ΠΑΣ να γίνεις... Λέστερ! (poll)

Γιώργος Ντυμένος
ΠΑΣ να γίνεις... Λέστερ! (poll)

bet365

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» συνεχίζει να εντυπωσιάζει και το Match Review του gazzetta.gr αναζητά απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να βαδίσει στα χνάρια των «αλεπούδων»


Η Λέστερ δημιούργησε ένα «προηγούμενο» σε όλες τις χώρες. Παντού πλέον ψάχνουν για τις ομάδες που θα μπορέσουν να πάνε κόντρα σε κάθε… λογική και να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Σε όλα τα πρωταθλήματα… ξεπηδούν «Λέστερ». Στην Γερμανία π.χ. είναι η Λειψία, ενώ στην Ελλάδα από την αρχή της σεζόν ο ΠΑΣ… συγκρίνεται σιωπηρά με τις «αλεπούδες». Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και το Match Review του gazzetta.gr βάζει τα ερωτήματα και αναζητά απαντήσεις. Μπορεί τελικά ο ΠΑΣ να γίνει η Λέστερ της Ελλάδας; Υπάρχουν πέντε «ναι» και ισάριθμα «όχι».

ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ

1)Στα Γιάννινα υπάρχει… άγνοια κινδύνου. Στην ομάδα δεν υπάρχει πίεση ή άγχος και αυτό πάντα λειτουργεί ευεργετικά σε όποιον θεωρείται αουτσάιντερ. Αν βρεθούν στα πλέι οφ, η σεζόν θα κριθεί άκρως πετυχημένη. Για το κάτι παραπάνω, ούτε λόγος.

2)Πρόκειται για μία ομάδα με κόσμο. Αρα αν συνεχίσει σε ανάλογο τέμπο και βρεθεί σε σημείο να πει πώς «ναι, εδώ που φτάσαμε, πάμε να κάνουμε το… μπαμ», τότε σε οποιοδήποτε γήπεδο μπορεί να «κατεβάσει» χιλιάδες φίλους της. Κάτι που είναι στα υπέρ της.

3)Είναι μία ομάδα δομημένη χωρίς τον λεγόμενο «σταρ». Η πορεία της δεν είναι απόρροια κάποιου σούπερ παίκτη, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χτυπήσει ή να ντεφορμαριστεί, οπότε και εκείνη θα «μπλοκάρει». Στην προκειμένη περίπτωση είναι μία παρέα, μία φουρνιά καλών παικτών που έχουν «δέσει» μεταξύ τους. Σε κάθε ματς έχει και διαφορετικό πρωταγωνιστή.

4)Οι μπασκετικοί λένε πως «η επίθεση κόβει εισιτήρια, η άμυνα δίνει τίτλους». Στον ΠΑΣ έχουν και τα δύο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα μετόπισθέν τους είναι εκείνα που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος στα επερχόμενα ματς με τους θεωρητικά «μεγάλους». Μέχρι στιγμής λειτουργούν πολύ καλά. Αρα έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει.

5) Ο ΠΑΣ μετά από χρόνια πήρε φέτος αδειοδότηση και έτσι τον Γενάρη αν η ομάδα συνεχίζει να ζει το… όνειρό της, είναι σε θέση να προχωρήσει σε κινήσεις που θα ενισχύσουν περαιτέρω το ρόστερ. Αλλωστε τα τελευταία χρόνια η διοίκηση έχει «μαζέψει» πάρα πολύ τα οικονομικά της και πλέον ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θεωρείται ένα… καλό μαγαζί.


ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

1)Η ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία δεν είναι «συνηθισμένη» σε τέτοιου είδος… σοκ. Δεν είναι τυχαίο πως μόνο μία φορά στην ιστορία της χώρας ο τίτλος κατέληξε κάπου αλλού πλην των θεωρητικά «μεγάλων». Πριν από περίπου 30 χρόνια στην ΑΕΛ.

2)Η διαφορά της από την κορυφή είναι πέντε βαθμοί. Στην Σούπερ Λιγκ σπάνια παρατηρείται το φαινόμενο να καλύπτονται τέτοιες αποστάσεις στην πρώτη θέση, ακόμη και αν απομένουν τα 2/3 της σεζόν.

3)Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων» δεν … ταιριάζει σε μία υποψήφια… Λέστερ. Σε τέτοιο γήπεδο είναι πολύ δύσκολο να παίξει μία ομάδα αυτό που μπορεί και έχει υψηλές βλέψεις.

4) Ακόμη δεν έχει «τεσταριστεί» στα «μεγάλα» ματς. Με τον Παναθηναϊκό που έπαιξε, έχασε με 4-0. Ακόμη και αν έπαιζε με 10 παίκτες από αρκετά νωρίς, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά «βαρύ».

5)Τα μπάτζετ στην Ελλάδα – δυστυχώς ή ευτυχώς όπως θέλει κανείς ας το ερμηνεύσει - «παίζουν» μπάλα. Και εκείνο του ΠΑΣ σε σχέση με τους κατά τεκμήριο «μεγάλους» είναι… η ημέρα… με την νύχτα.

Εσείς τι λέτε; Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να γίνει η Λέστερ της Ελλάδας (click);

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα