Μέσος όρος... ζωής 11 αγώνες!

Γιώργος Ντυμένος
Μέσος όρος... ζωής 11 αγώνες!

bet365

Ο Αλέξης Κούγιας στις τέσσερις επαγγελματικές ομάδες που έχει διατελέσει μεγαλομέτοχος έχει προχωρήσει σε 35 αλλαγές προπονητών! To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει και... βγάζει το μέσο όρο!
Παρελθόν και μάλιστα ξαφνικά από τον πάγκο της ΑΕΛ αποτελεί εδώ και μερικές ώρες ο Αγγελος Αναστασιάδης. Ο Αλέξης Κούγιας αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές και αυτή ήταν η 35η αντικατάσταση προπονητή που γίνεται επί ημερών του και στις τέσσερις επαγγελματικές ομάδες που έχει διατελέσει μεγαλομέτοχος (ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Παναχαϊκή, Λάρισα). Σε διάστημα σχεδόν 11 σεζόν, χωρίς να υπολογίζονται οι σύλλογοι από τους οποίους έχει περάσει ως πρόεδρος, χωρίς όμως να έχει τις μετοχές.
Στα Γιάννινα έμεινε τέσσερα χρόνια και προχώρησε σε εννέα αλλαγές στον πάγκο του «Αγιαξ» της Ηπείρου. Στην Γ' Εθνική ξεκίνησε με τον Σμιλέφσκι, ακολούθησε ο Λαδιάς, συνέχισε με τον Μίχο, τον διαδέχθηκε ο Ξανθόπουλος, μετά πάλι Λαδιάς και τελικά μετά από δύο περιόδους ήρθε η άνοδος με τον Γούναρη. Ο οποίος ξεκίνησε προετοιμασία την επόμενη σεζόν, αλλά λίγο πριν τη σέντρα της Football League το καλοκαίρι του 2006, έδωσε την σκυτάλη στον Αναστόπουλο. Μετά ήρθε ο Παπακώστας, ύστερα ο Χατζάρας και το φινάλε της χρονιάς 2007/08 βρήκε τον Αμανατίδη στον πάγκο.
Υστερα από μερικές εβδομάδες ο γνωστός ποινικολόγος πούλησε τις μετοχές του στον Γιώργο Χριστοβασίλη. Ακολούθησε η Λαμία, όπου όμως έμεινε για μερικούς μήνες. Εκεί συνεργάστηκε με τους Σταματίου και Κουρμπανά.
Στα τέλη του 2008 άρχισε η εμπλοκή του στην Παναχαϊκή. Αρχικά έχοντας το 50% και μετά από μερικούς μήνες ως το απόλυτο «αφεντικό» των Αχαιών. Από τον πάγκο των οποίων στην Football League 2 κατά σειρά πέρασαν με εκείνον στο «τιμόνι» οι Τζαναβάρας, Σπανός, Γκέραρντ, Μαραντάς, και Φυντάνης. Με τον οποίο το καλοκαίρι του 2011 ήρθε η άνοδος στην Football League.
Η χρονιά 2011/12 ξεκίνησε με τον Σεροπιάν και μέχρι το καλοκαίρι του 2015 που αποχώρησε ο Κούγιας από την Πάτρα κατά σειρά βρέθηκαν μετά στον πάγκο της ομάδας οι Φυντάνης, Καράτσης, Βούζας, Παπακώστας, Φυντάνης και πάλι, Ζήκος,Κούτσης, Αντωνίου, Καράτσης, Διγκόζης, Καβακάς, Παπαδόπουλος, Φυντάνης εκ νέου και Σπανός. Ο τελευταίος κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός προπονητής σε ομάδα του Κούγια που «έβγαλε» μία ολόκληρη σεζόν συνεχόμενη, την 2014/15. Στην Πάτρα ο τότε ισχυρός άνδρας του συλλόγου άλλαξε σε μία χρονιά επτά τεχνικούς! Το 2012/13 κατά σειρά έκατσαν στον πάγκο οι Παπακώστας, Φυντάνης, Ζήκος, Κούτσης, Αντωνίου, Καράτσης και Διγκόζης!
Το καλοκαίρι του 2015 ξεκίνησε η εμπλοκή του με την ΑΕΛ και πριν καν συμπληρωθεί 1,5 σεζόν, έχουν ήδη γίνει δύο αλλαγές και πάμε για τρίτη. Ο Ντόστανιτς ξεκίνησε την περασμένη χρονιά, αλλά μετά τον διαδέχθηκε ο Τσιώλης. Που το καλοκαίρι μετά την άνοδο αποχώρησε με τον Αναστασιάδη να παίρνει τα ηνία.
Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις τεχνικών που έχουν συνεργαστεί μαζί του περισσότερες από μία φορά (π.χ. Φυντάνης, Σπανός ή Παπακώστας) αλλά και ορισμένοι «υπηρεσιακοί» που έχουν κληθεί δύο φορές (π.χ. Καράτσης), κάθε μία από τις συνολικά 35 αλλαγές που έχει κάνει, δεν συνεπάγεται και νέο προπονητή. Συνολικά έστω και για ένα ματς όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με 28 διαφορετικούς κόουτς. Αν κάποιος κάνει τις σχετικές διαιρέσεις, θα δει πως ο μέσος όρος «ζωής» κάθε προπονητή σε ομάδα όπου ο Κούγιας είναι ισχυρός άνδρας αντιστοιχεί σε λίγο περισσότερα από 11 ματς (σύνολο αγώνων 387/35 αλλαγές που έχουν γίνει). Αριθμός πολύ μικρός.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΠΙ ΚΟΥΓΙΑ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΛΑΜΙΑ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΑΕΛ
ΟΝΟΜΑΑΓΩΝΕΣ
Ντόστανιτς23
Τσιώλης18
Αναστασιάδης8
Βουτυρίτσας1
Πάους7
Ματάισεν3


Σ.Σ.: Στην λίστα με τους αγώνες συμπεριλαμβάνονται τόσο τα ματς πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα