Ο Μάριο έγινε ξανά... Super!

Ο Μάριο έγινε ξανά... Super!

Ο Μάριο έγινε ξανά... Super!

bet365

To Match Review του gazzetta.gr γράφει για την εκπληκτική σχέση του Μάριο Γκόμεζ με τον Άντριες Γιόνκερ, που οδηγούν τη Βόλφσμπουργκ στη σωτηρία.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Μάριο Γκόμεζ είχε αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο της Volkswagen Arena μέσα στη βροχή με σκυμμένο το κεφάλι. Η Βόλφσμπουργκ είχε μείνει στο 0-0 με την Μάιντς, βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και εκείνος όχι μόνο δεν είχε ανοίξει ακόμα λογαριασμό στην Bundesliga, αλλά έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο στην καριέρα μου», μονολογούσε στην κάμερα του Sky. «Ακόμη και ένας καλός σκόρερ όπως ο Γκόμεζ χρειάζεται τύχη», είχε σχολιάσει ο τότε τεχνικός διευθυντής Κλάους Άλοφς. «Αν σου λείπει για καιρό, τότε γίνεται εμπόδιο», ολοκλήρωσε απογοητευμένος. «Μπορεί να είναι ανεπάρκεια, μπορεί να είναι ατυχία. Ό,τι και να είναι, πρέπει να το βρούμε», απάντησε ο Γκόμεζ και έπειτα από δύο εβδομάδες κατάφερε επιτέλους να σκοράρει, όμως η ομάδα του δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι με την Ντάρμσταντ (ήττα 3-1).

Το περασμένο καλοκαίρι οι Λύκοι πήραν την απόφαση να πουλήσουν τον Μπας Ντοστ στη Σπόρτινγκ και να φέρουν πίσω στη Γερμανία τον 31χρονο επιθετικό, που είχε βρει ξανά τον εαυτό του στην Μπεσίκτας. Χρειάστηκαν τέσσερις μόλις αγωνιστικές για να θυμηθούν οι Γερμανοί το παρατσούκλι του. «Chancentod», ονομάζεται ο επιθετικός που χάνει μεγάλες ευκαιρίες. Και ο τίτλος της Rheinische Post μετά την απίθανη ευκαιρία του στο ματς με την Ντόρτμουντ ήταν ανάλογος.

Ο Γκόμεζ από ένα σημείο και μετά είχε γίνει ένα από τα πρόσωπα της κρίσης της Βόλφσμπουργκ, που οδήγησε σε σαρωτικές αλλαγές. Δύο φορές άλλαξαν προπονητή οι Λύκοι, ενώ απέλυσαν και τον Άλοφς. Και τότε, μετά την απομάκρυνση του Ισμαέλ ήρθε ο Γιόνκερ. Βοηθός του Φαν Χάαλ στην Μπάγερν, τελευταία του δουλειά ήταν στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Από το πρώτο του ματς στο πάγκο η ιστορία έδειξε να επαναλαμβάνεται. Ξαφνικά, τα πάντα έχουν νόημα και πάλι και οι δυο τους μοιάζουν ανίκητοι.

Στο τέλος της σεζόν 2010-11 ο Ολλανδός είχε κάτσει στον πάγκο των Βαυαρών και εμπιστεύτηκε τον Μάριο Γκόμεζ στη μάχη για έξοδο στο Champions League. Εκείνος το ξεπλήρωσε με 9 γκολ σε 5 ματς, όσα ήταν και του Γιόνκερ στον πάγκο! Τώρα, η αποστολή του τελευταίου είναι να σώσει τη Βόλφσμπουργκ. Και η κοινή τους συμμαχία έχει οδηγήσει σε αήττητο σερί τριών αγώνων, με τον Γερμανό επιθετικό να σκοράρει ξανά σε κάθε παιχνίδι! Ο Γκόμεζ έδωσε τον βαθμό στο ματς με την Μάιντς (1-1) και τη νίκη σε εκείνα με Λειψία (1-0) και Ντάρμσταντ (1-0).

Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της καριέρας του με τον Γιόνκερ προπονητή, πετυχαίνοντας 12 γκολ σε 8 ματς! Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό της ανεπανάληπτης επιτυχίας; «Στην κατάσταση που βρισκόμαστε θέλουμε έναν επιθετικό που να δουλεύει σκληρά. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Μάριο αυτή τη στιγμή», τόνισε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός, που στην κάμερα του Sky αποδείχθηκε πιο αποκαλυπτικός. «Ο Μάριο πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή. Συνέχεια του λέω: Για τον Θεό, μείνε στην περιοχή! Εκεί μπορεί να κάνει τη ζημιά και εκεί είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο».

Το επτασφράγιστο μυστικό τελικά είναι πολύ απλό για να μείνει κρυφό. Ψυχολογία από τη μία και αγωνιστικά η κατάλληλη τακτική, ώστε να μπορείς να πάρεις το καλύτερο από τους παίκτες σου, από την άλλη. Και ιδιαίτερα από τον αγαπημένο σου επιθετικό. «Ο προπονητής μας πιέζει κάθε μέρα για να γίνουμε καλύτεροι. Πιέζει και εμένα»,θα πει ο Γκόμεζ. «Περιμένει πολλά από εμένα και δεν ολοκληρώνει την προπόνηση μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλει. Μου δίνει αυτοπεποίθηση», συνέχισε με φουσκωμένο το στήθος και ανασηκωμένους τους ώμους, περήφανος μετά το γκολ του με την Λειψία. Έπειτα από καιρό μπορεί να κοιτάζει ξανά τον κόσμο με το κεφάλι ψηλά.

«Κάθετες πάσες με ρίσκο, γρήγορο transition. Είναι πράγματα που δεν κάναμε εδώ και καιρό. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκομαι σε θέσεις που μπορώ να σκοράρω». Αυτό είναι, πλέον, το παιχνίδι της Βόλφσμπουργκ, που την ωθεί μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού.

Κάποια στιγμή πριν από χρόνια, είχε κάνει την εμφάνισή του το περίφημο «Mario Gomez Button». Τώρα, ένας φοιτητής, ο Αλεξάντερ Μπέργκερ, μεγάλος θαυμαστής του Γκόμεζ εξέλιξε την ιδέα και δημιούργησε το application Mario Gomez. Η λειτουργία του είναι απλή: κάθε φορά ο επιθετικός των Λύκων σκοράρει, έρχεται ειδοποίηση. Έτσι, ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στο... κουμπί και να απολαύσει την κίνηση, που στο ματς με την Β. Ιρλανδία για το Euro πέρυσι το καλοκαίρι είχε πέσει από την επισκεψιμότητα... Όλα δείχνουν ότι οι ειδοποιήσεις θα έρχονται σαν τρελές μέχρι το τέλος της σεζόν...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα