Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 12η αγωνιστική

Γιώργος Ντυμένος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 12η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 12η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός «μπλοκάρει» χωρίς γκολ μέχρι την ανάπαυλα

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Ο Ολυμπιακός με την Κέρκυρα έκανε την 7η φετινή του «γκέλα». Δηλαδή σε τόσα επίσημα ματς δεν έχει κερδίσει ως τώρα στη σεζόν, εντός και εκτός συνόρων. Στις έξι από αυτές δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, ενώ σε ορισμένες δεν πέτυχε κάποιο γκολ μέχρι το τέλος. Ομως πλέον φαίνεται ξεκάθαρα πως αν δεν βρει δίχτυα μέχρι την ανάπαυλα, τότε «μπλοκάρει». Στο μοναδικό ματς της σεζόν που πανηγύρισε ως το 45’ και δεν κέρδισε στο τέλος ήταν εκείνο με την Αστάνα, που έληξε ισόπαλο 1-1.
Στον ΠΑΟΚ… γκρεμίζουν ότι χτίζουν
Μετά το ματς της Ιταλίας, όλοι στον ΠΑΟΚ σχολίαζαν πως καλούνται πλέον να δείξουν… χαρακτήρα. Πώς δεν είναι ομάδα μόνο για τα δύσκολα, αλλά και για εκείνα τα ματς που κατά τεκμήριο είναι το φαβορί. Με τον Ατρόμητο προηγήθηκαν 2-0, 3-1 αλλά στο τέλος έχασαν με 4-3! Το ότι έμειναν με 10 παίκτες είναι μεν ένα «ελαφρυντικό», όμως η τάση που έχουν στον «Δικέφαλο του Βορρά» να.. γκρεμίζουν ότι χτίζουν, προβάλλει πλέον ως δεδομένη.
Ο ΠΑΣ «αδικείται» από το γήπεδό του
Το βλέπαμε, το λέγαμε, οι παίκτες του ΠΑΣ και όλοι στην ομάδα το ζούνε και το σχολιάζουν, αλλά η Σαββατιάτικη εικόνα των «Ζωσιμάδων» ήταν… χειρότερη από ποτέ. Στην ομάδα έχουν «δεμένα τα χέρια τους» καθώς το γήπεδο δεν τους ανήκει, οι άνθρωποι προσπαθούν όσο μπορούν να σουλουπώσουν την κατάσταση, αλλά όταν πριν από τρία χρόνια μπήκαν αποστραγγιστικά για μερικούς μήνες και έκτοτε δεν έχουν αλλαχθεί, τι να κάνουν και αυτοί; Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του ΠΑΣ τον αδικεί. Και είναι κρίμα.
Ο Παναθηναϊκός έχει αμυντικό πρόβλημα
Μόνο μία νίκη στα τελευταία του εννέα επίσημα ματς έχει πλέον συμπληρώσει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, αλλά το μεγαλύτερο πλέον φαίνεται πως είναι το αμυντικό. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, δηλαδή το τελευταίο δίμηνο, σε 11 αναμετρήσεις τους έχουν δεχθεί γκολ στις εννέα. Στις μοναδικές που κράτησαν το «μηδέν» ήταν στις δύο με τον Ηρακλή, στο 0-0 για το Κύπελλο και στο 2-0 υπέρ τους που ακολούθησε μερικές ημέρες αργότερα για το πρωτάθλημα.
Στην Κέρκυρα «ανακαλύπτουν» παίκτες
Στην Κέρκυρα στα τελευταία ματς έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Παίκτες όπως οι Σπίνουλας και Νίκιτς που είναι 30φεύγα αλλά ποτέ τους δεν είχαν παίξει στην Σούπερ Λιγκ, όχι μόνο ντεμπουτάρισαν στη μεγάλη κατηγορία με την φανέλα της, αλλά παράλληλα έχουν καθιερωθεί. Αμφότεροι παίζουν πολύ καλά και έτσι, έστω και τώρα αποδεικνύουν πως άξιζαν νωρίτερα μία ευκαιρία. Παράλληλα στο νησί μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι πως τους «ανακάλυψαν» στην Football League όπου αγωνίζονταν για χρόνια.
O Ντοντό μπορεί να παίξει φορ
Τον Ντοντό τον μάθαμε από τα ματς της Γκαμπάλα με τον Παναθηναϊκό. Μια χαρά εξτρεμάκι, είχε βάλει και γκολ στην Λεωφόρο. Το καλοκαίρι ήρθε στα μέρη μας για την Λάρισα και μέχρι στιγμής ως επί το πλείστον έπαιζε στον «ασβέστη». Στην Τρίπολη η εικόνα της ΑΕΛ άλλαξε άρδην μόλις αγωνίστηκε στη κορυφή της επίθεσης. Σίγουρα αυτό συνέβη για λόγους ανάγκης, καθώς σε εκείνο το σημείο ο Σάκης Τσιώλης «ανακάτευε» την τράπουλα, αλλά πλέον ο 29χρονος έστειλε… μήνυμα πως είναι και μια χαρά «φουνταριστός».
Η Ξάνθη είναι ομάδα του προπονητή
Το καλοκαίρι ήταν η ομάδα που έκλεισε πιο νωρίς από κάθε άλλη τις μεταγραφές της. Εκανε και λίγες. Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια ρίχνει συνεχώς το μπάτζετ της και κινείται όλο και πιο «σφιχτά». Ακόμη και έτσι όμως καταφέρνει να πρωταγωνιστεί. Ο λόγος; Προφανώς και βρίσκεται στον πάγκο της. Η Ξάνθη έδειξε και στο Αγρίνιο πως είναι ομάδα του Λουτσέσκου, καθώς στο παιχνίδι της έχει αφομοιωμένα τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Ρουμάνος τεχνικός.
Ο Πλατανιάς κάτι… παθαίνει με την ΑΕΚ
Ο Πλατανιάς, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει μία αξιοπρόσεκτη παρουσία στην Σούπερ Λιγκ. Αλλά κάτι… παθαίνει μόλις βλέπει την ΑΕΚ. Το Σάββατο έχοντας μέχρι πρότινος την 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δέχθηκε τρία γκολ σε 12 λεπτά. Την σεζόν 2012/13 που η Ενωση υποβιβάστηκε, κόντρα στους Χανιώτες έκανε τη πρώτη νίκη της στη χρονιά (8η αγωνιστική), ενώ πέρσι που οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στη Σούπερ Λιγκ, κέρδισαν τους «ερυθρόλευκους» στην πρεμιέρα με 3-0. Συνολικά η ΑΕΚ έχει τέσσερις σχετικά άνετα νίκες, σε πέντε παιχνίδια της με τον Πλατανιά.
Ο Μοράις «πιστεύει» τον Γαλανόπουλο
Ο Κώστας Γαλανόπουλος συγκαταλέγεται στις «ελπίδες» της Ενωσης. Ο Μοράις φαίνεται να το συμμερίζεται. Ο πιτσιρικάς της ΑΕΚ με την έλευση του νέου τεχνικού έχει ήδη τρεις συμμετοχές και μάλιστα με την μπάλα να… καίει, όπως συνέβη και το Σάββατο με τον Πλατανιά. Που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 0-0.
Ο Αστέρας «δυσκολεύεται» στο γκολ
Μετά το 1-1 με την ΑΕΛ, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είπε πως ο Αστέρας δεν κέρδισε στο καλύτερο φετινό του ματς. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, είχε δίκιο. Αλλά οι Αρκάδες πληρώνουν την επιθετική τους δυστοκία. Πλέον μετά από 10 ματς, έχουν πετύχει μόνο τέσσερα γκολ σε ροή αγώνα. Κατά μέσο όρο σκοράρουν σε κανονική διάρκεια κάθε 225’. Σε σύνολο οκτώ τερμάτων που έχουν σημειώσει, τα άλλα τρία είναι με εκτέλεση πέναλτι και το άλλο αυτογκόλ (από τον Βάντερσον στο παιχνίδι με τον Πλατανιά).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα