O... game changer «Ούμπι»!

O... game changer «Ούμπι»!

Νίκος Μαρούδας
O... game changer «Ούμπι»!

bet365

Ο Χαβιέρ Ούμπιδες ήταν το πρόσωπο του Ατρόμητου στο 2-2 με την ΑΕΚ. Το Match Review του gazzetta.gr, κάθισε και μέτρησε τους βαθμούς που έχει δώσει ο Αργεντινός από το 2013 και σας τους παρουσιάζει!

To 2009 o Ολυμπιακός Βόλου έφερνε στην Ελλάδα τον Χαβιέρ Ούμπιδες. Ο Αργεντινός έδειξε με το... καλημέρα πως είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Δύο χρόνια αργότερα ο Άρης τον απέκτησε για ένα χρόνο, πριν τον... χάσουμε στην Τουρκία.

Ευτυχώς, το 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα και έμελλε να γίνει από τις ηγετικές μορφές του Ατρόμητου. Όχι απλά έπιασε στο Περιστέρι, αλλά τρία χρόνια τώρα είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος. Και πως να μην είναι! Ο «Ούμπι», όποτε χρειαστεί είναι εκεί. Σώζει την ομάδα του από δύσκολες καταστάσεις...

Έτσι έκανε και στο ΟΑΚΑ το Σάββατο. Ο Ατρόμητος ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Στη φάση του 2-1 από δικό του κλέψιμο έρχεται το γκολ, ενώ κάνει ο ίδιος το 2-2 με την βοήθεια του Ανέστη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το παιχνίδι που έχει την σφραγίδα του Ούμπιδες για τον Ατρόμητο. Όχι, δεν μιλάμε μόνο για φέτος.

Το Match Review του gazzetta.gr τα έβαλε κάτω και είδε πως ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Αργεντινός έχει προσφέρει 24 βαθμούς στον Ατρόμητο! Πάμε όμως να τα δούμε κάπως πιο αναλυτικά...

Η αρχή των πάντων

Το 2013 λοιπόν επέστρεφε στην Ελλάδα. Αμέσως έγινε βασικός. Πρώτο παιχνίδι που ο Ατρόμητος είδε τον «Ούμπι» να τον... ξελασπώνει ήταν κόντρα στον Λεβαδειακό στο Περιστέρι. Δεν σκόραρε, αλλά στο 3-0 της ομάδας του έδωσε και τις τρεις ασίστ. Αυτό είναι άλλωστε και το στοιχείο που ξεχωρίζει πάνω του.

Η επόμενη φορά όμως που χρειάστηκε να... δώσει τρεις βαθμούς στην ομάδα του, ήταν με γκολ κόντρα στον Πανθρακικό. Ο Αργεντινός έκανε το 0-1, ενώ στη συνέχεια... σφράγισε τη νίκη της ομάδας του κάνοντας και το 1-3. Την πρώτη του χρονιά στο Περιστέρι, χάρισε 6 βαθμούς, no bad!

Τους... έκοψε στη μέση

Η επόμενη σεζόν του Ούμπιδες δεν ήταν παραγωγική. Μπορεί να έδωσε ασίστ και να σκόραρε κάποια τέρματα, όμως αυτά δεν έκριναν κάποιο ματς. Μόλις μία εξαίρεση σε όλη τη χρονιά.

Κόντρα σε ένα παιχνίδι με την Ξάνθη στο Περιστέρι. Ο 34χρονος, πλέον, ποδοσφαιριστής ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Αρχικά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου... κλείδωσε με δεύτερο τέρμα το τρίποντο. Αυτό και τέλος για την σεζόν 14-15 από τον Ούμπιδες!

Η πιο δύσκολη και παραγωγική χρονιά

Πέρσι τα πράγματα για τον Ατρόμητο ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Στα δύσκολα πάντα, οι παλιοί βγαίνουν μπροστά. Έτσι και στο Περιστέρι! Ο «Ούμπι», που από κάποια στιγμή και μετά καθιερώθηκε ως αμυντικός μέσος, ήταν αυτός που έκρινε τέσσερα παιχνίδια.

Στο ματς με τον Πλατανιά στην Κρήτη, έχει κάνει την ασίστ για το 1-2 στο 85'. Διπλό ο Ατρόμητος! Κόντρα στην Ξάνθη και πάλι εκτός έδρας, σκόραρε το 0-1, έβγαλε την ασίστ για το 1-2 και τελικά οι Περιστεριώτες πήραν ισοπαλία. Σημαντικός βαθμός που χωρίς τον Αργεντινό δεν θα είχε έρθει. Επόμενο... χτύπημα στην Τούμπα! Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται, ο Ούμπιδες στο 81' έβγαλε την ασίστ στον Λαζαρίδη για το 1-1. Ένας ακόμα βαθμός σε μια πολύ δύσκολη έδρα, χάρις και στον έμπειρο μέσο.

Τελευταία... λύτρωση με δύο ασίστ. Κόντρα στον Αστέρα, στο Περιστέρι, ο Ούμπιδες τροφοδότησε από μία φορά τους Λαζαρίδη και Λε Ταλέκ (στο 88') δίνοντας ακόμα τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Συνολικός απολογισμός της σεζόν; 8 βαθμοί από τα πόδια του Αργεντινού!

Ηγετική μορφή και φέτος!

Οχτώ αγωνιστικές έχουν παιχτεί φέτος, ο Ατρόμητος έχει 11 βαθμούς. Οι 7 από αυτούς έχουν δοθεί από τον Ούμπιδες! Αυτός έδωσε την πρώτη νίκη με την γκολάρα του κόντρα στον Αστέρα, αυτός έδωσε και το έναυσμα για την δεύτερη νίκη στο Καυτανζόγλειο. Έκανε το 0-1 στη νίκη με 1-2.

Τελευταίο... θύμα, μέχρι το επόμενο, η ΑΕΚ! Με το 2-0 στην πλάτη, ο «Ούμπι» βγήκε και πάλι μπροστά. Μπορεί να μην έχει ασίστ στο πρώτο γκολ, όμως έχει το κλέψιμο και την πρώτη πάσα στον Μπρίτο. Όσο για το δεύτερο, βγάζει σέντρα και πάει μέσα! Πρέπει να ευχαριστεί και τον Ανέστη, αλλά ο έβδομος φετινός βαθμός από τα πόδια του ήταν γεγονός!

Σκεφτείτε λοιπόν, πως σε τρία χρόνια, ο Αργεντινός έχει δώσει 24 βαθμούς στην ομάδα του. Έχει προσφέρει τα μέγιστα και φέτος δείχνει ικανός να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Στα 34 του, αγωνίζεται σαν 20άρης! Έχει ήδη προσφέρει 7 βαθμούς και ακόμα δεν έχουμε κλείσει τον πρώτο γύρο. Αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να οδηγήσει τον Ατρόμητο μέχρι και την πρώτη πεντάδα...

Αναλυτικά οι... βαθμοί του Ούμπιδες:

2013-2014

Ατρόμητος – Λεβαδειακός 3-0 (έδωσε 3 ασιστ)

Πανθρακικός – Ατρόμητος 1-3 (σημείωσε τα 2 από τα τρία γκολ)

2014-2015

Ατρόμητος – Ξάνθη 2-0 (σημείωσε και τα 2 γκολ)

2015-2016

Πλατανιάς – Ατρόμητος 1-2 (έκανε την ασίστ στο 85' για το 1-2)

Ξάνθη – Ατρόμητος 2-2 (σημείωσε 1 γκολ και έκανε 1 ασιστ)

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 1-1 (έκανε την ασίστ για την ισοφάριση στο 81')

Ατρόμητος – Αστέρας 2-1 (έκανε τις δύο ασίστ με την δεύτερη στο 88')

2016-2017

Ατρόμητος – Αστέρας 1-0 (σημείωσε το γκολ της νίκης)

Ηρακλής – Ατρόμητος 1-2 (έκανε το 0-1)

ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-2 (έκλεψε στη φάση του 2-1, σκόραρε για το 2-2)

Συνεχίζεται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα