Αλήθειες και ψέματα από την 23η αγωνιστική

Θάνος Σαρρής
Αλήθειες και ψέματα από την 23η αγωνιστική

bet365

Το Μatch Review του gazzetta.gr περνάει από... ανιχνευτή ψεύδους τα γεγονότα της αγωνιστικής και παρουσιάζει τις αλήθειες!

Ο Πανιώνιος έχει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Αλήθεια.

Είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν τον Πανιώνιο στη γωνιά να «ξεφουσκώσει». Ειδικά μετά τη νίκη μέσα στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, η οποία ήταν η σημαντικότερη φετινή νίκη των «κυανέρυθρων». Η πίεση αυξήθηκε κατακόρυφα, ο κόσμος γέμισε τη Νέα Σμύρνη περιμένοντας μια ανάλογη εμφάνιση από την ΑΕΚ. Και έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο όπου η Ένωση ήταν καλύτερη και προηγήθηκε, ο Πανιώνιος βρήκε τις δυνάμεις να ανεβάσει την απόδοσή του, να ισοφαρίσει, να κάνει κι άλλες εμφανίσεις και να μείνει αήττητος από μια ακόμα μεγάλη ομάδα.

Ο έλεγχος της κατοχής ισοδυναμεί με νίκη. Ψέματα.

Ο Μπέντο πλέον αποτελεί παρελθόν, ωστόσο ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που παρατηρήθηκε στα παιχνίδια του ως προπονητής του Ολυμπιακού ήταν η αδυναμία εκμετάλλευσης της κατοχής και του ελέγχου του αγώνα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, κλήθηκε να κάνει παιχνίδι, να δημιουργήσει και να ασκήσει πίεση, αλλά δεν τα κατάφερε. Και απέναντι στον ΠΑΟΚ συνέβη το ίδιο. Ο «δικέφαλος» του έδωσε χώρο μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να χτίσει ορθολογικές επιθέσεις και στη συνέχεια χτυπήθηκε στον κενό χώρο. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Η άνοδος του Μπεργκ οφείλεται και στους συμπαίκτες του. Αλήθεια.

Ο Μάρκους Μπεργκ τροφοδούταν και από τον Ιμπάρμπο, όμως η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή με τα αγωνιστικά στοιχεία του Κλωναρίδη, πιεστικό και γρήγορο, έχει μεγιστοποιήσει τις ικανότητές του. Η επιστροφή του ανεβασμένου Εμποκού έχει επίσης βοηθήσει πολύ τον Μπεργκ που... σπάει τις στατιστικές στο 2017!

Η Ξάνθη οφείλει την πορεία της στον Γιουνές. Ψέματα.

Ο Τυνήσιος είναι όλα τα λεφτά στην επίθεση της Ξάνθης και διεκδικεί με αξιώσεις την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος. Όμως δεν είναι μόνος του. Η τακτική του Λουτσέσκου και ο τρόπος που έχει δώσει συνοχή, σκληράδα και ουσία στους Ακρίτες λειτουργεί έτσι ώστε κάθε ποδοσφαιριστής να έχει το ρόλο του, ενώ φυσικά ένα σημαντικό μερίδιο ανήκει και στον Ζίβκοβιτς, που και απέναντι στον Πλατανιά ήταν καθοριστικός.

Ο Σα Πίντο κάνει τη διαφορά από τον πάγκο. Αλήθεια.

Μια ακόμα νίκη με γκολ στο τέλος για τον Ατρόμητο, μια ακόμα αναμέτρηση που ο Πορτογάλος δούλεψε πολύ από τον πάγκο. Η είσοδος των Ντιγκινί. Λε Ταλέκ και Βασιλείου άλλαξε την εικόνα και ο τελευταίος έβαλε το γκολ. Το ίδιο είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τη Βέροια, με τον Ντιγκινί να έρχεται ως αλλαγή και να βάζει το γκολ της νίκης.

Η βελτίωση του ΠΑΟΚ οφείλεται στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ψέματα.

Ο προπονητής και η διοίκηση είναι αλήθεια πως κινήθηκαν εξαιρετικά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όμως για να συμβεί αυτό έπρεπε να υπάρχει ο ίδιος προπονητής, πάνω στα πλάνα του οποίου χτίστηκε το ρόστερ το καλοκαίρι και εξελίσσεται η ομάδα όλους αυτούς τους μήνες. Η δουλειά του Ίβιτς συνέβαινε όλον αυτόν τον καιρό, ασχέτως αν τα γκολ δεν έμπαιναν στα δίχτυα. Και η δικαίωση της στήριξης που του πρόσφερε στα δύσκολα η διοίκηση αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι συνεχείς αλλαγές προπονητών δεν είναι λύση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα