Στα ντέρμπι... κατεβάζει ρολά!

Νίκος Μαρούδας
Στα ντέρμπι... κατεβάζει ρολά!

bet365

Ιωνικός και Προοδευτική σε ένα ντέρμπι από τα παλιά, το Σάββατο, έμειναν στο 1-1 με τον Γιάννη Μπαντίκο να πιάνει τρίτο πέναλτι σε δύο παιχνίδια κόντρα στους Νικαιώτες και να μιλάει γι' αυτό και όχι μόνο στο Match Review του gazzetta.gr!

Μπορεί να μην βρίσκονται στα επαγγελματικά σαλόνια. Μπορεί η Προοδευτική πέρσι να ήταν στα τοπικά. Μπορεί να έχουμε χρόνια να το δούμε στην πρώτη Εθνική, όμως το Ιωνικός – Προοδευτική είναι πάντα ένα πραγματικό ντέρμπι. Νίκαια και Κορυδαλλός στο... πόδι. Κάθε φορά, σε όποια κατηγορία, σε όποιο άθλημα! Είναι το κλάσικο του Πειραιά.

Το Σάββατο στη Νίκαια οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι, βρέθηκαν και πάλι μετά από μερικά χρόνια αντίπαλοι. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο τερματοφύλακας της Προοδευτικής. Όπως και τότε, πάλι στο ίδιο γήπεδο. Ο Γιάννης Μπαντίκος έπιασε πέναλτι. Αυτή τη φορά ένα, τότε δύο. Γενικά, ο Ιωνικός όταν τον βλέπει κάτω από τα γκολπόστ των «βυσσινί» δεν... πανηγυρίζει στα κερδισμένα πέναλτι!

Τότε, μπορεί οι Νικαιώτες να είχαν επικρατήσει άνετα με 3-0, αλλά το να πιάνεις δύο πέναλτι δεν είναι και μικρή υπόθεση. Το Σάββατο λοιπόν, ο Μπαντίκος ήταν και πάλι εκεί. Στο 0-0 είπε «όχι» στον Σαπαλίδη και στο τέλος πανηγύρισε με την ομάδα του έναν σημαντικό βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

O γκολκίπερ των «βυσσινί» μιλάει στο Match Review του gazzetta.gr για το επίτευγμα αυτό και μας λέει πως το έπιασε. Επίσης, αναφέρεται στον σημαντικό βαθμό που πήρε η ομάδα του, την πικρία που έμεινε που δεν ήρθε η νίκη, αλλά και για το τι έχει αλλάξει στους Κορυδαλλιώτες. Τέλος, αναφέρεται και στη συνέχεια του πρωταθλήματος...

Έπιασες το πέναλτι στη Νεάπολη το Σάββατο και έδωσες την ώθηση στην ομάδα σου για να φύγει με τον βαθμό από εκεί. Ήσουν σίγουρος ότι θα το πιάσεις;

«Είχα πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είχα καλή ψυχολογία. Προσπάθησα να τον ψυχολογήσω και να τον οδηγήσω εκεί που θέλω εγώ. Αυτός τσίμπησε και κατάφερα να την διώξω... Ξέρω πως χτυπάει τα πέναλτι ο Σαπαλίδης. Του έχω ξαναπιάσει πέναλτι, αλλά είναι διαφορετικό κάθε παιχνίδι. Χτύπημα με χτύπημα είναι διαφορετικό... Το σκεπτικό μου ήταν στον παίκτη, τον περίμενα και τον οδήγησα εκεί που ήθελα. Νομίζω πως άλλαξε σκέψη και κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Αισθανόμουν ότι θα το πιάσω όπου πάει, εκτός αν πήγαινε σε κάποια γωνία... Έβλεπα και την αδικία, γιατί δεν υπάρχει πέναλτι και ήμουν σίγουρος πως θα το πιάσω. Μόλις το έπιασα ήξερα ότι δεν θα χάσουμε. Έδωσα αυτοπεποίθηση στην ομάδα».

Είχες πιάσει δύο πέναλτι πριν τρία χρόνια στο ίδιο παιχνίδι, στο ίδιο γήπεδο! Νιώθεις σαν να έχεις πάρει τον αέρα του Ιωνικού;

«Είχα πιάσει δύο πριν τρία χρόνια και ένα τώρα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν το έβλεπα ότι παίζουμε με τον Ιωνικό, απλά είναι ένα έξτρα κίνητρο. Είναι σημαντικό με όποια ομάδα και αν παίζεις, αλλά λίγο παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια. Αυτά τα ματς περιμένουμε εμείς και ο κόσμος. Θέλω να δίνω το 100% για την ομάδα, γιατί είμαι δεμένος μαζί της. Θέλω να δίνω χαρά στους φιλάθλους. Είναι ιστορική ομάδα. Όλοι είπαμε πως πάμε να παίξουμε συγκεντρωμένοι και ότι είναι ευκαιρία να βάλουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία του συλλόγου. Δεν μας υπολόγιζαν, όμως εμείς πήγαμε με σκοπό να πάρουμε τη νίκη. Παίζαμε με 10 ποδοσφαιριστές και πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε. Αν ήμασταν λίγο πιο αποτελεσματικοί θα είχαμε πάρει και το τρίποντο. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, αλλά θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό το ματς είτε για εμάς είτε για εκείνους».

Όλη την εβδομάδα οι Ανδράλας και Σπέρτος, πως σας προετοίμασαν γι' αυτό το ματς;

«Ξέραμε πως θα αντιδράσουμε, είχαμε δουλέψει πολύ καλά όλη την εβδομάδα. Μας είχαν δείξει τακτικά τα πάντα! Γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Σε κάθε ανάπτυξη δική τους, ξέραμε πως θα το διαχειριστούμε. Δε βρήκαν χώρους στην πλάτη μας και όταν παίρναμε την μπάλα βγάζαμε αρκετές φάσεις για εκτός έδρας παιχνίδι και ντέρμπι. Βγήκαμε αρκετές φορές μπροστά και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει ακόμα ένα γκολ».

Τελικά ο βαθμός αυτός για την Προοδευτική είναι σημαντικός;

«Είναι σημαντικός αυτός ο βαθμός. Η ομάδα παίρνει ψυχολογία. Σε μια «καυτή» έδρα, καταφέραμε να ανταποκριθούμε παρ' όλο που παίζαμε για 45' με παίκτη λιγότερο, αυτό δεν φαινόταν τόσο πολύ. Αυτό που θέλαμε ήταν να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Το θέλαμε και για εμάς, αλλά και για εκείνους γιατί το ξεκίνημα ήταν πολύ κακό με τις 5 ήττες. Είχαμε προβλήματα στα διοικητικά, ήρθε και η αλλαγή προπονητή, θέλαμε να δώσουμε μια χαρά. Ο κόσμος είχε κουραστεί, το περιμέναμε πως και πως αυτό το ντέρμπι. Ήταν πόλεμος, αλλά όχι αντιαθλητικός. Δεν πήγαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού αντιαθλητικά. Είχε τσαμπουκά η ομάδα, αυτό που θέλαμε και λέγαμε όλη την εβδομάδα. Πατάγαμε καλά στο γήπεδο, δεν φοβόμασταν τον αντίπαλο».

Μένει πικρία που δεν ήρθε η νίκη;

«Μένει γιατί θέλαμε τη νίκη. Πήγαμε για τους 3 βαθμούς. Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, νομίζω πως είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε στο τέλος να το πάρουμε, αλλά είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Σίγουρα μένει πικρία, γιατί θέλαμε αυτή τη νίκη κυρίως για να την κάνουμε δώρο στον κόσμο».

Πλέον έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας μετά τα δύο σερί καλά αποτελέσματα;

«Η ψυχολογία έχει αλλάξει εδώ και δύο εβδομάδες. Υπάρχει πλέον ηρεμία στην ομάδα. Ασχολούμαστε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και ο ερχομός του Ανδράλα και του Σπέρτου μας κάνει να τα δίνουμε όλα στην προπόνηση. Δεν έχει κανένας εξασφαλισμένη θέση στην εντεκάδα. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, ήταν θέμα χρόνου να έρθουν κάποια αποτελέσματα. Εμείς ξέραμε πως έχουμε δυνατότητες και ήδη αφήσαμε πίσω τον βαθμό που πήραμε στη Νεάπολη. Πρέπει να ανεβούμε και να κάνουμε μια πορεία που αξίζει στην ομάδα».

Δίκαιη η θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Προοδευτική;

«Εμείς παίζαμε και στην αρχή, άρα εμείς χάσαμε! Δίκαια είμαστε εκεί που είμαστε. Ο κόσμος δε ξέρει τι γίνεται στο εσωτερικό της ομάδας. Από την στιγμή που είχαμε πέντε ήττες σε πέντε ματς, έχουμε μερίδιο ευθύνης. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που φταίμε απόλυτα, αλλά φταίμε και εμείς. Δεν αρμόζει στην Προοδευτική να είναι σε αυτή τη θέση και γι' αυτό νομίζω πως πλέον θα γίνει μια καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. Σε κάθε ματς θα ματώνουμε! Αν είναι καλύτερος ο άλλος ας κερδίζει, αλλά θα υπάρχει το πάθος που έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια. Πλέον υπάρχει ηρεμία στο διοικητικό και εμείς μπορούμε να ασχοληθούμε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι».

Στα διοικητικά τι γίνεται πλέον;

«Ο Λεμονής τρέχει την ομάδα πλέον. Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό που έλειπε ήταν η ψυχολογία, να έρθει αυτή η νίκη. Θέλαμε και το διπλό στη Νεάπολη, μας στεναχώρησε που δεν ήρθε, αλλά συνεχίζουμε. Έχει αλλάξει η ψυχολογία. Υπάρχει ηρεμία πλέον, ο καθένας κάνει την δουλειά του».

Στον πάγκο βρίσκονται δύο άτομα από την ζωντανή ιστορία της Προοδευτικής. Ανδράλας και Σπέρτος, ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα αυτή τη στιγμή;

«Ότι και να πω γι' αυτούς είναι λίγο. Σωστή η κίνηση της διοίκησης να στηρίξει αυτά τα παιδιά. Είναι γνώστες της κατάστασης στην ομάδα, γνωρίζουν το DNA, ξέρουν πως να διαχειριστούν την πίεση. Νομίζω ήταν οι κατάλληλοι να αναλάβουν αυτή τη στιγμή την ομάδα. Εξελίξιμοι και οι δύο, δουλεύουμε πολύ ώρα στο γήπεδο και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα. Ο σεβασμός κερδίζεται και αυτοί οι δύο μας τον έχουν κερδίσει! Παίζω και γι' αυτούς, γυρνάω στον πάγκο και γουστάρω που τους βλέπω εκεί! Τους ήξερα μόνο σαν ονόματα, αλλά κέρδισαν αμέσως τον σεβασμό μου. Εκτός από αυτούς τους δύο, πολύ καλή δουλειά γίνεται και με τους τερματοφύλακες. Ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος, κάνει εξαιρετική δουλειά με εμένα τον Τράκα και τον Σκιαθήτη και προσπαθεί να μας έχει κάθε μέρα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Πως βλέπεις την συνέχεια του πρωταθλήματος για όλες τις ομάδες, αλλά και την Προοδευτική;

«Ακόμα είμαστε στην 7η αγωνιστική. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά. Όποια ομάδα είναι σοβαρή και σταθερή θα πάρει το πρωτάθλημα. Η κάθε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς. Δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος. Αν δεν είσαι σοβαρός δεν μπορείς να κερδίσεις κανένα παιχνίδι. Αν εξαιρέσεις δύο - τρεις ομάδες, όλες οι άλλες είναι στην ίδια γραμμή. Στις λεπτομέρειες θα κρίνονται τα παιχνίδια. Εμείς, θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε μια πορεία που θα μας φέρεις ψηλά στην βαθμολογία. Την πιστεύω την ομάδα, παρά το άσχημο ξεκίνημα».

*Πηγή φωτογραφιών: sportsactive.gr

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα