Πρώτα πατέρας, μετά νικητής...

Γιάννης Ράμμας
Πρώτα πατέρας, μετά νικητής...

bet365

Το gazzetta.gr συνεχίζει τις ιστορίες ζωής με τον πατέρα Ντέρεκ Φίσερ, που «προσγειώθηκε» στη Γιούτα στην τρίτη περίοδο και πήρε τον δεύτερο ημιτελικό με τους Γουόριορς.

Από το 1996, όταν κι έγινε ντραφτ από τους Λέικερς στο Νο.24, ο Ντέρεκ Φίσερ είχε δώσει μάχες και μάχες στο παρκέ. Στα μέσα του 2007 τον περίμενε η μεγαλύτερη μάχη της ζωής του και της τότε δέκα μηνών κόρης του, που αντιμετώπιζε ρετινοβλάστωμα, όγκο οφθαλμού που χτυπά στην παιδική ηλικία.

Η κρισιμότητα της κατάστασης κι επέμβαση στην οποία επρόκειτο να επιβληθεί η μικρή Τέιτουμ είχε αναγκάσει τον τότε 34χρονο γκαρντ να αφήσει στην άκρη την αθλητική ιδιότητά του και να λειτουργεί αποκλειστικά ως πατέρας. Οπότε για εκείνον δεν υπήρχε δίλημμα μετακίνησης της επέμβασης από ένα πρωινό Τετάρτης σε άλλη ημέρα, ώστε να προλάβει τον δεύτερο ημιτελικό των Τζαζ με τους Γουόριορς στη Γιούτα το ίδιο βράδυ.

Παρότι ήδη είχε απουσιάσει από την πρεμιέρα, είπε στον γιατρό ένα ξερό «όχι, δεν αλλάζει ημερομηνία η επέμβαση». Έτσι κι έγινε. Παρόλα αυτά είχε στη διάθεσή του χρόνο για να ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν με την οικογένειά του, στο Σολ Λέικ Σίτι της Γιούτα.

Η ομάδα του Τζέρι Σλόαν άρχισε χωρίς αυτόν, αν και δηλωμένος κανονικά. Κι οι κάμερες τον «συνέλαβαν» να εισέρχεται στην EnergySolutions Arena με αρκετή καθυστέρηση, ήδη είχε κάνει ημίχρονο ο ημιτελικός. Η τρίτη περίοδος άρχισε κι ο σκηνοθέτης έδινε σε εικόνα μέσα σε εικόνα την προθέρμανσή του στο γυμναστήριο της έδρας των «Μορμόων». Και με 3'17'' να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου έκανε την εμφάνισή του. Περισσότεροι από 19.000 θεατές σηκώνονται όρθιοι για να τον υποδεχτούν κι ο προπονητής του τον ρίχνει αμέσως στο παιχνίδι. Περνώντας στο παρκέ, ο πρώην συμπαίκτης του και νυν αντίπαλός του Μπαρόν Ντέιβις, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία του, τον αγκαλιάζει θερμά. Δεν ήξερε ότι του έδινε κουράγιο να τον νικήσει. Γιατί ήταν γραφτό να γίνει ο παίκτης της αναμέτρησης.

Έκανε την καθοριστική άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας και σκόραρε το τρίποντο που «σκότωσε» τους Γουόριορς στην παράταση. Συνολικός απολογισμός: 5 πόντοι με 1/1 τρίποντο και 2/2 βολές, καθώς και 3 ασίστ. Κάθε τι στη στατιστική του υπερπολύτιμο για το 2-0 στη σειρά.

«Είναι απίστευτο! Ο Θεός είναι τόσο καλός! Η κόρη μου είναι καλά. Ήταν επιτυγχημένη η επέμβαση στη Νέα Υόρκη. "Πέταξα" πίσω. Έχει ένα είδος καρκίνου ονόματι "ρετινοβλάστωμα". Θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει το κοριτσάκι μου, αν περιμέναμε άλλο» είπε αμέσως μετά το τελικό 127-117.

«Η αφοσίωσή μου είναι πάντα με την οικογένειά μου και με τη θρησκεία μου πρώτα. Είχα την άδεια της γυναίκας μου για να έρθω. Ο κόουτς κι οι συμπαίκτες μου με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Με συμπεριέλαβαν στην αποστολή. Δεν τους ήταν απαραίτητο να το κάνουν» εξήγησε λίγο αργότερα, πριν καταλήξει: «Μερικές φορές δε θέλεις να προσβάλεις όλους όσοι δεν πιστεύουν στον Κύριο. Αλλά είμαι βέβαιος πως υπήρξε ένα είδος θεϊκής παρέμβασης».

Δείτε παρακάτω όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της 9/5/07...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα