Αστέρας Τρίπολης: Τις πταίει;

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας Τρίπολης: Τις πταίει;

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε Φλεβάρη μήνα εκτός στόχων και το Μatch Review του gazzetta.gr προσπαθεί να «αποκωδικοποιήσει» γιατί συνέβη αυτό
Είναι μία ομάδα που μας έχει συνηθίσει σε υψηλές πτήσεις. Κακά τα ψέμματα, ο Αστέρας τα τελευταία χρόνια έχει συνδυάσει το όνομά του με το top 5 της Σούπερ Λιγκ. Οχι βέβαια ότι μία ενδεχόμενη απουσία του από τα πλέι οφ συνιστά αποτυχία, όμως το να βρίσκεται μόλις στο «+6» από την επικίνδυνη ζώνη και ουσιαστικά εκτός Κυπέλλου όπου έφτασε μέχρι τους «8» μεν, αλλά με την εύνοια της κληρωτίδας δε (στους «16» αντιμετώπισε τα Τρίκαλα που είναι καλή ομάδα, αλλά της Football League), τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πώς κάτι δεν πήγε καλά. Οι Αρκάδες αδίκησαν τον εαυτό τους, καθώς σε απλά ελληνικά διαθέτουν ένα από τα «μαγαζιά-γωνία» της κατηγορίας, αλλά η οικονομική ευμάρεια και η οργάνωση, δεν αποτυπώθηκαν μέσα στο γήπεδο. Ας δούμε επιγραμματικά τι έφταιξε και Φλεβάρη μήνα στην Τρίπολη είναι εκτός στόχων και ήδη με δύο αλλαγές προπονητή.
ΕΝΑΣ ΦΟΡ-ΕΝΑΣ ΣΤΟΠΕΡ
Η εικόνα στα καλοκαιρινά φιλικά αποδείχθηκε εκ των υστέρων «μπούμερανγκ». Αποτελέσματα όπως εκείνο με την Γκεντσλερμπιρλιγκί (3-1) φαίνεται να προκάλεσαν μία τάση εφησυχασμού, όπως και το κρεσέντο του Ιωαννίδη εκείνο το διάστημα. Ο Αστέρας στάθηκε άτυχος με αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό του Τριανταφυλλόπουλου και ξεκίνησε την χρονιά με έναν στόπερ και έναν φορ! Στο κέντρο της άμυνας μοναδικός διαθέσιμος πρωτοκλασάτος κεντρικός αμυντικός ήταν ο Σεφίλ που μάλιστα αποδείχθηκε λανθασμένη επιλογή, ενώ πίσω από τον Ιωαννίδη ήρθε μόνο ο νεαρός Γκοντό. Ο Σεφίλ δεν «τράβηξε», λύσεις δεν υπήρχαν και επειδή στην Τρίπολη υπάρχουν πολλά «εξαρο-οκτάρια», κλήθηκαν να βοηθήσουν σε άλλες θέσεις. Από το κέντρο της άμυνας «πέρασαν» οι Μπέρτος, Χαμντανί (καθιερώθηκαν για μεγάλο διάστημα δηλαδή ένας δεξιός μπακ και ένας «κόφτης»), Κουρμπέλης (μέχρι να τραυματιστεί), Ιγκλέσιας και ο νεαρός Ευαγγέλου που είναι μεν στόπερ, αλλά άπειρος. Ετσι κύλησε ο χρόνος μέχρι τον Γενάρη, όπου αποκτήθηκε μεν ο Σελίν, αλλά ως παρτενέρ του παρέμεινε ο Χαμντανί και όχι ο Γκαϊντουτσικ που επίσης έγινε κάτοικος Τρίπολης. Ο Σεφίλ έφυγε – και λογικά – και έτσι ο Αστέρας συνέχιζε να παίζει με έναν μόνο κλασικό κεντρικό αμυντικό! Σε κανένα από τα 21 ματς της σεζόν μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα δύο κλασικοί στόπερ! Π.χ. με τον Παναθηναϊκό πρόσφατα αγωνίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πλάι-πλάι οι Σελίν, Γκαϊντουτσικ αλλά μετά τον τραυματισμό του Χαμντανί. Στον φορ η έλευση του Μανιά έδωσε λύσεις και «βάθος» στο ρόστερ, στο ζήτημα του κεντρικού αμυντικού όμως τον Γενάρη δεν άλλαξαν τα δεδομένα. Αποτέλεσμα; Στα 17 από τα 21 παιχνίδια της σεζόν ο Αστέρας δέχθηκε μίνιμουμ ένα γκολ.
ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ
Είναι να μην σε... θέλει κιόλας ο παράγοντας τύχη, καθώς εκτός όλων των άλλων οι Αρκάδες φέτος έχουν ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς. Το καλοκαίρι υπήρξε το «σοκ» με τον Τριανταφυλλόπουλο, ενώ κατά την διάρκεια της σεζόν η ομάδα «έχασε» για μεγάλο χρονικό διάστημα παίκτες όπως τους Κουρμπέλη, Ιγκλέσιας, Μπέρτο, Ιγκόρ. Ετσι γίνονταν συνεχείς αλλαγές στο αρχικό σχήμα και δεν μπορούσε να διατηρηθεί ένας κορμός. Η απουσία του τελευταίου ήταν σημαντική λόγω της παραμέτρου ότι ο Μπέρτος έπαιζε κεντρικός αμυντικός και αυτόματα με τα δύο δεξιά μπακ νοκ άουτ, ο Αστέρας είχε έλλειψη σε παίκτες τόσο σε αυτή τη θέση όσο και στα στόπερ. Ολα ήταν... ντόμινο.
ΔΕΝ «ΤΡΑΒΗΞΑΝ»
Ποδοσφαιριστές όπως οι Καλτσάς, Φαρίνια, Τσιλιανίδης αποκτήθηκαν το καλοκαίρι από τον Αστέρα «κουβαλώντας» καλές σεζόν. Ομως δεν «τράβηξαν» και αυτό ήταν ένα «θέμα». Οι τρεις μεσοεπιθετικοί μαζί έχουν ως τώρα στη σεζόν απολογισμό μόλις δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ.
ΠΟΛΛΑ... ΝΕΥΡΑ
Σε πολλά ματς του Αστέρα παρατηρήθηκαν αρκετά «νεύρα», προφανώς και απόρροια της πίεσης και του άγχους. Στο ποδόσφαιρο όταν δεν σου... βγαίνει το παιχνίδι, είναι πιθανό να «χάσεις» την αυτοσυγκέντρωσή σου και ως αποτέλεσμα αυτού, να μαζέψεις κάρτες. Οι Αρκάδες είναι δεύτεροι στην Σούπερ Λιγκ στην κατηγορία «περισσότερες κίτρινες», καθώς οι παίκτες τους έχουν αντικρίσει 64, ενώ παράλληλα μετρούν και πέντε αποβολές (οι τέσσερις απευθείας και η μία με δύο κίτρινες). Ετσι κατά την διάρκεια της σεζόν υπήρξαν σημαντικές απώλειες λόγω τιμωριών.
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ....ΑΠΩΝ
Τα πρώτα «καμπανάκια» για τις εκτός έδρας επιδόσεις του Αστέρα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από την περασμένη ημερολογιακή χρονιά. Πλέον οι Αρκάδες φαίνεται πως κάτι... παθαίνουν ότι φεύγουν από την Τρίπολη και οι επιδόσεις τους δεν... αρμόζουν σε ομάδα που «βλέπει» πεντάδα. Από το 2016 και μετά, σε 16 εξόδους τους πανηγύρισαν μόνο δύο νίκες, επίδοση που θυμίζει ομάδα που «παλεύει» για την παραμονή της.
«ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ»
Λένε πως «ουδέν κακό αμιγές καλού». Στον Αστέρα μπορεί να είναι μπλεγμένοι στην ουρά, αλλά μόνο αν «αυτοκτονήσουν» θα υποβιβαστούν. Ετσι από τώρα καλούνται να «χτίσουν» την ομάδα της επόμενης σεζόν. Λόγω των συνθηκών φέτος αγωνίστηκαν αρκετοί πιτσιρικάδες, όπως οι Ιγκόρ Ευαγγέλου, Κυριακόπουλος και έδειξαν πως του χρόνου μπορούν να υπολογίζονται. Είναι κάτι που μένει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα