«Όποιος έχει ψυχή θα το πάρει»

Gazzetta team
«Όποιος έχει ψυχή θα το πάρει»

bet365

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούν το Σάββατο (7/4) στην Πρέβεζα τον τίτλο του Κυπελλούχου στο βόλεϊ γυναικών, με τους πρωταγωνιστές να δηλώνουν ότι όποιος το θέλει πιο πολύ θα το πάρει.

Οι δύο τεχνικοί των φιναλίστ, Τέλης Σωτήρχος από πλευράς ερυθρολεύκων και Σπύρος Χουντουμάδης για τις «πράσινες» και οι αρχηγοί Δήμητρα Γιακουμή και Ξανθή Μυλωνά αντίστοιχα μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το επικείμενο ματς και αναφέρθηκαν στα στοιχεία εκείνα που θα κρίνουν και τον μεγάλο νικητή.

«Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ και πιστεύω να γίνει ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι ανάμεσα στους αιωνίους. Θέλω φεύγοντας από αυτή την όμορφη πόλη να φύγουμε με όμορφες αναμνήσεις. Έχουμε κάνει καλή πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά το Κύπελλο είναι τελείως διαφορετικό. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον περσινό τίτλο και θα παίξουμε για αυτό. Έχω από πέρυσι στη Σάμο την εμπειρία να παίξουμε σε όμορφο περιβάλλον και σε καλή ατμόσφαιρα με τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ένας αθλητής να δίνει κίνητρο σε αυτά τα παιδιά για το μέλλον του αθλήματος. Οι φίλαθλοι μας στηρίζουν εντός και εκτός γηπέδου», ήταν το σχόλιο της Δήμητρας Γιακουμή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Ξανθής Μυλωνά, η οποία δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μας φιλοξενείτε. Είναι πολύ σημαντικό για την επαρχία, γιατί κι εγώ από τη Λάρισα κατάγομαι, να διοργανώνει τέτοιους αγώνες. Εύχομαι να γίνει μια γιορτή και να έρθετε όλοι στο γήπεδο και κυρίως τα μικρά παιδιά. Πάντα υπάρχει άγχος, αλλά οφείλεις να το προσπεράσεις και να σου βγει θετικά. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μας ακολουθεί παντού. Εμείς θέλουμε υγιείς φιλάθλους. Θα μας λείψουν οι φίλαθλοί μας και εύχομαι να πάνε όλα καλά για να τους το αφιερώσουμε».

«Να κρατήσουμε τον τίτλο μας»

Για ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτά του πρωταθλήματος έκανε λόγο ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Τέλης Σωτήρχος δεν έκρυψε την επιθυμία του να διατηρήσουν τον τίτλο τους οι ερυθρόλευκες τονίζοντας ότι όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη και είναι πιο παθιασμένη θα πανηγυρίσει και την κούπα. «Ευχαριστώ την περιφέρεια, τον δήμο και τους χορηγούς για την ανάληψη της διοργάνωσης με πολλές απαιτήσεις σε δύσκολους καιρούς. Θέλω να συγχαρώ την ομοσπονδία που τα τελευταία χρόνια κάνει τους αγώνες στην επαρχία, γιατί αποτελεί διαφήμιση του ωραίου αθλήματος μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που είχαμε στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και να κρατήσουμε το Κύπελλο στον Πειραιά. Είναι διαφορετικό παιχνίδι από τους αγώνες του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη φάση νικήσαμε τον Παναθηναϊκό με βραχεία κεφαλή, δύο φορές με 3-2 σετ. Ο αυριανός τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα παίξει ρόλο το σέρβις, η υποδοχή και τα λάθη, καθώς και ο ψυχισμός, το πάθος και η θέληση για τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Στο... αντίπαλο στρατόπεδο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Σπύρος Χουντουμάδης είπε: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς για την υπέροχη φιλοξενία στην όμορφη πόλη της Πρέβεζας. Στο αγωνιστικό κομμάτι επιθυμώ ένα καλό παιχνίδι και να προσφέρουμε θέαμα. Το Κύπελλο είναι διαφορετική διοργάνωση από το πρωτάθλημα και πρέπει να το δούμε λίγο και σαν γιορτή. Θα ήθελα επίσης, στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, άσχετα από το αποτέλεσμα, να φύγουμε όλοι αγκαλιασμένοι και να στείλουμε ενωτικό μήνυμα, αν και ξέρω πως είναι δύσκολο όταν συναντιούνται δύο ανταγωνιστικές ομάδες. Είναι καλή ευκαιρία να συμβεί εδώ. Δεν μπορώ διαφωνήσω με τον κύριο Σωτήρχο όσα είπε για το αγωνιστικό κομμάτι. Το σέρβις και η υποδοχή κρατάνε μια ομάδα μέσα στο παιχνίδι. Η ψυχή βέβαια παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Στόχος μας αρχικά ήταν η είσοδος στην τετράδα καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυναμική όπως άλλες χρονιές. Μπορούσαμε ωστόσο να πάρουμε καλύτερη θέση καθώς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην ισοβαθμία με τον Ηρακλή Κηφισιάς. Επίσης, στις λεπτομέρειες χάσαμε τα δύο παιχνίδια από τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε όμως, να αποδείξουμε κάτι, ούτε να σώσουμε τη χρονιά. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στον τελικό και θα προσπαθήσουμε να χαρούμε το παιχνίδι».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα