Τόπο στα «ερυθρόλευκα» νιάτα! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Τόπο στα «ερυθρόλευκα» νιάτα! (vid)

bet365

Κόντρα σε κάθε είδους κριτική και... φωνές ο Μπέντο φτιάχνει τον επόμενο Ολυμπιακό, με το πλάνο του να περιλαμβάνει και καθιέρωση του Νικολάου ως βασικό! Το Gazzetta Match Review αναλύει.

Ο Μπέντο είναι ένας τεχνικός που σίγουρα υπάρχουν πράγματα να του προσάψει κανείς. Και ως προς την προσέγγιση των αγώνων, το κοουτσάρισμα και τις αλλαγές αλλά και την επιμονή του σε κάποιους παίκτες και ας μην πηγαίνουν καλά, όπως ο Καρντόσο και τον τρόπο που χειρίζεται άλλες περιπτώσεις σαν των Τσόρι και Ανσαριφάρντ. Ωστόσο αυτό που κάνει ο Πορτογάλος δεν έχει προηγούμενο στον Ολυμπιακό και είναι πιο σημαντικό από κάθε τι άλλο. Κανένας άλλος κόουτς στο Λιμάνι δεν έχει να επιδείξει την δική του δουλειά και προσφορά στο κομμάτι της ανάδειξης και της αξιοποίησης των Ακαδημιών.

Ουδείς άλλος έχει φτάσει στο σημείο καθιέρωσης τριών παιδιών από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού στην πρώτη ομάδα (σ.σ. Ρέτσος, Ανδρούτσος και Μανθάτης) με τον επόμενο στόχο του να είναι να έχει ακόμα και συνέχεια βασικό έναν τέταρτο παίκτη από εκεί, τον Νικολάου! Ο έμπειρος Ίβηρας τεχνικός έβαλε πρώτη φορά στην 11άδα του Ολυμπιακού τον Νικολάου με Άρη στο πλευρό του επί οκτώ χρόνια συμπαίκτη του στις Ακαδημίες, Ρέτσου. Στο ματς αυτό του Κυπέλλου βασικοί ξεκίνησαν πέντε Έλληνες, εκ των οποίων τρεις από τα τμήματα υποδομής: Ρέτσος, Νικολάου και Μανθάτης ενώ η μία εκ των αλλαγών ήταν ο Ανδρούτσος. Βέβαια θα πρέπει να σταθούμε και στις εξής παραμέτρους: ο Μπέντο συνολικά ως προπονητής πάντα έτσι λειτουργούσε και ήθελε να δουλεύει με νέα ταλέντα. Όπως επίσης έχει και την ευτυχή συγκυρία να έχει βρει μία πολύ και δυνατή φουρνιά νέων παικτών από τα ερυθρόλευκα τμήματα υποδομής.

ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 23,3 ΕΤΩΝ!

Ο Νικολάου λοιπόν συνέχισε βασικός στόπερ και στο πρωτάθλημα! Μετά το ντεμπούτο του στο Κύπελλο, ήταν... ενδεκαδάτος και στο Βέροια - Ολυμπιακός.

Εκεί όπου ο Μπέντο έσπασε κάθε ρεκόρ με τον χαμηλό Μ.Ο. ηλικίας, που ήταν 23,3 ετών! Πιο συγκεκριμένα: Καπίνο: 22 ετών, Ντε Λα Μπέγια: 31 ετών, Νικολάου: 18 ετών, Βιάνα: 21 ετών, Ρέτσος: 18 ετών, Ανδρούτσος: 19 ετών, Μιλιβόγεβιτς: 25 ετών, Φορτούνης: 24 ετών, Σεμπά: 24 ετών, Μάριν: 27 ετών και Ιντέγε: 28 χρόνων. Μόνο ένας παίκτης πάνω από 30 χρόνων, ο Ντε Λα Μπέγια και στο σύνολο πέντε Έλληνες στο αρχικό σχήμα. Επίσης η μία αλλαγή του ήταν Έλληνας, ο Μπουχαλάκης.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ "ΧΤΙΣΙΜΟ" ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Είναι εμφανές ότι ο Μπέντο θέλει να "χτίσει" σε ένα σημείο όπου "πονούσε" ο Ολυμπιακός. Θέλει να φτιάξει την ομάδα του μέλλοντος με έντονο ελληνικό στοιχείο και παιδιά από τα... σπλάχνα της ομάδας. Κάτι το οποίο ζητούσαν επιμόνως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια και ενώ τώρα ορισμένοι "γκρινιάζουν". Αδίκως και ασκόπως για το συγκεκριμένο σκέλος. Το... αγκάθι βέβαια με τον Πορτογάλο είναι πως ορισμένους μικρούς τους βάζει σε άλλη θέση από την φυσική τους, κάτι το οποίο το έχει παραδεχθεί δημοσίως. Ο Ρέτσος έχει παίξει αριστερό μπακ και δεξί με τη Βέροια ενώ η φυσική του θέση είναι στόπερ. Ο Ανδρούτσος αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός χαφ ενώ είναι φορ και 2ος κυνηγός. Για να μπορέσει να μάθει ένας παίκτης μία νέα θέση χρειάζεται υπομονή, χρόνος και δουλειά και ειδικά εάν είναι μικρός, που έχει απειρία. Κάποιες φορές αυτού του τύπου οι "πειραματισμοί" δυσκολεύουν για τα καλά και τους πιτσιρικάδες και την λειτουργία και διάταξη της ομάδας στο γήπεδο.

Η ΚΙΝΗΣΗ... ΧΑΪΛΑΪΤ ΜΕ ΡΕΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΠΕΝΤΟ

Το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού δεν δουλεύει πάνω στους μικρούς μόνο όμως για τα αγωνιστικά τους ζητήματα και την βελτίωσή τους. Δίνει έμφαση και στον χαρακτήρα και στη νοοτροπία που πρέπει να έχουν. Ενδεικτική είναι η φάση του 80' στο Βέροια - Ολυμπιακός όπου ο Ρέτσος κάνει ένα δυνατό και σκληρό φάουλ, δέχεται κίτρινη κάρτα και σπεύδει να αναγνωρίσει το λάθος του και την απόφαση του ρέφερι του αγώνα και να του δώσει το χέρι. Μία κίνηση που δείχνει την συμπεριφορά που θέλει να περάσει στους μικρούς ο ερυθρόλευκος κόουτς για το πως να λειτουργούν σε επίπεδο συμπεριφοράς μέσα στο γήπεδο.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΦΕΤΟΣ
Στην εποχή Μπέντο ο αριθμός των μικρών σε ηλικία Ελλήνων παικτών από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού που έχουν πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα είναι ιδιαίτερα μεγάλος για τα δεδομένα ενός συλλόγου όπως είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας και έχει τόσο μεγάλες απαιτήσεις, πίεση (και από τον κόσμο), ανταγωνισμό αλλά και αξίωση για καλές ευρωπαϊκές πορείες. Αναλυτικά φέτος έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής ή έχουν χριστεί βασικοί οι:
Λευτέρης Χουτεσιώτης: Κίπερ γεννημένος το 1994 - 2 ματς στο Κύπελλο και 180 λεπτά συμμετοχής
Δημήτρης Νικολάου: Αριστεροπόδαρος στόπερ γεννημένος το 1998 - 1 90λεπτο στο Κύπελλο και άλλο 1 στο πρωτάθλημα
Παναγιώτης Ρέτσος: Στόπερ και ακραίος αμυντικός (σ.σ. η φυσική του θέση είναι στόπερ) γεννηθείς το 1998 - 18 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και 1.505 λεπτά
Θανάσης Ανδρούτσος: Μεσοεπιθετικός γεννημένος το 1997 - 15 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και 569 λεπτά
Γιώργος Μανθάτης: Μεσοεπιθετικός γεννηθείς το 1997 - 15 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη με 2 γκολ και 1 ασίτ και 599 λεπτά
- Σε αυτήν την κατηγορία μπορεί και να μπει υπό προϋποθέσεις και ο 23χρονος μέσος Μπουχαλάκης που έχει 12 παιχνίδια και 1 ασίστ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα