Ιβάν ο τρομερός!

Ιβάν ο τρομερός!

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ιβάν ο τρομερός!

bet365

Η Ιντερ συνέχισε την ανοδική πορεία με τη νίκη στο Ούντινε και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον ποδοσφαιριστή που δίνει μόνο βαθμούς.

Οι Νερατζούρι είναι μια ομάδα στην οποία όλα κινούνται στον ρυθμό του Μάουρο Ικάρντι. Και όχι άδικα. Είτε για καλό, με τα 14 γκολ και τις 6 ασίστ που έχει ως τώρα, είτε για κακό, με την αυτοβιογραφία και γενικά με την συμπεριφορά του, ο Αργεντίνος φορ είναι πάντα το κέντρο της προσοχής. Αν κοιτάξει, όμως, κάποιος λίγο πιο δίπλα, είτε αριστερά είτε δεξιά, θα δει ότι υπάρχει ακόμη ένας που κάνει την διαφορά. Και την κάνει χωρίς να γνωρίζει την αποθέωση που του αξίζει. Ο Ιβάν Πέρισιτς αποδεικνύεται απολύτως καθοριστικός για την Ιντερ και αυτό το κατάλαβε και η Ουντινέζε το μεσημέρι της Κυριακής...

Μεταγραφή του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος είχε ζητήσει την απόκτηση του το καλοκαίρι του 2015, ο Κροάτης εξτρέμ κινδύνεψε να χαθεί μέσα στο γενικότερο χάος των Μιλανέζων. Η δυσκολία του στο να επαναλάβει τις εμφανίσεις που έκανε στη Γερμανία με την Βόλφσμπουργκ έκαναν αρκετούς να χαρακτηρίσουν λάθος την μεταγραφή του, παρασυρόμενοι από την γενικότερη κακή παρουσία των Νερατζούρι στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Μια σεζόν, στην οποία ο Πέρισιτς έβαλε 7 γκολ και μπήκε στην κατηγορία των παικτών που μπορούν να δώσουν περισσότερα και θα πρέπει ο προπονητής και γενικά η ομάδα να τον βοηθήσουν για να τα δώσει.

Μέχρι να συμβεί αυτό τελικά, φέτος, είναι ο Κροάτης αυτός που βοηθάει τους προπονητές του και την ομάδα, δίνοντας βαθμούς. Πολλούς βαθμούς. Σε μια σεζόν που άρχισε στραβά, με την αντικατάσταση του Μαντσίνι από τον Φρανκ Ντε Μπουρ λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, και συνεχίστηκε ακόμη πιο στραβά, με τα άσχημα αποτελέσματα και την απομάκρυνση του Ολλανδού για να τον διαδεχθεί ο Στέφανο Πιόλι, ο Πέρισιτς είναι από τις λίγες σταθερές της Ιντερ. Χωρίς, όπως προαναφέραμε, να γίνεται ένας χαμός από αφιερώματα για τον ίδιο, χωρίς να εμπλέκεται σε μεταγραφικά σενάρια, χωρίς να ζητάει του κόσμου τα εκατ. ευρώ για να επεκτείνει το συμβόλαιο του.

Το τελευταίο, θα πρέπει να είναι μία από τις προτεραιότητες των Νερατζούρι, οι οποίοι χαμογελούν μετά από καιρό. Με τον Πιόλι στον πάγκο η ομάδα βρίσκει τα πατήματα της, αποκτά έναν τρόπο παιχνιδιού και μετράει πλέον τέσσερις συνεχόμενες νίκες, ελπίζοντας βάσιμα ότι το σερί θα συνεχιστεί αφού ακολουθούν Κιέβο (εντός), Παλέρμο (εκτός), Πεσκάρα (εντός). Μια σεζόν που έμοιαζε χαμένη από νωρίς, μπορεί τελικά και να μην είναι τέτοια για τους Μιλανέζους και αυτό το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στον Πέρισιτς. Μπορεί να μην έχει βάλει όσα γκολ έχει ο Ικάρντι αλλά όλα τα γκολ που έβαλε είναι βαθμοί. Ολα!

Η αρχή έγινε στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους, όπου ο Κροάτης με κεφαλιά έκανε το 2-1 και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του. Ακολούθησε το γκολ με το οποίο η Ιντερ πήρε έστω την ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Μπολόνια και μετά ήταν ξανά ο Κροάτης αυτός που έδωσε τη λύση κόντρα στην Κροτόνε, σκοράροντας στα τελευταία λεπτά για να έρθει η νίκη. Αυτά έγιναν επί Ντε Μπουρ. Η εποχή Πιόλι άρχισε με το ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι Νερατζούρι απέφυγαν την ήττα (2-2) χάρη σε γκολ του Πέρισιτς. Από τότε, 20 Νοεμβρίου ήταν, δεν είχε ξαναβρεί δίχτυα, μέχρι που ήρθε το πρώτο ματς του 2017. Η Ουντινέζε προηγήθηκε νωρίς, απειλούσε με ήττα τους Μιλανέζους αλλά στο τέλος του πρώτου μέρους ο Κροάτης ισοφάρισε και στο τέλος του 90λεπτου, στο 87' συγκεκριμένα, σκόραρε ξανά και έδωσε τη νίκη!

Συνολικά, με το τέλος του πρώτου γύρου της Serie A, έχει βάλει 6 γκολ και έχει δώσει 11 βαθμούς. Πολλοί. Το καλύτερο είναι ότι δεδομένα αυτές οι επιδόσεις θα αυξηθούν και ο Πέρισιτς θα επιβεβαιώσει και με τους αριθμούς ότι φέτος είναι καλύτερος. Στην περσινή πρώτη του σεζόν στην Ιταλία, τα γκολ που έβαλε ήταν 7. Εχοντας έναν ολόκληρο γύρο στη διάθεση του, βρίσκεται μόλις στο -1. «Ο Ιβάν είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Γρήγορος, δυνατός, πολύ ικανός ακόμη και στο ψηλό παιχνίδι», είπε μετά τη νίκη στο Ούντινε ο Ζοάο Μιράντα, με τον Πέρισιτς, από την πλευρά του, να εξηγεί ότι «η ικανότητα μου στο ψηλό παιχνίδι οφείλεται στο πάθος μου για το μπάσκετ ενώ συχνά παίζω και βόλεϊ».

Ο Κροάτης, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του doppietta στη Serie A, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων των συμπαικτών του και δεν θα αργήσει να κερδίσει, όπως γράφουν οι Ιταλοί, ένα νέο συμβόλαιο. Το υπάρχον, τον δεσμεύει με την Ιντερ ως το 2020 αλλά είναι ειλημμένη απόφαση να γίνουν συζητήσεις στο τέλος της σεζόν για την επέκταση του, με αναπροσαρμογή των αποδοχών του. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος, άλλωστε, για να μην δοθεί συνέχεια στις φήμες των τελευταίων ημερών για ενδιαφέρον από αγγλικές ομάδες...

 

SERIE A Τελευταία Νέα