Αλήθειες και ψέματα από τη δέκατη αγωνιστική

Θάνος Σαρρής
Αλήθειες και ψέματα από τη δέκατη αγωνιστική

bet365

Το Μatch Review του gazzetta.gr περνάει από... ανιχνευτή ψεύδους τα γεγονότα της αγωνιστικής και παρουσιάζει τις αλήθειες!

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει ξανά πιο εύκολα ντέρμπι στο Νέο «Γ. Καραϊσκάκης». Αλήθεια.

Ακόμα και στο 4-0 του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός δεν είχε παρουσιάσει τόσο απογοητευτική συνολική εικόνα. Αφενός η νοοτροπία και η έλλειψη μαχητικού πνεύματος που έφεραν το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, αφετέρου η αδυναμία αντίδρασης στο δεύτερο μέρος, όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε τις «στροφές» του πρώτου, καταδεικνύουν τα σημαντικά αγωνιστικά ζητήματα που βγάζουν οι «πράσινοι» του Στραματσόνι. Είναι χαρακτηριστικό πως τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τρία γκολ σε ένα ημίχρονο σε ντέρμπι «αιωνίων» ήταν το 1967.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του. Ψέματα.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό τόσο πειστικός όσο απέναντι στην ΑΕΚ. Η προσέγγιση του Παναθηναϊκού έδωσε στους παίκτες τους χώρους και τα λάθη για να μετατρέψουν το ντέρμπι σε περίπατο, να κλειδώσουν από νωρίς τη νίκη και να οδηγήσουν τους «πράσινους» στην παγίδα τους. Το είπε, άλλωστε, και ο Πάουλο Μπέντο: «Στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο καλοί μέχρι που έγινε το πέναλτι και ταρακουνηθήκαμε και ξαναμπήκαμε στο ματς».

Ο Κετσπάγια έχει μεγάλη ευθύνη για την τωρινή εικόνα της ΑΕΚ. Αλήθεια.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ καθυστέρησε, με δεδομένο ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν εκμεταλλεύτηκαν την προηγούμενη διακοπή για να έχει περισσότερες μέρες ο προπονητής να δουλέψει, αλλά έγινε. Ωστόσο, παραλαμβάνοντας μια ομάδα με δεδομένα προβλήματα, ο Μοράις θα ήταν αδύνατο να τα αλλάξει όλα αμέσως. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, ο Τιμούρ Κετσπάγια άφησε πίσω του μια ομάδα αδούλευτη σε αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ακίνδυνη. Απέναντι στον Ατρόμητο, απέτυχε να διαχειριστεί το 2-0 υπέρ της προβάδισμα, με αποτέλεσμα η πίεση να αυξηθεί περισσότερο.

Ο Κετσπάγια είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την εικόνα της ΑΕΚ. Ψέματα.

Είναι γεγονός ότι αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές (Αλμέιδα, Πατίτο, Χριστουδουλόπουλος και μέχρι πρότινος Λέσκοτ), οι οποίοι αποτελούν «βασικούς», αποκτήθηκαν μετά το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων». Με άλλη επιθετική γραμμή δούλεψε ο Γεωργιανός και με άλλη βρέθηκε να είναι υποχρεωμένος να παίζει, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη και την γενική εικόνα της Ένωσης.

Ο ΠΑΟΚ παίρνει αυτό που του αξίζει. Ψέματα.

Είναι αλήθεια πως για ένα ακόμα ματς, ο ΠΑΟΚ πέταξε πολύ εύκολα βαθμούς. Οι παίκτες του Ίβιτς παρουσιάζουν μια επαναλαμβανόμενη αδυναμία να βάλουν ουσία στην υπεροχή τους. Να κάνουν τις ευκαιρίες γκολ, να πάρουν από τους παίκτες τους τις στιγμές που κρίνουν μια αναμέτρηση. Στη Νέα Σμύρνη μετά το πρώτο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ δημιούργησε, είχε δύο δοκάρια και με βάση την αποδοσή τους δικαιούταν κάτι παραπάνω. Όσο όμως συνεχίζει να μην βρίσκει λύση στο γκολ, θα συνεχίσει να πετάει και βαθμούς.

Ο Ηρακλής θα σωθεί μόνο με θαύμα. Αλήθεια.

Ο Ηρακλής απέτυχε να νικήσει στην έδρα του τον Πλατανιά και παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο Πρωτάθλημα. Τα προβλήματα στον Γηραιό συνεχίζονται, ο Παντελίδης έχει να αντιμετωπίσει πολλά και διαφορετικής φύσης ζητήματα κι αν οι «κυανόλευκοι» δεν νικήσουν ούτε την Κέρκυρα στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα