Εχει «ξεχάσει» πώς να κερδίζει

Εχει «ξεχάσει» πώς να κερδίζει

Γιώργος Ντυμένος
Εχει «ξεχάσει» πώς να κερδίζει

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει το αρνητικό σερί που έχει η Λάρισα μακριά από τον κάμπο σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, καθώς πλέον συμπλήρωσε 2.403 ημέρες χωρίς «διπλό»
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Η Λάρισα γνώρισε την Κυριακή την ήττα με 2-1 στο Αγρίνιο παραμένει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς εκτός έδρας νίκη στη Σούπερ Λιγκ. Για την ακρίβεια 2.403 ημέρες! Ηταν 11 Απριλίου του 2010 όταν οι «βυσσινί» κέρδισαν στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 3-0. Αυτό έμελλε να είναι και η τελευταία τους επιτυχία στην κατηγορία μακριά από τον κάμπο. Την επόμενη σεζόν (2010/11) που γνώρισαν την υποβιβασμό δεν κέρδισαν εκτός, όπως και φέτος. Συνολικά σε αυτό το διάστημα έχουν δώσει 19 ματς μακριά από το Αλκαζάρ και το AEL FC Arena. Σε αυτά έχουν αποσπάσει επτά ισοπαλίες και έχουν γνωρίσει 12 ήττες.
Πλέον οι «βυσσινί» καλούνται να αντιμετωπίσουν μία «κατάρα». Η οποία έχει «διπλή» ανάγνωση. Το πρώτο διάστημά της, εκείνο της περιόδου που στο τέλος «έχασε» τη «μάχη» της παραμονής, μπορεί να δικαιολογηθεί από τους παράγοντες «πίεση», «άγχος» και ως έναν βαθμό «περιορισμένες δυνατότητες». Για αυτό άλλωστε υποβιβάστηκε.
Το δεύτερο όμως, αυτό της τρέχουσας σεζόν, επί του παρόντος έχει μόνο έναν χαρακτηρισμό. «Ατολμία». Η ΑΕΛ έχει παίξει ως τώρα σε Κέρκυρα, Λιβαδειά, Γιάννινα και Αγρίνιο. Ο απολογισμός της είναι ένας βαθμός, επιμέρους σκορ 2-9 και μόλις 24 τελικές. Δηλαδή κατά μέσο όρο «βγάζει» έξι σε κάθε εκτός έδρας αναμέτρησή της. Αριθμός πάρα μα πάρα πολύ μικρός. Αγωνίζεται με ως επί το πλείστον αμυντικούς προσανατολισμούς, δίνει χώρο στον αντίπαλο και αυτό «πληρώνει». Από την στιγμή που δεν είναι ομάδα – με βάση την ως τώρα εικόνα της – που μπορεί να «κλέψει» το αποτέλεσμα. Οσα έχει πάρει, είναι με στρωμένη μπάλα. Οχι «ταμπούρι». Δεν είναι τυχαίο πως σε καμία φετινή της έξοδο και μόνο σε μία από τις 19 που αγνοεί τη νίκη, έχει ανοίξει το σκορ. Σε όλες τις άλλες... περιμένει το μοιραίο να συμβεί. .
Οι «βυσσινί» πανηγυρίζουν τον Απρίλιο του 2010 στη Νέα Σμύρνη. Στην τελευταία τους εκτός έδρας νίκη στην Σούπερ Λιγκ.
Ο Κουζέν σκοράρει στο 7' κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στις 13 Νοεμβρίου του 2010. Ηταν η τελευταία φορά που οι «βυσσινί» άνοιξαν το σκορ σε εκτός έδρας αναμέτρησή τους. Τελικά απέσπασαν από τους «πράσινους» ισοπαλία 1-1.
Στις 12 Δεκεμβρίου του 2010 η ΑΕΛ χάνει με 4-0 στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, στην πρώτη «βαριά» ήττα που θα γνωρίσει το διάστημα που είναι χωρίς «διπλό». Ο Μπλάνκο άνοιξε το σκορ.
Στις 13 Μαρτίου του 2011 οι «βυσσινί» με δύο γκολ μετά το 80' (Μετίν και Νταμπίζας οι σκόρερ) θα «γυρίσουν» το ματς με τον Πανιώνιο από 3-1 σε 3-3. Αλλά δεν θα κερδίσουν στη Νέα Σμύρνη, όπως συνέβη τον Απρίλιο του 2010.

Βρισκόμαστε στις 14 Απριλίου του 2011. Ο Ολυμπιακός γιορτάζει την κατάκτηση του τίτλου και «σκορπά» την ΑΕΛ με 6-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο φινάλε της σεζόν του υποβιβασμού.
Η φετινή «επίσκεψη» στους «Ζωσιμάδες» είναι η πιο... τραυματική της τρέχουσας σεζόν. Ο ΠΑΣ κέρδισε άνετα την ΑΕΛ με 4-0.
Η ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό είναι η τελευταία χρονικά που γνώρισαν οι «βυσσινί» στην Σούπερ Λιγκ και συνέχισαν το αρνητικό τους σερί μακρυά από τον κάμπο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα