Τα extreme make over του Ιανουαρίου!

Θάνος Σαρρής
Τα extreme make over του Ιανουαρίου!

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ που ενισχύθηκαν περισσότερο στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Σε σχέση με το 2016, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ φέτος τον χειμώνα έκαναν εννιά μεταγραφές περισσότερες μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Πήραν 65 παίκτες, σε σύγκριση με τους 56 περσινούς. Το βασικό θέμα ωστόσο στις προσθήκες που έρχονται στα μέσα της χρονιάς δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα και ο βαθμός προσαρμοστικότητας και φόρμας. Μολονότι λοιπόν ποσοτικά πρωταθλήτρια στις μεταγραφές χειμώνα ήταν η ΑΕΛ, η εικόνα στο χορτάρι έβγαλε περισσότερο ενισχυμένες τρεις ομάδες από τα... ψηλά πατώματα και μία που κατάφερε να σωθεί με την επική της αντεπίθεση.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Οι φιναλίστ του τελικού

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ, βγήκαν κερδισμένοι από τις κινήσεις του Ιανουαρίου. Η Ένωση ενισχύθηκε σε μια γραμμή που πονούσε σημαντικά, αυτή της επίθεσης, αφού ο Αλμέιδα που αποκτήθηκε το καλοκαίρι δεν είχε τη διάρκεια και τα αγωνιστικά στοιχεία που χρειάζονταν μπροστά οι «κιτρινόμαυροι». Η Απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο ήταν κομβικής σημασίας. Ο Αργεντινός έδειξε με το καλημέρα ότι έχει την ποιότητα να κρίνει ένα ματς, σκόραρε 4 γκολ σε 9 αναμετρήσεις στη Σούπερ Λιγκ, ενώ έκανε και δύο ασίστ.

Γρήγορος, με ντρίμπλα και τελειώματα, έδειξε απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Πρωτάθλημα και στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο ότι είναι ποδοσφαιριστής για μεγάλα ματς. Παράλληλα η Ένωση, που κάηκε στο κέντρο της άμυνας με τον Λέσκοτ και είδε τον Τσιγκρίνσκι να βγαίνει νοκ άουτ για σημαντικό χρονικό διάστημα, έβαλε στην 11άδα της τον Βράνιες. Παρότι συχνά ξεφεύγει, είναι ένας επιθετικός στόπερ, με ένταση και πάθος, ο οποίος έχει προσφέρει σημαντικές λύσεις. «Γεμάτο» δεύτερο μισό με 15 εμφανίσεις έκανε και ο Άστριτ Αϊντάρεβιτς. Ο Βινίσιους δεν πρόλαβε να δείξει πολλά (6 εμφανίσεις), όμως παρότι μπακ, το γκολ του με τον Πλατανιά ήταν όλα τα λεφτά!

Εξαιρετικά ενισχυμένος βγήκε από τον Ιανουάριο όμως και ο ΠΑΟΚ. Σε σημείο μάλιστα που οι εμφανίσεις και η ουσία των παικτών που ήρθαν να ανοίξουν νέο κύκλο συζητήσεων για το αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τον ρου του πρωταθλήματος, σε περίπτωση που βρίσκονταν στο ρόστερ από την αρχή. Ο Πρίγιοβιτς είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή αστοχία. Δημιουργούσε ευκαιρίες, δεν έβρισκε όμως γκολ και μοιραία άφηνε βαθμούς.

Ο Πρίγιοβιτς σε 9 ματς στη Σούπερ Λιγκ σημείωσε 6 γκολ με μόλις 11 σουτ, χτυπώντας ακριβώς στη ρίζα του προβλήματος. Ο «δικέφαλος» ενισχύθηκε επίσης σημαντικά μεσοεπιθετικά με τους Ουάρντα και Ενρίκε, οι οποίοι βοηθούν πολύ στη δημιουργία φάσεων και κενών χώρων. Ο Αιγύπτιος, μολονότι επιπόλαιος κάποιες φορές, είναι δεύτερος σε κάθετες πάσες και ντρίμπλες, ενώ είναι πρώτος σε επιθετικές μονομαχίες στα πέντε τελευταία ματς. Ο Βραζιλιάνος, από την πλευρά του, εκτός του ότι έδειξε ότι έχει σημαντική συνδρομή στη δημιουργία, δούλεψε με τον Ίβιτς στο ανασταλτικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να τον βάλει περισσότερο στη λογική της ομάδας. Μαζί τους, αποκτήθηκε ως επένδυση για το μέλλον ο Λάζαρος Λάμπρου.

Μεταγραφές και... επιστροφές

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν να αλλάξει σημαντικά για να προσαρμοστεί στα «θέλω» του Μαρίνου Ουζουνίδη και το μεγάλο πρόβλημα ήταν στη θέση του αμυντικού μέσου. Οι «πράσινοι» επένδυσαν ένα σημαντικό ποσό για να φέρουν τον Κουρμπέλη από τον Αστέρα Τρίπολης, γεγονός που αρκετοί δεν είδαν με καλό μάτι, όμως ο Έλληνας αμυντικός χαφ δικαίωσε πλήρως την ομάδα του για την επιλογή της. Πραγματικό «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή, θωρακίζει την άμυνα, καλύπτει χώρους και βοηθάει στο πρέσινγκ που θέλει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Σε πολύ καλή προσθήκη εξελίχθηκε και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, παίζοντας κομβικό ρόλο στην εκτόξευση του Μπεργκ.

Πέτυχε τρία γκολ στη Σούπερ Λιγκ, όμως η προσφορά του είναι πολυεπίπεδη. Ανοίγει χώρους, βρίσκει διαδρόμους, βοηθάει όταν η ομάδα του δεν έχει την κατοχή. Βρέθηκε στο στόχαστρο για τις χαμένες ευκαιρίες του στον δεύτερο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, όμως η προσφορά του προφανώς δεν μπορεί να κριθεί από ένα μόνο ματς, στο οποίο δεδομένα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Πέραν του Κλωναρίδη, στην απελευθέρωση του Μπεργκ και την ώθηση στην επίθεση, έδωσε και ο Εμποκού. Γύρισε... άλλος παίκτης από το Κόπα Άφρικα και η διαχείριση του Ουζουνίδη τον έκανε εξαιρετικά σημαντικό για το παιχνιδι της ομάδας του. Το ίδιο συνέβη και με τον Κουλιμπαλί.

Το θαύμα του Γηραιού

Ο Σάββας Παντελίδης δήλωσε στο gazzetta.gr πρόσφατα ότι ήρθε σε κόντρα με αρκετούς μέσα στον Ηρακλή για τις επιλογές του Ιανουαρίου. Το τελικό αποτέλεσμα όμως τον δικαίωσε πλήρως. Για τη θέση του παίκτη άνω των 23, όπου υπήρχε μόλις μια επιλογή, αποκτήθηκε ελεύθερος από τον Πανιώνιο ο Αργυρόπουλος. Και ο Γηραιός πήγε με δανεικούς, που είχαν ελάχιστο χρόνο στις ομάδες τους, στις υπόλοιπες θέσεις. Πήρε τον Τζανετόπουλο με τη σκέψη να παίξει αμυντικό χαφ, όμως καθιερώθηκε στα στόπερ.

Βοηθήθηκε πολύ με τον Γροντή των 16 συμμετοχών, του ενός γκολ και των δύο ασίστ, βρήκε κρίσιμα γκολ από τον Μπαστακό που εξελίχθηκε στον ήρωα της τελευταίας στιγμής. Και βέβαια, τράβηξε άσο από το μανίκι με την περίπτωση του Δώνη, που σημείωσε τέσσερα τέρματα, όλα εξαιρετικής σημασίας, στην πιο παραγωγική του σεζόν! Ο Παντελίδης και οι μεταγραφές του ήταν εκείνες που χάρισαν μέσα στο γήπεδο την παραμονή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα