Το... μαύρο κουτί του Αστέρα Τρίπολης

Το... μαύρο κουτί του Αστέρα Τρίπολης

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης διανύει μια αποκαρδιωτική χρονιά, δεν δείχνει ότι μπορεί να συνέλθει και το Μatch Review του Gazzetta ανοίγει το... μαύρο κουτί από το συντρίμμια της φετινής ομάδας.

«Ο Αστέρας τώρα αλλάζει ρώτα. Δηλαδή, έκανε κάποιον κύκλο ποδοσφαιρικά και τώρα ανοίγεται ένας μεγαλύτερος πιο προκλητικός κύκλος, πιο δύσκολος και εννοώ το να διεκδικήσει κάποιο τίτλο, δεν έχει μείνει κάτι άλλο. Επίσης το να βάλει ποδοσφαιριστές από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, πρέπει να δημιουργήσεις χώρο και χρόνο», με αυτή την δήλωση στο gazzetta.gr το καλοκαίρι που μας πέρασε, με το τέλος της περσινής σεζόν, ο Δημήτρης Μποροβήλος δίνει το στίγμα της ομάδας για το μέλλον.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος, αν και με τον ερχομό κάποιων παικτών δημιουργήθηκαν προσδοκίες. Όμως, ο Αστέρας έχει απογοητεύσει.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο ΑΕΚ - Πλατανιάς.

Μια ομάδα που την τελευταία 10ετία πέτυχε θαύματα, με την παρουσία δύο φορές στους ομίλους του Europa League, με έναν τελικό και με σημαντικά επιτεύγματα εντός συνόρων, φέτος είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και παλεύει για να μην κινδυνέψει με τον υποβιβασμό.

Το χειρότερο δεν είναι τόσο το αγωνιστικό όσο το ψυχολογικό. Εκεί φαίνεται ότι η ομάδα δεν έχει το κουράγιο να βγάλει στο γήπεδο το ταλέντο της.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το καλοκαίρι στην προετοιμασία που έγινε στο Μπίλντεμπργκ, ο Μάκης Χάβος κι οι συνεργάτες του έχτιζαν μια ομάδα που από τα φιλικά σού έδειχναν πως κάτι κάλο δημιουργείται.

Ντοναρούμα στο τέρμα και με τους Τριανταφυλλόπουλο-Κουρμπέλη στα στόπερ και Γιαννούλη-Μέρτο στα μπακ. Δημούτσος -Τσουκαλάς στα χαφ, Καλτσάς-Μάσα στα άκρα και Τσιλιανίδης πίσω από τον Ιωαννίδη.

Μια 11άδα που έδειξε εξαιρετικά δείγματα στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Εκεί περιμέναμε τον ερχομό ακόμη ενός φορ όπου θα έδινε το κάτι παραπάνω στην επίθεση.

Ο επιθετικός δεν ήρθε ποτέ και το... πείραμα να ξεκινήσει την χρονιά η ομάδα με τον Ιωαννίδη και τον Γκοντό δεν βγήκε. ο Ιβοριανός έπαιξε ελάχιστα έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, άφησε τον Έλληνα επιθετικό μόνο του. Μάλιστα σε κάποια ματς, προτιμήθηκε ο Φαρίνια για την κορυφή, παίκτης που ερχόμενος ως δανεικός από την Μπενφίκα, περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας περισσότερα.

Στην άμυνα, υπήρξε στην προετοιμασία ο σοβαρός τραυματισμός του Τριανταφυλλόπουλου. Εκεί ξεκινούν οι αλχημείες με τον Κουρμπέλη να έχει στο πλευρό του τον Ευαγγέλου, τον Χαμντανί ή τον Μπέρτο. Και όλα αυτά μέχρι να τραυματιστεί κι αυτός και στη συνέχεια να πουληθεί στον Παναθηναϊκό (σωστή κίνηση).

Το κέντρο της άμυνας είχε... μηδέν κεντρικούς κανονικούς αμυντικούς. Ο Σεφίλ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη επιλογή, ενώ ο Ζουμά ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από το πρόβλημα στο γόνατο. Εξάλλου, ο αδερφός του άσου της Τσέλσι αποκτήθηκε για το μέλλον. Γνωστό αυτό, αλλά για φέτος τί έγινε;

Ο Χάβος ξεκίνησε μπήκα άσχημα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας με τρεις ήττες απέναντι σε Πανιώνιο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Ατρόμητο (εκτός). Μοιραία αποχωρεί.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έρχεται και αυτό που κοιτάζει να αλλάξει άμεσα είναι η ψυχολογία. Το καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό κι οι παίκτες ήδη αρχίζουν να παίρνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ερχονται κάποιοι σημαντικοί βαθμοί, αλλά το... ξεμπούκωμα (κυριολεκτικά) δεν το βλέπουμε. Τι φταίει; Σε μια δόση ειλικρίνειας ο Ελίνι Δημούτσος, σε δηλώσεις του στον Αρκαδία 93.8, μετά την ήττα με τον Πλατανιά, δηλώνει ότι η ευθύνη βαραίνει τους παίκτες. Ο Ελευθερόπουλος χαιρέτησε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 5-0.

Τι έγινε λάθος εκεί; Πέρα από κάποιες εκλάμψεις (3-4 σε 4 μήνες δουλειάς), τη δουλειά πάνω στην ψυχολογία και κάποιους νέους που προσπάθησε να αναδείξει δώσει ευκαιρίες όπως Κώτσιρας (τον έβαλε και σε λάθος θέση αρκετές φορές), Μπαστιάνος, Κυριακόπουλος, Ίγκορ, έκανε το λάθος να διώξει τους δύο φυσικοθεραπευτές Κώστα Διαμαντόπουλο και Μάρκο Κλοκίδη και να φέρει τον Παυλίδη μαζί με έναν συνεργάτη του.

Το τεράστιο λάθος που οδήγησε τον Παυλίδη στην έξοδο ήταν η υποτροπή που υπέστη ο Ίγκορ στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν έπεισε για το έργο του και έτσι αποχαιρέτησε σύντομα στην Αρκαδία.

Η ομάδα προσπαθεί τώρα να σταθεί και να μαζέψει τα κομμάτια της ενόψει της αναμέτρησης με την Κέρκυρα, έχοντας τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στον πάγκο της. Ετσι, μετά τον Στάικο Βεργέτη έχουμε το 4ο διαφορετικό πρόσωπο που κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Και φυσικά αργά ή γρήγορα θα έχουμε και τον επόμενο. Αυτόν που θα κληθεί να βάλει το σύλλογο και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών.

Πάμε στο σήμερα όμως και στο πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Αστέρας. Τα ματς που απομένουν είναι τα εξής: Λεβαδειακός (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), ΑΕΛ (εκτός), Ξάνθη (εντός), Βέροια (εκτός) και Ηρακλής (εντός).

Ένα πρόγραμμα που καλούνται άπαντες να φέρουν εις πέρας για να παραμείνει η ομάδα στη Super League, να διατηρήσει παίκτες που αποτελούνται τον κορμό και πάνω σ' αυτούς να χτίσει ένα ρόστερ που θα είναι και πάλι ανταγωνιστικό, αλλά κυρίως να φτιάξει ένα σύνολο παικτών που θα είναι ΟΜΑΔΑ, ΠΑΡΕΑ και αυτό θα βγαίνει στο γήπεδο. Φυσικά, ότι θα πρέπει να υπάρχουν και στον πάγκο παίκτες που θα είναι ισάξιοι με όσους θα λογίζονται ως βασικοί είναι αδιαπραγμάτευτο. Φέτος, δεν τίθεται τέτοιο θέμα από τη στιγμή που καλά-καλά δεν υπήρχαν παίκτες για την 11άδα.

Για παράδειγμα από τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, μόνο ο Τσουκαλάς παλεύει κι ο Ντοναρούμα έχει βοηθήσει. Από εκεί και πέρα ο Μπέρτος είναι ένας παίκτης με ποιότητα αλλά στον Αστέρα κάτι από τις τιμωρίες, κάτι από τους τραυματισμούς δεν έχει μπει στην ομάδα. Ο Δημούτσος που είναι έμπειρος δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως κι ο Νίκος Καλτσάς που ήρθε ως το αστέρι της ομάδας, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν δείχνει τον παίκτη που μάθαμε.

Ο Τσιλιανίδης είναι ένα παιδί με ταλέντο, αλλά πρέπει να το δούμε. Ο Μάσα είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε ένα ματς όμως του λείπει η σταθερότητα και να βγάλει τον ηγέτη από μέσα του.

Και πάμε στην άμυνα και στην επίθεση. Τα κενά που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι πήγαν να καλυφθούν το Γενάρη. Ο Σελίν είναι ο μόνος κανονικός στόπερ, από τη στιγμή που ο Γκάιντουτσικ δεν έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας, ενώ ο Μανιάς, που δεν τίθεται θέμα για την αξία του, ακόμη ψάχνεται.

Και εδώ προκύπτει ένα ερώτημα. Μπορεί να σχεδιαστεί η επόμενη σεζόν; Δηλαδή, είναι τόσο σίγουρο ότι ο Αστέρας θα βρεθεί για 11η σεζόν στη Super League; Η λογική λέει «ναι», αλλά τα πάντα θα φανούν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα