Η... ζωή χωρίς τον «Μίλι» (vid & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Η... ζωή χωρίς τον «Μίλι» (vid & pics)

bet365

Η αποχώρηση Λούκα Μιλιβόγεβιτς στα τέλη Γενάρη από τον Ολυμπιακό φαίνεται πως έχει επηρεάσει το παιχνίδι του, καθώς οι ερυθρόλευκοι έχασαν έναν σπουδαίο παίκτη τους στο κέντρο. Το Gazzetta Match Review αναλύει.

Δεν χρειάζεται καν να ρίξεις μία ματιά στους αριθμούς για να καταλάβεις το πόσο σπουδαίος και σημαντικός για το παιχνίδι του Ολυμπιακού και την λειτουργία του κέντρου του ήταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Όποιοι παρακολουθούσαν από κοντά τον Ολυμπιακό έβλεπαν πολύ καλά την μεγάλη επίδραση και επιρροή του εντός και εκτός γηπέδου. Ήταν ο... βιονικός Μιλιβόγεβιτς του Ολυμπιακού με τα σερί ματς και τις μεγάλες αντοχές.

Ο επί 2,5 χρόνια άσος των Πειραιωτών, βασικός αμυντικός χαφ της ομάδας αλλά και αρχηγός της, άφησε πίσω του ένα μεγάλο κενό που σε πρώτη φάση δεν δείχνει ικανό να αναπληρωθεί.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς πρόλαβε να παίξει φέτος 17 ματς στο πρωτάθλημα, έχοντας 6 γκολ σε 34 τελικές (1 ανά 5.7 προσπάθειες) και 1 ασίστ (σ.σ. συνολικά φέτος είχε 2). Επίσης 274 πάσες στο σύνολο με τον Κώστα Φορτούνη να έχει 168 και ενώ 2ος στην λίστα είναι ο Αντρέ Μάρτινς με 198. Επίσης πρώτος σε κλεψίματα με 36 τον αριθμό και ενώ είχε και 15 επεμβάσεις και 23 κερδισμένα φάουλ. Όλα αυτά σε 1.618 λεπτά συμμετοχής. Θυμίζουμε πως ο πρώτος σε ασίστ σε Ολυμπιακό είναι ο Σεμπά με οκτώ. Τα ατομικά του νούμερα αποτυπώνουν από μόνα τους την μεγάλη συνεισφορά του.
Δεν είναι μόνο αυτά όμως. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Στο τελευταίο του χρονικά ματς με τη Βέροια ο Σέρβος ήταν εκείνος που εβαλε το... λιθαράκι της νίκης. Σε εκείνο το ματς είχε 20 πάσες με τον δεύτερο σε αυτόν τον τομέα και το εν λόγω ματς «Φορτού» να έχει 12.
Χαρακτηριστικό είναι πως στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός δεν βρήκε την δημιουργία που ήθελε και από τον άξονά του. Έχοντας βασικά του... όπλα σε κακή ημέρα. Συνολικά σε αυτό το ματς έγιναν 40 πάσες από τους παίκτες του Ολυμπιακού όταν μόνο σε μία αναμέτρηση ο Μιλιβόγεβιτς έδινε 20 (σ.σ. στο Βέροια - Ολυμπιακός, όπως προαναφέραμε)! Στο Ολυμπιακός - Ξάνθη ο διεθνής μέσος ήταν ξανά πρώτος σε πάσες με 16. Υπάρχουν και άλλα τέτοια σχετικά παραδείγματα βέβαια.
ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ
Με αφορμή το 0-0 του Ολυμπιακού με την Οσμανλισπόρ αλλά και την ήττα με 1-0 με την ΑΕΚ με κακή εικόνα, σηκώθηκε ξανά η συζήτηση για τους παίκτες - προσωπικότητες και για το γεγονός πως λείπουν σε κρίσιμες στιγμές τέτοιοι στον σύλλογο.
Για τον Μιλιβόγεβιτς δεν ήταν μόνο το ανασταλτικό σκέλος. Ξεκινούσαν προσπάθειες από τα πόδια του, είχε συμμετοχή σε αρκετά γκολ και σκόραρε φυσικά και από στημένα. Η προσωπικότητά του στο γήπεδο, ο τρόπος που ενέπνεε τους συμπαίκτες του και τους έβαζε ακόμα και τις φωνές και το γεγονός πως είναι πραγματικός ηγέτης και αρχηγός. Άξιος να φοράει το περιβραχιόνιο των πρωταθλητών Ελλάδας και σαφώς ένας εκ των φετινών MVP της ομάδας.
Μαζί με τον Σεμπά και κάποιες φορές ακόμα πιο σημαντικός και απαραίτητος. Η φυγή του Μιλιβόγεβιτς είναι σαφές πως έχει επηρεάσει και άλλους παίκτες που έπαιζαν κοντά του ή γύρω του. Όπως για παράδειγμα τον Μάρτινς αλλά και τον Φορτούνη στον άξονα (σ.σ. είχαν φτιάξει μία εξαιρετική τριάδα). Ο Μιλιβόγεβιτς με την κίνηση που είχε με ή χωρίς την μπάλα βοηθούσε και τους ακραίους στις επιθέσεις αλλά και στις... αναχαιτίσεις των αντιπάλων. Ακόμα και με τα... τρικ του με τις συνεργασίες αλλά και τα πολλά χιλιόμετρα που κάλυπτε αλλά και τις πολλές κερδισμένες μονομαχίες του στον άξονα και γενικότερα στο γήπεδο. Γενικά ήταν ένα πολυεργαλείο στο κέντρο, που όχι απλώς έκανε την διαφορά αλλά ανέβαζε και αισθητά το επίπεδο του Ολυμπιακού. Όταν δε είχε φτάσει τον αριθμό των 5 γκολ πρέπει να σημειωθεί πως τα 2 τα είχε σημειώσει με εκτελέσεις φάουλ.
ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΠΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙ-ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ ΑΛΛΑ...
Το πόσο λείπει από τον Ολυμπιακό ο Μιλιβόγεβιτς φαίνεται και από την προπονητική δυσκολία του Μπέντο. Και στο να αποδεχθεί αυτήν την κατάσταση και στο να βρει διάδοχό του. Για την θέση του αμυντικού χαφ δοκίμασε Ρομαό αλλά και τους πιτσιρικάδες Ρέτσο και Ανδρούτσο. Κανένας τους δεν είναι Μιλιβόγεβιτς. Δεν μπορούν να προσεγγίσουν ούτε την ποιότητα και την αξία του ούτε και τα χαρακτηριστικά και την ηγετική καθοδήγηση που έβγαζε στο γήπεδο ο Σέρβος άσος. Μέχρι στιγμής ο Πάουλο Μπέντο δεν μπόρεσε να βρει την απαιτούμενη λύση. Τόσο μοναδικός και ξεχωριστός ήταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.
Θυμηθείτε εδώ τα γκολ και τα χαϊλαϊτς από το Βέροια - Ολυμπιακός, το τελευταίο χρονικά ματς του Μιλιβόγεβιτς με την φανέλα των Πειραιωτών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα