Το ταξίδι του... Κανιθάρες της Ηπείρου, μέχρι την καταξίωση!

Νίκος Μαρούδας
Το ταξίδι του... Κανιθάρες της Ηπείρου, μέχρι την καταξίωση!

bet365

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αγωνιστικής που πέρασε και το gazzetta.gr, παρουσιάζει την ζωή και τα ταξίδια του ...Κανιθάρες του ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι και την ματσάρα του στην Τούμπα!

Παιδί με πολλές φιλοδοξίες και ακόμα περισσότερα όνειρα είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, που κόντρα στον ΠΑΟΚ, έκανε όλη την Ελλάδα να ασχοληθεί μαζί του. Με τις επεμβάσεις που έκανε, αλλά και με το ιδιαίτερο μαλλί του, που σε πολλούς θύμισε κάτι από Κανιθάρες! Όχι κι άδικα, αν αυτά τα δύο τα συνδυάσεις!

Το gazzetta.gr, έψαξε τα πάντα για τον 27χρονο τερματοφύλακα, από τις δύο δοκιμές στην Τουρκία, μέχρι τις περιπέτειες του σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά και τις πρεμιέρες του σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Πρώτη αγάπη, η επίθεση!

Ελάχιστα παιδιά στην ηλικία των 6 ετών θα βρεις που θα σου πουν πως θέλουν να παίξουν σε κάποια άλλη θέση από αυτή του επιθετικού. Ο Αλέξανδρος, δεν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Άρχισε την καριέρα του ως επιθετικός, σε ομάδα της Τερψιθέας όπου μεγάλωσε.

Στην ίδια ομάδα όμως πήρε και την απόφαση να βρεθεί από την επίθεση στο τέρμα. Τρία χρόνια αργότερα, αρχίζει να του... αρέσει να βρίσκεται εκεί ανάμεσα στα δοκάρια, να έχει την μοναξιά του και δεν το μετάνιωσε ποτέ!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός οι πρώτες... σειρήνες!

Σε ηλικία 12 ετών, η ΑΕΚ μετά από κάποια δοκιμαστικά που πραγματοποίησε, τον εντόπισε μεταξύ 300 παιδιών και τον επέλεξε μαζί με άλλα 19. Τον πήρε στις ακαδημίες της, μετά από εισήγηση του Γκέραρντ, αλλά εκεί έμεινε μόνο για ένα χρόνο. Το μεγάλο πρόβλημα που δεν έβρισκε λύση, ήταν η απόσταση από το σπίτι του 12χρονου Αλέξανδρου, μέχρι το προπονητικό στους Θρακομακεδόνες.

Έτσι, ένα χρόνο αργότερα συμμετέχει σε νέα δοκιμαστικά. Αυτή τη φορά τα πραγματοποίησε στην Βούλα ο Ολυμπιακός. Από εκεί επιλέγονται 50 παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο Πασχαλάκης. Στα 13 του, έγινε κάτοικος Ρέντη και έμεινε για περίπου 2,5 χρόνια, πριν αποφασίσει πως ήθελε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ναι, στα 15 του!

Η Ηλιούπολη και η πρόκληση της Γαλατά!

Σε ηλικία 15 ετών λοιπόν, υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την ομάδα της Ηλιούπολης. Στη Γ' Εθνική, μία παίζει, μία δεν παίζει. Ωστόσο όποτε έπαιζε ήταν εξαιρετικός και αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον από Τουρκία πλευρά...

Η Γαλατάσαραϊ, το 2007 του κάνει πρόταση δοκιμής. Ο Πασχαλάκης που έχει φτάσει πλέον τα 17, δέχεται και πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί τα πάει περίφημα! Οι προπονητές είναι ενθουσιασμένοι με την απόδοσή του και τον παίρνουν μαζί και στη Σουηδία όπου δημιουργήθηκε η μεγάλη (τότε) Γαλατάσαραϊ. Με την επιστροφή στην Τουρκία, έπαιξε σε κάποια παιχνίδια με την ομάδα Νέων και στη συνέχεια οι Τούρκοι ήθελαν να τον αποκτήσουν...

Ο νεαρός, τότε, γκολκίπερ τα είχε βρει σε όλα με τους Τούρκους, οι οποίοι είχαν βρει και σπίτι στους γονείς του για τα πρώτα χρόνια. Ωστόσο, ο Πασχαλάκης έπιανε θέση ξένου στο ρόστερ της Γαλατά, που τότε δεν είχε κενό. Αυτό τον έφερε πίσω στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με τα πολλά λεφτά που ζητούσε μετά η Ηλιούπολη, μπήκε τέλος στο όνειρο της Τουρκίας.

Νέα αρχή στη Λιβαδειά!

Το 2008 έμεινε ελεύθερος από την Ηλιούπολη και αναζητούσε το βήμα παραπάνω. Ο Λεβαδειακός τον είχε δει και τον ήθελε. Η πρόταση ήρθε και ο Κώστας Τόσκας που τον δοκίμασε στην ομάδα της Βοιωτίας, έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος με αποτέλεσμα να έρθει και το πρώτο συμβόλαιο στη Σούπερ Λιγκα. Το ντεμπούτο όμως, θα αργήσει και θα έρθει στη Football League...

Συγκεκριμένα, στις 30/07/11 σε αγώνα πλέι οφ με τον Διαγόρα. Εκείνη την χρονιά ο Λεβαδειακός πήρε την άνοδο για την Σούπερ Λιγκα, αλλά ο Αλέξανδρος δεν αγωνίστηκε λεπτό στην μεγάλη κατηγορία.

Κύπρος και ξανά Τουρκία...

Το καλοκαίρι του 2012 αποχωρεί από τον Λεβαδειακό με προορισμό την Κύπρο και την ΠΑΕΚ. Εκεί, θα αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια, όμως μετά από ένα χρόνο θα έρθει νέα πρόταση από την Τουρκία.

Η Ακίσασπορ είναι αυτή που θέλει να τον αποκτήσει. Ο Έλληνας γκολκίπερ, μετά από κάλεσμα του προπονητή που τον είχε στην Γαλατάσαραϊ, πάει στην Τουρκία και συμμετέχει σε μερικές προπονήσεις. Ωστόσο, αυτή τη φορά το γεγονός πως η ομάδα είχε έδρα στα βάθη της Τουρκίας, έκανε τον Πασχαλάκη να μην νιώθει καλά και να μη θέλει να μείνει εκεί. Έτσι, μετά από έξι μήνες στον πάγο έρχεται ο Πανθρακικός...

Ο Πανθρακικός και ο Ελευθερόπουλος τον ανέβασαν

Η ομάδα της Κομοτηνής ήταν και αυτή η οποία έκανε τον Πασχαλάκη αυτό που είναι σήμερα. Εκεί συνάντησε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον οποίο δεν κρύβει και ο ίδιος πως χρωστάει πολλά... Ο «Ελέ», τον βοήθησε πολύ στο να εξελιχθεί και να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Στον Πανθρακικό, έκανε και το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ, το οποίο θα το θυμάται για πάντα. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στις 2/2/14 αγωνίστηκε για 5 λεπτά, μιας και έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε! Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να γίνει βασικός στην ομάδα.

Το γεγονός πως υπήρχε ο Φερνάντες, τον άφηνε πάντα στην σκιά του. Έτσι, αφού πέρασε δύο χρόνια στην Κομοτηνή με συνολικά 13 συμμετοχές, τον χειμώνα του 2016 ήρθε η πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Ο αντικαταστάτης του Βελλίδη»

Με αυτή την... ατάκα, τον πήραν στον ΠΑΣ Γιάννινα τον περσινό Ιανουάριο. Ο διεθνής τερματοφύλακας μόλις είχε αποχωρήσει για τον ΠΑΟΚ και στον «Άγιαξ της Ηπείρου» έψαχναν τον άνθρωπο που θα τον αντικαθιστούσε. Οι Ηπειρώτες όμως, είχαν ήδη βρει την διάδοχη λύση. Όπως και με τόσες περιπτώσεις στο παρελθόν, έτσι και τώρα στον ΠΑΣ αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη να τον φέρουν στους Ζωσιμάδες. Και μπορεί στο άκουσμα του ονόματος πολλοί να παραξενεύτηκαν, αλλά στα Γιάννενα οι διοικούντες ήταν σίγουροι για την επιλογή τους.

Και μπορεί το πρώτο του εξάμηνο να μην αγωνίστηκε λεπτό, αλλά καθόλου δεν τον πείραξε. Άλλωστε ήξερε καλά ότι η δουλειά που έκανε με τον Χρήστο Τσελιόπουλο θα επιβραβευόταν. Και μπορεί ο τραυματισμός του Περιστερίδη να του άνοιξε την πόρτα της ενδεκάδας, αλλά και ο ίδιος με τις εμφανίσεις φρόντισε να δείξει πόσο ξεχωριστός είναι. Ντεμπούτο κόντρα στην Οντ και νίκη με 3-0. Στη Νορβηγία πολλοί θεωρούν ότι ο ΠΑΣ θα έχει εύκολο έργο, αλλά γρήγορα διαψεύδονται. Οι Νορβηγοί ισοφαρίζουν το σκορ του πρώτου αγώνα και το ματς πηγαίνει στην παράταση. Εκεί στο 107΄' και με το σκορ στο 3-1, ο Πασχαλάκης κάνει την επέμβαση του αγώνα και δεν επιτρέπει στην Οντ να μπει ξανά στην υπόθεση-πρόκριση.

Από εκείνο το σημείο και μετά παίρνει την φανέλα του βασικού σπίτι του με τον ίδιο να συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Μέχρι και το ματς με τον Παναθηναϊκό. Τότε, μια λανθασμένη έξοδος, απέφερε την κόκκινη κάρτα και την ήττα στην Λεωφόρο. Ο Περιστερίδης επιστρέφει κάτω από τα γκολπόστ, αλλά ο ίδιος δεν το βάζει κάτω. Παράλληλα στην Τουρκία δεν τον ξεχνάνε και η Οσμανλισπόρ στέλνει άνθρωπο να τον παρακολουθήσει κόντρα στην Καλλονή για το Κύπελλο.

Ο ίδιος περιμένει καρτερικά την ευκαιρία του και η γκέλα του Περιστερίδη κόντρα στην ΑΕΚ του ανοίγει ξανά τον δρόμο για ενδεκάδας. Πρώτα κόντρα στον Πανιώνιο και τώρα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εξαιρετικός και στα δύο παιχνίδια, με αποκορύφωμα βέβαια αυτό της Τούμπας όπου κάνει το ματς της ζωής του και με τις επεμβάσεις του κρατάει το μηδέν επιτρέποντας στην ομάδα του να φύγει με ένα σπουδαίο τρίποντο από την Θεσσαλονίκη. Πλέον ο Βελλίδης αποτελεί για τα καλά ανάμνηση και στα Γιάννενα ξέρουν καλά ότι όσο ο Πασχαλάκης είναι στα καλά του θα κοιμούνται ήσυχοι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα