Αλήθειες και ψέματα από την 25η αγωνιστική

Θάνος Σαρρής
Αλήθειες και ψέματα από την 25η αγωνιστική

bet365

Το Match Review περνά από... ανιχνευτή ψεύδους την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και παρουσιάζει τις αλήθειες.

Η μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι ήταν στα διαστήματα χωρίς τη μπάλα. Αλήθεια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα από τον Ολυμπιακό και το 1-0 είναι μάλλον κολακευτικό με βάση την αγωνιστική εικόνα του ντέρμπι. Εκεί όμως που οι «πράσινοι» έκαναν τη μεγάλη διαφορά ήταν όταν δεν είχαν την μπάλα. Απόλυτα διαβασμένοι για τις επιλογές ανάπτυξης του αντιπάλου, με τον Ζέκα και τον Κουρμπέλη να ανεβάζουν το πρέσινγκ και να κλείνουν τις επιλογές πάσας, συνολικά οι παίκτες του «τριφυλλιού» έκλειναν χώρους και πήγαιναν πάντα πρώτοι στη μπάλα. Γεμάτοι αποφασιστικότητα και με καθαρό μυαλό έβγαλαν στο χορτάρι όχι μόνο τη δουλειά του Ουζουνίδη, αλλά και την εμπιστοσύνη που υπάρχει πλέον στα αποδυτήρια.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν ο Μπέντο. Ψέματα.

Έχει μεγάλη ευθύνη για τον τρόπο που χειρίστηκε τα προβλήματα που βρήκε στο Ρέντη και για τις μεθόδους αντιμετώπισής τους, με τον παροπλισμό παικτών-βαρόμετρα. Η εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι όμως καθρεφτίζει τα λάθη που έχουν γίνει από την αρχή της σεζόν. Στο χτίσιμο της ομάδας, στην προσωπική διαχείριση των ποδοσφαιριστών που πήγαν στον Πειραιά χωρίς να μπουν ποτέ στο κλίμα, για την απουσία ενιαίας τακτικής δουλειάς και πλάνου. Θα μιλάμε για ιστορική έκπληξη αν χαθεί το πρωτάθλημα, όμως η κατάκτηση του τίτλου δεν θα πρέπει να βάλει σε δεύτερο πλάνο τα πολλά λάθη που έχουν γίνει φέτος στον Ολυμπιακό.

Ο Μανταλος είναι game changer. Αλήθεια.

Όταν ο Μάνταλος είναι καλά, μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η εικόνα της ΑΕΚ στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι επίσης, όπως απέδειξε εκείνος που με μια του ενέργεια μπορεί να κρίνει ένα ματς και να χαρίσει στην ομάδα του τους πολύτιμους βαθμούς. Ο Πέτρος Μάνταλος εξελίσσεται στον ηγέτη της Ένωσης και περισσότερα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Η ΑΕΛ βρίσκεται σε κίνδυνο υποβιβασμού. Ψέματα.

Φαινόταν από τις κινήσεις των παικτών στο γήπεδο πως υπήρχε άγχος. Το ματς ήταν κάτι σαν τελικός για τους βυσσινί, που έχουν πιεστεί αρκετά τελευταία. Το γκολ όμως ήρθε, το μηδέν στην άμυνα παρέμεινε και με το τρίποντο η ομάδα του κάμπου έφτασε στους 24 βαθμούς και έχτισε σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας από τους διώκτες της. Πολύ πιθανόν στα ματς που απομένουν να τη δούμε καλύτερη.

Ο Βλάνταν Ίβιτς αδίκησε τον εαυτό του. Αλήθεια.

Είναι ένας προπονητής που έχει κερδίσει με τη δουλειά του την καθιέρωση στον πάγκο μιας ομάδας με τεράστιες απαιτήσεις, όπως ο ΠΑΟΚ και κυρίως στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη. Ο τρόπος που επέλεξε ωστόσο να υπερασπιστεί τον ποδοσφαιριστή του, τον Πέλκα, αδικεί την όλη προσπάθεια που έχει γίνει φέτος και τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που στις δημόσιες τοποθετήσεις του χάνει τον έλεγχο, ακολουθώντας μια τάση που δεν συνάδει με το γενικότερο στιλ του. Μακάρι να είναι η τελευταία.

Το κίνητρο ισοδυναμεί με νίκη. Ψέματα.

Είναι δεδομένο πως μια ομάδα με ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο έχει το πάνω χέρι απέναντι σε μια ομάδα που ουσιαστικά περιμένει απλά τη χρονιά να τελειώσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα νικήσει de facto. Το ματς του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το καλύτερο παράδειγμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα