Αλήθειες και ψέματα από την ένατη αγωνιστική

Θάνος Σαρρής
Αλήθειες και ψέματα από την ένατη αγωνιστική

bet365

Το Μatch Review του gazzetta.gr περνάει από... ανιχνευτή ψεύδους τα γεγονότα της ένατης αγωνιστικής και παρουσιάζει τις αλήθειες!

Ο ΠΑΣ πέτυχε διάνα στην επιλογή επιθετικών. Αλήθεια.

Ο Μαμπουλού έχει δύο ασίστ και δύο γκολ. Ο Κόντε, από την πλευρά του, έχει σημειώσει πέντε γκολ. Ο ΠΑΣ συνολικά έχει βρει δίχτυα 10 φορές και αμφότεροι οι επιθετικοί του έχουν 7 γκολ σε 19 τελικές! Είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση των Γιαννιωτών αποτελεί σημείο αναφοράς τη φετινή σεζόν και είναι το μεγάλο όπλο τους για το εκπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τόσο ο Κογκολέζος, όσο και ο Ισπανός αποκτήθηκαν φέτος από την ομάδα του Πετράκη και έδειξαν από την πρεμιέρα ότι... βρίσκονται με κλειστά μάτια, συνδυάζοντας άψογα τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και κάνοντας τη διαφορά στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Λέτο είναι τελειωμένος. Ψέματα.

Ήρθε στον Παναθηναϊκό σε μια περίοδο όπου η καριέρα του έδειχνε να κρέμεται από μια κλωστή. Ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να την βάλει και πάλι στη σωστή τροχιά. Ο Σεμπάστιαν Λέτο έχει ζητήματα, δεν μπορεί να βγάλει ενενηντάλεπτο, δεν έχει την έκρηξη του παρελθόντος, όμως αποδεικνύει ότι η ποιότητα δεν χάνεται. Ο Αργεντινός έχει στο πρωτάθλημα τέσσερα γκολ, όσα και ο Μάρκους Μπεργκ, με πολύ λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Ήταν και εκείνος που έδωσε τη λύση στον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα, έπειτα από 236 αγωνιστικά λεπτά ξηρασίας.

Η άμυνα μόνο δεν αρκεί. Αλήθεια.

Πλατανιάς και Βέροια το βιώνουν από πρώτο χέρι. Ειδικά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ξεκίνησε πολύ ενθαρρυντικά το πρωτάθλημα, στηριγμένη κυρίως στην αμυντική της συμπεριφορά και στην τακτική του Γιώργου Παράσχου. Ωστόσο, έχει να σκοράρει από τη δεύτερη αγωνιστική, γεγονός που αποτυπώνεται στην πτώση της στο βαθμολογικό πίνακα. Η Βέροια, από την άλλη, όπως δήλωσε και ο Θωμάς Γράφας, αφού δεν μπορούσε να νικήσει στάθηκε στο να μη χάσει απέναντι στους Χανιώτες. Μετρά από την πλευρά της μόλις ένα γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδι και είναι προτελευταία στη βαθμολογία.

Ο Ίβιτς έχει εμμονή με τον Μπίσεσβαρ. Ψέματα.

Μοιάζει ως ένα από τα μόνιμα παράπονα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ο λόγος που ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ μεσοεπιθετικά τον δικέφαλο, δεν ξεκινάει. Ο Βλάνταν Ίβιτς το ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ΑΕΚ: «Ο Μπίσεσβαρ είναι ένας παίκτης που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους άλλους στη μεσαία γραμμή, μπορεί να σου λύσει επιθετικά προβλήματα. Είναι πιο βαρύς, αλλά και ποιοτικός». Παρότι βοηθάει αμυντικά όμως, κάνει την ομάδα του πιο ευάλωτη στην άμυνα. Χάνει σε τρεξίματα και καλύψεις και απέναντι στο καλά διαβασμένο κέντρο της ΑΕΚ, αυτό φάνηκε από τη στιγμή που έγινε η αλλαγή. Ο Ίβιτς προσαρμόζει τις επιλογές του στο κάθε ματς και γι' αυτό ο Ολλανδός έμεινε και πάλι στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο Περιστέρι, παρά τη νίκη. Αλήθεια.

Θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στα αποδυτήρια και να βρίσκεται πίσω στο σκορ, αν ο Ατρόμητος ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια και αν ο επόπτης δεν είχε λανθασμένα ακυρώσει το γκολ του Λε Ταλέκ. Παρότι κατάφερε να φύγει με τη νίκη χάρη στην κεφαλιά του Ιντέγε, ο Ολυμπιακός παρουσίασε σοβαρές αγωνιστικές αδυναμίες, είχε ξανά σημαντικά προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον και παρουσίασε έλλειψη επιλογών στο επιθετικό κομμάτι. Ακόμα και στο δεύτερο μέρος, όπου ουσιαστικά είχε τον έλεγχο του αγώνα, δεν κατάφερε να βγάλει καθαρή ευκαιρία πριν το γκολ.

Ο Ατρόμητος είχε μεγαλύτερη προοπτική από ό,τι έδειχνε. Αλήθεια.

Εμοιαζε τις πρώτες αγωνιστικές ως μια ομάδα γερασμένη, αδειανή από ιδέες στην ανάπτυξη και χωρίς φαντασία στη δημιουργία. Η ανάληψη της τεχνική ηγεσίας από τον Κορακάκη συνδυάστηκε με την αρχή της βελτίωσης στην βαθμολογική συγκομιδή, καθώς και με την σταδιακή αλλαγή της εικόνας στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, συνδυάστηκε και με το χτίσιμο περισσότερων ευκαιριών και κυριαρχίας απέναντι σε μια ομάδα από το πάνω ράφι. Η δουλειά βγαίνει στο χορτάρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα