Οι... πύργοι μιλάνε για τον μεγάλο ημιτελικό!
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα βλέμματα όλων των φίλων του βόλεϊ θα πέσουν στο Ρέθυμνο, εκεί που διεξάγεται το φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών. Ολυμπιακός, Παμβοχαϊκός, Φοίνικας Σύρου και Ηρτακλής θα παλέψουν για την κούπα. Τα ζευγάρια είναι Ολυμπιακός-Παμβοχαϊκός και Φοίνικας-Ηρακλής, με το πρώτο να αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αμφίρροπο σε αντίθεση με το δεύτερο που έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι οι Συριανοί.
Ο πρώτος και πλέον αμφίρροπος ημιτελικός είναι και ρεβάνς του περσινού Κυπέλλου όταν ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 προκρίθηκε επικρατώντας με 3-2. Οι... πύργοι Σμαραγδής, Γιούρισιτς και Πανταλέων, Καραγιάννης, των δύο ομάδων μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για το ματς αυτό και το που θα κριθεί.
Αναλυτικά ανέφεραν: «Στον πρώτο ημιτελικό του Final Four διοργάνωσης, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας της Volleyleague Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον δεύτερο Παμβοχαϊκό σε μια άτυπη ρεβάνς του περσινού προημιτελικού της Σύρου (όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 3-2 αν και έχαναν με 0-2).
Οι τέσσερις «πύργοι» των δύο ομάδων, Νίκος Σμαραγδής και Μίλαν Γιούρισιτς από τον Ολυμπιακό, Νίκος Καραγιάννης και Σωτήρης Πανταλέων από τον Παμβοχαϊκό, μίλησαν στο volleyball.gr και συμφώνησαν ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι εξαιρετικά αμφίρροπη.
«Ίσως θα ήταν και ο ιδανικός τελικός, αλλά θα είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός ημιτελικός. Πιστεύω ότι έχουμε τον πρώτο λόγο, αρκεί να είμαστε καλοί», είπε ο Γιούρισιτς με τον Σμαραγδή να συμπληρώνει: «Δεν είναι 'τελικός', αλλά είναι πιο αμφίρροπο ματς από το άλλο ζευγάρι».
Την ίδια άποψη έχουν όμως και οι δύο κεντρικοί του Παμβοχαϊκού. «Σίγουρα είναι ένα ανοικτό και αμφίρροπο ματς», είπε ο Πανταλέων με τον Καραγιάννη να συμπληρώνει: «Ο Ολυμπιακός είναι η πιο σταθερή ομάδα, αλλά οι διαφορές μας δεν είναι μεγάλες. Τους έχουμε κερδίσει στο πρωτάθλημα κι αν έχουμε την ίδια αυτοπεποίθηση όπως εκείνη την ημέρα όλα γίνονται».
Ο «Σμα» μετράει τρεις συνεχόμενους τελικούς, αλλά ποτέ δεν πανηγύρισε δεύτερη «κούπα» στη σειρά, ωστόσο, τόνισε ότι «δεν είμαι προληπτικός και δεν με απασχολούν αυτά», ενώ ο Μίλαν θέλει «τον πρώτο τίτλο Κυπέλλου στην Ελλάδα. Είχα χάσει το 2008 στην Ορεστιάδα ως παίκτης της ΕΑΠ στον τελικό, αλλά τώρα θέλω να το πάρω».
Σύμφωνα με τον Νίκο Καραγιάννη «...η προοπτική της κατάκτησης ενός τίτλου μας ιντριγκάρει και όσο κι αν αποτελέσει μεγάλη έκπληξη η κατάκτηση του Κυπέλλου από μια επαρχιακή ομάδα, αυτό θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για το ελληνικό βόλεϊ», ενώ ο Σωτήρης Πανταλέων ξεκαθάρισε ότι: «όταν πηγαίνεις στο final four δεν αρκείσαι μόνο στη συμμετοχή, αλλά θέλεις να κερδίσεις».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
