Το τρις εξαμαρτείν… (vids)

Το τρις εξαμαρτείν… (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ «χτίζει» διπλή παράδοση με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Έφτασε τις εννιά σερί νίκες, με το 1-0 της Κυριακής. Με το γκολ του Μάτος «χτίζει» παράδοση και στα γκολ της «τελευταίας στιγμής»!

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των «Δικεφάλων» χάρη στο γκολ του Λέο Μάτος στο 94ο λεπτό, σε μια φάση που λίγο πολύ θύμισε… Γκουερίνο. Βραζιλιάνος ο μεν, Βραζιλιάνος ο δε, πέτυχαν με διαφορά 40 ετών ένα σχεδόν πανομοιότυπο γκολ, μόνο που η αξία του γκολ στο ντέρμπι του 1976, σημειώθηκε στην εστία προς το πέταλο της «Θύρας4» και είχε μεγαλύτερη αξία. Ισοδυναμούσε με τίτλο!

Όπως και τώρα, έτσι και τότε, ένας Βραζιλιάνος «έκλεψε την μπουκιά μέσα από το στόμα» των παικτών της ΑΕΚ, που μέχρι το 89ο λεπτό κρατούσαν το 0-0, στο ντέρμπι που τελικά ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 και σφράγισε το πρώτο του πρωτάθλημα.

Στην ίδια εστία με τον Μάτος σκόραρε στο 88ο λεπτό του δεύτερου ημιτελικού το 2003 ο Γιάννης Οκκάς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Ένωση, που είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (0-1, Γιασεμάκης) με το γρήγορο γκολ (8’) του Μαλαδένη. Όλοι όσοι ήταν εκείνο το βράδυ στην Τούμπα είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της παράτασης πριν ο Κύπριος επιθετικός, ύστερα από θαυμάσια κούρσα και σέντρα του Κουτσόπουλου, σκοράρει με κεφαλιά και χαρίσει στον «Δικέφαλο του Βορρά» την πρόκριση στον τελικό, όπου απέναντι στον Άρη οι ασπρόμαυροι κέρδισαν τον τελευταίο τους τίτλο.

Στις τελευταίες επιθέσεις της αναμέτρησης, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1, το Νοέμβριο του 2010 σκόραρε και ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Με το πανέμορφο σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ του Πορτογάλου στο 93ο λεπτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης «έκλεψε» τη νίκη (μόλις η δεύτερη σε επτά αγώνες) και πήρε τους τρεις βαθμούς από τους κιτρινόμαυρους του Χιμένεθ.

Κατά σύμπτωση και τότε και τώρα αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν ο Στέλιος Μαλεζάς!

Αυτές είναι οι τρεις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στις οποίες ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με γκολ της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει και η νίκη με 1-0 στα πλέι οφ της σεζόν 2011-12, με τον Γιώργο Γεωργιάδη (του Κώστα) να σκοράρει στο 87ο λεπτό, αλλά και οι δύο νίκες πέρσι με 2-1 και γκολ μετά το 83ο λεπτό από Αθανασιάδη (πέναλτι) και Μυστακίδη (κεφαλιά).

Πάντως, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το γκολ του Μάτος πρόσφερε πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Καταρχήν, αφαίρεσε την όποια πίεση και του έδωσε απλόχερα ηρεμία για το φίνις του αγωνιστικού Γολγοθά, που ολοκληρώνεται με δύο «back to back» παιχνίδια, σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Επιπλέον, ο «Δικέφαλος», θα πάει με «καθαρό μυαλό» να παίξει το βράδυ της Πέμπτης, κόντρα στην επικίνδυνη Καραμπάχ, ένα κομβικό και κρίσιμο παιχνίδι για το φετινό ευρωπαϊκό του μέλλον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα