Ούτε... 50% ο «Στράμα»

Ούτε... 50% ο «Στράμα»

Αντώνης Σαούλης
Ούτε... 50% ο «Στράμα»

bet365

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχασε ακόμα ένα ντέρμπι (ένα στα οκτώ) και μετά από ένα χρόνο στην Ελλάδα δεν έχει ούτε 50% στις νίκες.
Θα μπορούσε να είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Ιβιτς, οι παίκτες του «Δικεφάλου». Νέα ήττα από τον Πανιώνιο και στο -10 από την κορυφή. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι η ΑΕΚ. Στο γήπεδό της έπαιζε και νικούσε 2-0 τον Ατρόμητο αλλά κατάφερε να χάσει δύο βαθμούς κι έμεινε στο -9 από την πρώτη θέση.

Ομως το ματς της αγωνιστικής ήταν το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα. Ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ενα παιχνίδι που εάν έμενε στην ισοπαλία θα κρατούσε τους «πράσινους» στο -4 (και στο -7 την ΑΕΚ και στο -8 τον ΠΑΟΚ) και τον Ολυμπιακό να έχει τα ντέρμπι εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο. Ο ίδιος ο Αντρέα Στραματσόνι χαρακτήρισε το συγκεκριμένο παιχνίδι ως το πιο σημαντικό. Καταλάβαινε πως με μία νίκη όχι μόνο θα γύρναγε το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών αλλά θα έφτανε και στο -1 από την κορυφή.

Τελικά ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Φάληρο με τρία γκολ (όλα από το ημίχρονο), στο -7 από την κορυφή και με τρομερή εσωστρέφεια. Από τους φιλάθλους να πηγαίνουν στο Κορωπί για... εξηγήσεις και τους παίκτες να γυρνάνε με ταξί στα σπίτια τους, μέχρι τον προπονητή να κρίνεται (και τελικά να μένει μέχρι νεοτέρας) και την διοίκηση ν' αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο ν' αποχωρήσει.

Ο Ιταλός τεχνικός είναι ο αδύναμος κρίκος της 10ης αγωνιστικής για μια σειρά από αποφάσεις. Αρχής γενομένης από την Πέμπτη όταν κι αποφασίζει να βάλει τον Μπεργκ κόντρα στην Σταντάρ παρά το γεγονός ότι ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα. Η θλάση τον έβγαλε off για το ντέρμπι με αποτέλεσμα ο Στραματσόνι να βάλει τον Λέτο δίπλα στον Ιμπάρμπο (πιθανότατα να έβγαινε ο Σουηδός τετ-α-τετ στο 20').

Ταυτόχρονα αποφάσισε ν' αλλάξει το σύστημα μέσα στο «Καραϊσκάκης». Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με 3 στόπερ στην Βέροια και κόντρα στην Ηρακλή αλλά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε με τέσσερις στην άμυνα. Πειραματίστηκε με τον Γουακάσο στο αριστερό άκρο της άμυνας (και τα τρία γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν από τη πλευρά του). Δεν σημάδεψε τον Ρέτσο ο οποίος έπαιζε από νωρίς με κίτρινη κάρτα. Δεν προστάτεψε τους προερχόμενους από τραυματισμό Ζέκα και Λεντέσμα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα λάθη του.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά (παρά τρεις μέρες) ο Αντρέα Στραματσόνι μετρά 49 παιχνίδια και ο απολογισμός είναι 22 νίκες, 13 ισοπαλίες και 14 ήττες. Για να είμαστε δίκαιοι τα ματς είναι 48 και οι ήττες 13 μιας και το ντέρμπι στην Λεωφόρο πέρσι δεν έγινε ποτέ. Ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει κερδίσει σε ντέρμπι με τον Ιταλό στον πάγκο (δεν υπολογίζουμε τα play off).



Ισοπαλία με ΠΑΟΚ (2-2 εντός), ήττα από ΑΕΚ (1-0 εκτός), δύο ήττες από Ολυμπιακό (3-1 και 3-0 εκτός). Αλλά ακόμα κι αν υπολογίσουμε τα play off ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει μόνο την ΑΕΚ (3-0 εντός). Είχε δύο ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ (1-1) και ήττα από την Ενωση (3-1 εκτός).

Το μόνο που μπορεί να πιστωθεί (για την ώρα τουλάχιστον) είναι η πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League η οποία έδωσε οικονομική ανάσα στον σύλλογο. Οι «πράσινοι» μετά από τέσσερα παιχνίδια στον όμιλο ουσιαστικά έχει αποκλειστεί (ψάχνει ένα θαύμα) και μετά από οκτώ ματς στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο -7 από τον Ολυμπιακό έχοντας στην πλάτη του και το βαρύ 3-0 στο «Καραϊσκάκης».



Ταυτόχρονα τα δύσκολα έρχονται για τον Στραματσόνι και τον Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της χρονιάς έχει ως εξής:
20/11 ΑΕΚ (εντός)
24/11 Αγιαξ (εκτός)
27/11 Πανιώνιος (εκτός)
30/11 ΟΦΗ (εκτός)
04/12 ΠΑΟΚ (εντός)
8/12 Θέλτα (εντός)
11/12 Ατρόμητος (εκτός)
14/12 Απόλλων (εκτός)
18/12 ΑΕΛ (εκτός)

Εννιά παιχνίδια για πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη από τα οποία τα έξι είναι μακριά από το γήπεδό του και τα τρία που έχει στην Λεωφόρο είναι και τα πιο δύσκολα (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Θέλτα). Αν οι ώρες που πέρασε ο Ιταλός μετά το ντέρμπι ήταν δύσκολες, τότε οι μέρες και οι εβδομάδες που έρχονται ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα