Αλήθειες και ψέματα από την 15η αγωνιστική

Θάνος Σαρρής
Αλήθειες και ψέματα από την 15η αγωνιστική

bet365

Το Μatch Review του gazzetta.gr περνάει από... ανιχνευτή ψεύδους τα γεγονότα της 15ης αγωνιστικής και παρουσιάζει τις αλήθειες!

Ο Ολυμπιακός έχει λόγους να προβληματίζεται παρά τη νίκη με τον Παναιτωλικό. Αλήθεια.

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον πάγκο και έκλεισε το 2016 με ηρεμία, όμως μέχρι να έρθει το 2-1 έπαιζε και πάλι υπό μεγάλη πίεση. Και μολονότι η τελική νίκη έδιωξε τα σύννεφα, υπήρχαν και πάλι κακώς κείμενα που ο Ολυμπιακός χρειάζεται να δουλέψει. Η συνολική αμυντική λειτουργία, το κακό αμυντικό δίδυμο, η καθίζηση όταν ο Φορτούνης δεν είναι σε καλή μέρα, η αφέλεια του Πάρντο. Τουλάχιστον, σε αντίθεση με την αναμέτρηση απέναντι με την Κέρκυρα, δεν το πλήρωσε.

Το 0-0 στη Λάρισα δεν ήταν αρνητικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Ψέματα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, είναι η αλήθεια, ωστόσο το ματς με την ΑΕΛ ήταν κομβικό προκειμένου να διατηρήσει μια μικρότερη απόσταση από την κορυφή και με τις πινελιές του Ιανουαρίου και τη δουλειά του Ουζουνίδη να παίξει τα ρέστα του στο δεύτερο μισό της σεζόν. Η εικόνα όμως ήταν απογοητευτική. Πέραν του ότι άφησε βαθμούς και έμεινε στο -9, παρουσίασε μια τραγική εικόνα, χωρίς ενέργεια, δημιουργία, καθαρό μυαλό, προκαλώντας ξανά προβληματισμό.

Η αποβολή του Αραβίδη στοίχισε τους βαθμούς για την ΑΕΚ. Αλήθεια.

Είναι προφανές ότι ένα αριθμητικό μειονέκτημα στοιχίζει, πόσω μάλλον όταν έρχεται στο 10'. Υπάρχουν όμως φορές που οι ομάδες καταφέρνουν να ανταποκριθούν ακόμα και παίκτη λιγότερο. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν έγινε. Η ΑΕΚ έδειξε καλά στοιχεία, είχε σε καλή μέρα τον Πέκχαρτ και μοιάζει αρκετά πιθανό, αν είχε στο χορτάρι τον συμπαραστάτη του στην επίθεση, να «καθάριζε» το ματς πολύ πριν το γκολ από οφσάιντ του Μαμπουλού, που στέρησε το τρίποντο. Στο ποδόσφαιρο φυσικά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, αλλά τα συμπεράσματα στηρίζονται στη λογική. Σε αυτή που έχασε ο επιθετικός της Ένωσης στη φάση της αποβολής του.

Ο Πανιώνιος δεν έχει φαντασία στην επίθεση. Ψέματα.

Κατηγορήθηκαν οι «κυανέρυθροι» και ο Μιλόγεβιτς για απουσία πλάνου επίθεσης σε συγκεκριμένα ματς και η αλήθεια είναι πως οι κριτικές δεν ήταν και τόσο αβάσιμες. Ο Πανιώνιος όμως θύμισε απέναντι στη Λειβαδιά ότι μπορεί να παρουσιάσει στο χορτάρι μια άκρως επιθετική νοοτροπία, με παίκτες ικανούς να κάνουν το απρόβλεπτο και να βγάλουν συνεργασίες που μόνο έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας δεν δείχνουν.

Ο Ανσαριφάρντ είναι το πιο καυτό όνομα στην ελληνική αγορά. Αλήθεια.

Ο Ιρανός ολοκλήρωσε το 2016 με γκολ και με το όνομά του να παίζει ψηλά στα μεταγραφικά ρεπορτάζ. Κακά τα ψέματα, λιγότερο ή περισσότερο θα μπορούσε να ενισχύσει το ρόστερ όλων των «μεγάλων» της Σούπερ Λιγκ με τα αδιαμφισβήτητα ταλέντα του και σε συνδυασμό με το ότι λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και ο Πανιώνιος κινδυνεύει να τον χάσει χωρίς... ευρώ, γίνεται το πιο hot όνομα από την ελληνική αγορά ενόψει Ιανουαρίου.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο 2017 περισσότερο ήρεμος από Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Αλήθεια.

Ποιος θα το έλεγε μετά το ξέσπασμα του Ίλια Ίβιτς και τις ανοιχτές κατηγορίες για «τρύπημα»; Παρότι ο δικέφαλος έχει ακόμα ανοιχτές πληγές που θα τις βρει μπροστά του αν δεν τις λύσει, οι τέσσερις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και το εμφατικό 0-5 μέσα στην Κέρκυρα, καθώς και το μηδέν παθητικό που έχει κρατήσει στα ματς ματς αυτά, έχουν επαναφέρει την ηρεμία και την ικανοποίηση για τη δουλειά που γίνεται. Και άπαντες ελπίζουν να συνεχίσει έτσι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα