Μανώλης Σιώπης: Εθνική... αδικία και «ερυθρόλευκη» δικαίωση

Θοδωρής Βασίλης
Μανώλης Σιώπης: Εθνική... αδικία και «ερυθρόλευκη» δικαίωση

bet365

Ο Μανώλης Σιώπης με τις εμφανίσεις του άνοιξε ξανά την πόρτα του Ολυμπιακό στέλνοντας μήνυμα στον Μίκαελ Σκίμπε και το Match Review του Gazzetta κάνει μια αναδρομή στο παιδί από το Τυχερό Έβρου που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στον Πανιώνιο τα δύο τελευταία χρόνια.

Έχει καταντήσει κουραστικό σε κάθε ματς του Πανιωνίου ο Μανώλης Σιώπης να μπαίνει στους κορυφαίους. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο 22χρονος μεσοαμυντικός για άλλη μια χρονιά είναι ο κορυφαίος παίκτης των «κυανέρυθρων». Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Εβρίτης άσος ήταν το Α και το Ω στο χώρο του κέντρου. Κόντρα στα χαφ του Δικεφάλου του Βορρά δεν έχασε μονομαχία έχοντας απίστευτα τρεξίματα και κάλυπτε κάθε χώρο και τρύπα.

Και όλα αυτά υπό το βλέμμα του Μίκαελ Σκίμπε ο οποίος για άλλο ένα ματς βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη. Οι κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού όμως δεν είχαν το όνομα του «κοντού» παρά την γενική ομολογία ότι αυτή την στιγμή είναι το καλύτερο αμυντικό χαφ στην Ελλάδα.

Τυχερό(ς) και Ρέντη

Γεννημένος στις 14 Μαΐου του 1994 στην Αλεξανδρούπολη, τόσο ο Μανώλης όσο και ο μικρότερος αδερφός του Δημήτρης κόλλησαν από μικροί το μικρόβιο του ποδοσφαίρου. Έτσι δεν άργησε η στιγμή που ο πατέρας τους αποφάσισε να τους γράψει στην τοπική ομάδα του Τυχερού.

Εκεί η τύχη του έκλεισε το μάτι και σε ηλικία 14 ετών μπαίνει στο μάτι των ανθρώπων των Ακαδημιών του Ολυμπιακού οι οποίοι τον επιλέγουν και τον φέρνουν στην Αθήνα. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται 850 χλμ μακριά από το σπίτι του στο Τυχερό στην πρωτεύουσα Αθήνα δεν φοβάται. Άλλωστε η σύνεση, η δύναμη και η «καλή» τύχη που τον χαρακτηρίζουν δεν το εγκαταλείπουν ποτέ. Αποφασισμένος να δουλέψει και να δικαιώσει πρώτα από όλα τον πατέρα του, ρουφάει σαν σφουγγάρι την κάθε οδηγία έχοντας την ευκαιρία να δουλέψει με τους καλύτερους.

Η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς και ο Σιώπης φτάνει να γίνει αρχηγός των μικρών του Ολυμπιακού ενώ παίρνει άρωμα από το Καραϊσκάκη κουνώντας το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ πριν τους αγώνες των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στο λιμάνι δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία που ήθελε και σε ηλικία 19 ετών μετακομίζει δανεικός στον Πλατανιά. Η μετάβαση από τις Ακαδημίες σε επαγγελματικό επίπεδο δεν είναι εύκολη, αλλά παρόλα αυτά ο Σιώπης προλαβαίνει και κάνει 16 συμμετοχές πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Ο Πανιώνιος που τον πίστεψε

Το καλοκαίρι του 2014 ο Πανιώνιος βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης με τα πολλά χρέη να βαραίνουν την ομάδα. Τα οικονομικά είναι πενιχρά και στην Πλατεία αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλους. Να δώσουν την ευκαιρία της αναγέννησης Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2014 μετά από εισήγηση του Δημήτρη Τερεζόπουλου, ο Σιώπης υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τον Ιστορικό ως ελεύθερος» με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν ποσοστό 30% σε περίπτωσης πώλησης του ποδοσφαιριστή.

Το μαγικό ραβδάκι που υπάρχει στην Πλατεία δεν θα μπορούσε να μην ακουμπήσει και τον Μανώλη. Κερδίζει αμέσως θέση βασικού και δείχνει από την αρχή τι θα ακολουθήσει, αλλά κάποια αποτελέσματα φέρνουν τον Πανιώνιο σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Έτσι, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις ο πρώτος που την πληρώνει είναι ο προπονητής και τον Δεκέμβριο ο Δημήτρης Τερεζόπουλος αποτελεί παρελθόν. Αντικαταστάτης του ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον Σιώπη να συνεχίζει απτόητος.

Εβρίτης ο ένας Εβρίτης και ο άλλος κουμπώνουν τέλεια. « «Δεν θα τον κρίνω μόνο σαν προπονητή, αλλά σαν πατέρα. Θέλει το καλό μας. Το παν για εκείνον είναι η πειθαρχεία. Μας έχει σαν οικογένεια. Ότι και να πω για τον κόουτς είναι λίγο. Οι πράξεις του τα λένε όλα», τονίζει χαρακτηριστικά ο 22χρονος μεσοαμυντικός.

Την σεζόν 2015-16 ο Σιώπης κάνει πράγματα και θαύματα. Βοηθούμενος και από το φιλαράκι του τον γυμναστή της ομάδας, Νίκος Γιάγκου, βγάζει απίστευτη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο καλύπτοντας τους χώρους που είναι υπ’ ευθύνη ενός αμυντικού χαφ με τεράστια ευκολία. Ταχύτητα, αντοχή, κλεψίματα και καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Το όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα

Σιγά σιγά στη Νέα Σμύρνη αρχίζουν και έρχονται ομάδες να τον παρακολουθούν. Ο ίδιος κλείνει τα αυτιά τους στις Σειρήνες και συνεχίζει το μότο του που είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά. «Για την ώρα έχω κλειστά τα αυτιά μου σε όλα αυτά. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στον Πανιώνιο. Δεν σκέφτομαι το μέλλον, μόνο το παρόν. Όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό ήθελα να πάω σε μία ομάδα να βελτιωθώ και να δείξω τι μπορώ να κάνω και αυτή την ευκαιρία μου έδωσε ο Πανιώνιος».

Το όνειρό του όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν είναι κάποια στιγμή να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Διεθνής με τις μικρές Εθνικές πριν από λίγο καιρό αποχαιρέτησε την Εθνική Ελπίδων αφού πλέον το πλήρωμα του χρόνου είχε έρθει ελπίζοντας ότι θα ανοίξει η νέα πόρτα που λέγεται Εθνική Ελλάδος όπως είχε δηλώσει στο gazzetta.gr τον προηγούμενο μήνα.

Κι επειδή η ζωή κάνει τα δικά της περίεργα παιχνίδια, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ήρθαν τα ευχάριστα νέα. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τον φέρει πίσω στο λιμάνι στο τέλος της σεζόν και ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία που δεν πήρε ποτέ το καλοκαίρι του 2013. «Εάν σου αρέσουν τα δύσκολα πας στον Ολυμπιακό. Έχει μεγάλο ανταγωνισμό, είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, παίζει Champions League», δήλωνε παλιότερα δείχνοντας ξεκάθαρα την επιθυμία του. Και μπορεί ακόμα το όνειρο της Εθνικής να μην έχει γίνει πραγματικότητα αφού μέχρι στιγμής ο Σκίμπε αντιστέκεται σθεναρά προτιμώντας ποδοσφαιριστές που δεν έχουν καν επίσημα ματς στα πόδια τους, ο ίδιος δεν στενοχωριέται. Γιατί ξέρει καλά ότι αν κάνει την δουλειά του όπως πρέπει όλα θα πάνε καλά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα