«Να καταργηθεί το Κύπελλο»

«Να καταργηθεί το Κύπελλο»

Gazzetta team
«Να καταργηθεί το Κύπελλο»

bet365

Για την απώλεια του Κυπέλλου μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, που υπογράμμισε ότι δεν του... λέει και πολλά και πως πρέπει να καταργηθεί, αφού έχει απαξιωθεί!

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης στον «ΓΑΥΡΟ» μίλησε για:

-τη νίκη επί της Χίμκι:
«Ξεκινήσαμε τον αγώνα και δεν παίζαμε καν άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο οι αμυντικές μας αντιδράσεις θύμιζαν επίπεδο παιδικού πρωταθλήματος. Στην Ευρωλίγκα δεν επιτρέπεται να έχεις τέτοια αμυντική εικόνα, ήμασταν πολύ χαλαροί, παίζαμε χωρίς τη διάθεση να πάμε στην επαφή και δεχόμασταν καλάθια με μια πάσα και ένα απλό σκριν. Στο δεύτερο ημίχρονο γίναμε πιο σκληροί, ακόμη και τα φάουλ που κάναμε ήταν σκληρά. Επιθετικά κάναμε καλές επιλογές, είχαμε σωστές αποστάσεις μεταξύ μας, γυρίσαμε την μπάλα κι ευστοχήσαμε σε κάποια μακρινά σουτ. Με αυτόν τον τρόπο τονώθηκε αυτοπεποίθησή μας και συνεχίσαμε να βρίσκουμε λύσεις. Καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ μεγάλο διπλό που μας βοηθά βαθμολογικά και ψυχολογικά. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προχωράμε».

-την προσωπική του απόδοση: «Δεν με ενδιαφέρει τι έκανα εγώ, πόσους πόντους έβαλα κι αν δεν έκανα λάθος. Με ενδιαφέρει που νικήσαμε».

-τις δυσκολίες υπεράσπισης του τίτλου στην Ευρωλίγκα: «Κάθε χρονιά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και δεν έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν πολύ καλύτερες ομάδες από μας, με πολύ έμπειρους παίκτες. Για όλους μας είναι δύσκολο. Από μένα μέχρι και τον πιο μικρό, ωστόσο προσπαθούμε μέσα από τη σκληρή δουλειά να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Αυτή η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, κυνηγάμε και τους δύο στόχους και προχωράμε».

-την απώλεια του Κυπέλλου: «Το Κύπελλο, προσωπικά, δεν μου λέει τίποτα. Είναι κάτι που έχει απαξιωθεί και πρέπει να καταργηθεί. Είτε το παίρνεις, είτε το χάνεις, δεν αλλάζει τίποτα. Δεν έχει καμία σημασία. Το ίδιο θα έλεγα κι αν νικούσαμε την περασμένη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα