με τραυματισμούς και προβλήματα στην ΑΕΚ, ο Λέσκοτ με τον τραυματισμό και που αποχώρησε πολύ νωρίς και δίχως θετικά δείγματα αλλά και ο Καρντόσο που αντί για γκολ έχει στείλει τόσες φορές την μπάλα στα αντίπαλα δοκάρια.
Το πρωτάθλημα με την πιο ανταγωνιστική μεσαία τάξη
Σχεδόν ποτέ άλλοτε οι ομάδες από την θέση 4 και κάτω δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικοί έναντι των μεγάλων και γενικά στο πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος που έφτασε να διεκδικεί ακόμα και πρωτάθλημα, ο Πλατανιάς, η Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννινα υπό προϋποθέσεις. Και όλα αυτά μάλιστα σε μία σεζόν όπως παραδοσιακές δυνάμεις της μεσαίας τάξης όπως οι Αστέρας και Ατρόμητος δεν ήταν και στα καλύτερά τους.
Η προσοχή στον υποβιβασμό ενόψει της νέας χρονιάς
Τα πράγματα σχετικά με τον υποβιβασμό τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Αυτό σε συνδυασμό με την εικόνα και την πορεία ομάδων που είχαν άλλες βλέψεις φέτος σαν τον Αστέρα Τρίπολης, υποχρεώνει άπαντες να είναι πολύ πιο προσεκτικοί, σοβαροί και σταθεροί για τη νέα χρονιά.
Οι αλλαγές προπονητή μπορούν να αποτελέσουν και πισωγύρισμα

Υπήρχαν ομάδες που οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών δεν τους έκαναν καλό. Δεν τις βοήθησαν. Περιπτώσεις σαν των Λεβαδειακού, ΑΕΛ και ακόμα και σε Αστέρα. Στην Ελλάδα παραμένει σύνηθες σε δύσκολες στιγμές να την... πληρώνει ο προπονητής. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση η διαφοροποίηση του προσώπου που κάθεται στον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός θα... πληρώνει και του χρόνου για τον Στραματσόνι

Η ομάδα του Παναθηναϊκού έκανε μία υπέρβαση σε οικονομικό επίπεδο για τα καλύψει τα... θέλω του Στραματσόνι. Το αποτέλεσμα ήταν πως μετά την φυγή του Ιταλού αποκόμισε και οικονομικά ζητήματα για τη νέα χρονιά αλλά και αγωνιστικά. Και αυτό διότι οι επιλογές του Σταματσόνι δημιούργησαν πρόβλημα και στον Ουζουνίδη κάνοντας πιο δύσκολη την δουλειά του στον σχεδιασμό της ομάδας, στην διαχείριση του ρόστερ αλλά και στο πως θα βγει ο προγραμματισμός των αγώνων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα