Το ντέρμπι ενός 18χρονου

Αντώνης Σαούλης
Το ντέρμπι ενός 18χρονου

bet365

Ο Παναγιώτης Ρέτσος κάνει πραγματικότητα τα όνειρα που είχε και πλέον θα έχει να λέει ότι αγωνίστηκε και στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας.

Στις 9 Αυγούστου έσβησε τα 18 κεράκια της τούρτας. Στις 25 Αυγούστου πραγματοποιούσε το επίσημο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκό παιχνίδι (κόντρα στην Αρούκα). Δύο μήνες μετά ήταν βασικός σε ντέρμπι αιωνίων!

Ο Παναγιώτης Ρέτσος είναι η στιγμή της 10ης αγωνιστικής για το Match Review. Είχαμε καιρό να δούμε ένα 18χρονο παιδί να παίρνει φανέλα βασικού σε ντέρμπι. Θυμόμαστε μόνο τον Σωτήρη Νίνη κόντρα στην ΑΕΚ όταν και σκόραρε (ήταν και μικρότερος).



Ομως εδώ μιλάμε για ειδική περίπτωση. Γιατί ο Ρέτσος όχι μόνο δεν είναι αριστερό μπακ (στόπερ είναι η θέση του) αλλά δεν είναι καν αριστεροπόδαρος.

Κι όμως. Ο Πάουλο Μπέντο τον εμπιστεύτηκε ξανά. Ο Παναγιωτάκης έχει παίξει ήδη 9 παιχνίδια. Και στις τρεις διοργανώσεις. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League. Το κοντέρ του μετράει ήδη 740 λεπτά συμμετοχής.



Οσο για το ντέρμπι; Ο Ρέτσος έπαιξε σε όλο το ματς (παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ζήτησε να συνεχίσει) έχασε σπουδαία ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, μπήκε δυνατά στις φάσεις, πήρε γρήγορα κίτρινη κάρτα (στ' αρνητικά αυτό) και έκανε αρκετά κοψίματα.

Είχε το δύσκολο έργο να βοηθάει τον Ντα Κόστα με τον Ιμπάρμπο ενώ από την πλευρά του έβγαινε και ο Βιγιαφάνιες με τον Ζέκα. Βεβαίως είχε και τις βοήθειες του Σεμπά όμως ο μικρός όχι μόνο ανέκοψε τα πάντα που προέκυψαν από την πλευρά του αλλά είναι κι αυτός που ξεκινάει το δεύτερο γκολ. Γρήγορη πάσα στον Φορτούνη για αν βγει αμέσως το transition game...



Τι άλλο να ζητήσει ο Ρέτσος για την ώρα. Από τότε που έσβησε την τούρτα με τα 18 κεράκια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, έπαιξε Ευρώπη με την ερυθρόλευκη, πρωτάθλημα και τώρα ένα ντέρμπι παίρνοντας πολύ καλό βαθμό σε μια θέση που δεν ξέρει.

Τι του μένει; Να σκοράρει για πρώτη φορά... Οπως και να 'χει είναι η στιγμή της αγωνιστικής για το Match Review.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα