ΠΑΟΚ: O έλεγχος των νέων!

ΠΑΟΚ: O έλεγχος των νέων!

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: O έλεγχος των νέων!

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr βάζει κάτω τα δεδομένα και κάνει το πρώτο ταμείο των τριών νέων φρέσκων προσώπων του ΠΑΟΚ. Οι επιδόσεις, οι αριθμοί, η προσφορά του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, του Πέδρο Ενρίκε και του Αμρ Ουάρντα.

Όλοι τους έκαναν, τουλάχιστον, ένα γεμάτο 90λεπτο με την ασπρόμαυρη φανέλα, κόντρα στη Βέροια η νέα «τριπλέτα» ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, ένα πρώτο συμπέρασμα μπορεί να βγει παρότι οι ΠΑΟΚτσήδες, έχοντας «καεί με το χυλό, φυσάνε και το γιαούρτι». Κοινώς, κρατούν «μικρό καλάθι». Και, καλά κάνουν…
Ένας μικρός ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών αποτυπώνεται από τη μάχη μεταξύ του Αμρ Ουάρντα και του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. που διεκδικούν τον τίτλο του MVP του αγώνα με τη Βέροια. Ο τρίτος της παρέας, ο Πέδρο Ενρίκε, παίρνει κι αυτός ψήφους ακολουθώντας κατά πόδας. Είπαμε, νέα πρόσωπα, που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της κερκίδας, κυρίως ο 26χρονος Σερβοελβετός, ο οποίος με πέντε γκολ σε έξι αγώνες έχει «βαπτιστεί» ως ο νέος «killer» της Τούμπας.

Σάλκε - ΠΑΟΚ με επιστροφή, αν ο ΠΑΟΚ σκοράρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Ο Πρίγιοβιτς αποκτήθηκε με στόχο να λύσει το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο γκολ, που έφτασε να έχει πάνω από 15,5 μ.ο. τελικών προσπαθειών ανά αγώνα και να μην κερδίζει. Ο αθεόφοβος, με τη ρέντα και το άστρο που έχουν ανά διαστήματα ουκ ολίγοι στράικερ σ’ ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο, σπάει όλα τα κοντέρ. Σκοράρει ακατάπαυστα και «με το καλημέρα», τρελαίνει την Τούμπα.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Πέντε γκολ σε επτά τελικές!

Εναντίον της Βέροιας ο πανύψηλος επιθετικός έκανε ξανά τη δουλειά του, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά ένα «ζευγάρι» γκολ, με το δεύτερο εύστοχο χτύπημα πέναλτι και σκοράροντας ένα εντυπωσιακό γκολ με το κεφάλι. Γκολ με υπογραφή «σέντερ φορ».

Οι Πολωνοί βλέπουν και μαθαίνουν τα κατορθώματά του στην Ελλάδα και δεν το πιστεύουν. Φαίνεται από τα όσα αναπαράγουν τα media τους, τους φαίνεται κι αυτούς απίστευτο να έχει σκοράρει πέντε φορές σε επτά μόλις τελικές. Με ποσοστό ευστοχίας, που ξεπερνά το 70%, ο «Πρίγιο» διορθώνει κατά πολύ τη σχέση του φετινού ΠΑΟΚ με το γκολ. Γι’ αυτό αποκτήθηκε, αντί 1,9 εκατ. ευρώ, από τη Λέγκια, γι’ αυτό (θα) πληρώνεται με πάνω από 800.000 ευρώ το χρόνο.

Συμμετοχές: 6
Λεπτά Συμμ: 235’
Γκολ: 5
Σουτ εντός περιοχής: 3
Σουτ εκτός περιοχής: 2
Γκολ/τελική προσπάθεια: 5/7
Χαμένες ευκαιρίες: 0
Πάσες: 14
Ασίστ: 1
Γεμίσματα: 2
Εύστοχα γεμίσματα: 1
Κλεψίματα: 0
Επεμβάσεις: 1
Φάουλ υπέρ: 4
Φάουλ κατά: 5
Κίτρινες: 0
Κόκκινες: 0

Πέδρο Ενρίκε: Παίζει και άμυνα, πρόβλημα οι κάρτες

Βλέπεις την όρεξη και το κέφι με το οποίο μπαίνει στο γήπεδο σε κάθε ματς και αντιλαμβάνεσαι τη δίψα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού να παίξει ποδόσφαιρο. Κάτι που το είχε στερηθεί το τελευταίο διάστημά του στη Βρετάνη, με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στους αγώνες της Ρεν.

Ο Πέδρο Ενρίκε εκτός από ορεξάτος είναι και ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Και δε μιλάμε μόνο στο επιθετικό κομμάτι, όπου έχει πετύχει δύο καθοριστικά γκολ. Αυτό που έδωσε τη νίκη στο 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης κι αυτό που άνοιξε το δρόμο για να έρθει το εύκολο 4-0 επί της Βέροιας. Ο 26χρονος χαφ αρχίζει να γίνεται και τακτικά (απόδειξη τα 8 κλεψίματα του) χρήσιμος για την ομάδα του.. Αν κάτι πρέπει να διορθώσει είναι να μετριάσει το πάθος του, που τον έχουν οδηγήσει σε 3 κίτρινες και 1 αποβολή μέχρι τώρα.
Συμμετοχές: 5
Λεπτά Συμμ: 254’
Γκολ: 2
Σουτ εντός περιοχής: 6
Σουτ εκτός περιοχής: 3
Γκολ/τελική προσπάθεια: 2/11
Χαμένες ευκαιρίες: 1
Πάσες: 27
Ασίστ: 0
Γεμίσματα: 4
Εύστοχα γεμίσματα: 1
Κλεψίματα: 8
Επεμβάσεις: 1
Φάουλ υπέρ: 10
Φάουλ κατά: 3
Κίτρινες: 3
Κόκκινες: 1

Αμρ Ουάρντα: Βοηθάει περισσότερο στη δημιουργία

Ο τελευταίος της παρέας, ήρθε καθυστερημένα λόγω Κόπα Άφρικα, αλλά φαίνεται να είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας. Αρχίζει να μπαίνει στο «rotation» του Ίβιτς, να δίνει άλλη μια επιλογή τόσο στον άξονα, παίζοντας ως καθαρό δεκάρι, όσο και στα άκρα. Στο πρώτο 90λεπτό το κοντέρ «έγραψε» δύο ασίστ για τον Αιγύπτιο κι αυτό κάτι λέει. Είχε διάθεση, έτρεξε πολύ, έβγαλε στο χορτάρι πολλά από τα χαρακτηριστικά που τον έφεραν στην Τούμπα κι αν απέφευγε κάποια αβίαστα λάθη, σίγουρα θα άγγιζε το άριστα.

Παίζοντας, ουσιαστικά, ένα ολόκληρο 90λεπτο, μετά τα σκάρτα δέκα λεπτά στο ματς με τη Σάλκε, ο Ουάρντα πρόλαβε να έχει δύο ασίστ, 13 σωστές πάσες, 10 εύστοχα γεμίσματα και 3 κλεψίματα. Αριθμοί που μπορούν να βελτιωθούν μπαίνοντας ακόμη περισσότερο στο πετσί του ρόλου του.

Συμμετοχές: 2
Λεπτά Συμμ: 101’
Γκολ: 0
Σουτ εντός περιοχής: 3
Σουτ εκτός περιοχής: 1
Γκολ/τελική προσπάθεια: 0/0
Χαμένες ευκαιρίες: 0
Πάσες: 13
Ασίστ: 2
Γεμίσματα: 6
Εύστοχα γεμίσματα: 10
Κλεψίματα: 3
Επεμβάσεις: 0
Φάουλ υπέρ: 1
Φάουλ κατά: 1
Κίτρινες: 0
Κόκκινες: 0

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα