«Στόχος το μετάλλιο στο Ρίο»

Gazzetta team
«Στόχος το μετάλλιο στο Ρίο»

bet365

Η Βάσω Βουγιούκα μίλησε για τους στόχους της που είναι η πρόκριση κι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ελληνίδα ξιφομάχος αναφέρθηκε στις θυσίες που έχει κάνει αλλά και για την βράβευσή της από το ΠΣΑΤ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για τον τραυματισμό της:
«Όλα καλά με τον τραυματισμό μου. Με βοήθησε μια συνάδελφος».

-τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προετοιμασία της λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχει:
«Είναι δύσκολο να τα συνδυάσω όλα μαζί. Πέρσι άφησα την σχολή για ένα χρονικό διάστημα για να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

-για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016:
«Έχω βάλει στόχο να πάω στο Ρίο. Ελπίζω η πολιτεία να στηρίξει την προσπάθεια και να προσπαθήσω να διεκδικήσω μετάλλιο».

-για την βράβευση της από τον ΠΣΑΤ:
«Είναι επιβράβευση των κόπων μου».

-για την χρονιά που φεύγει:
«Ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Έφτασα στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου έχασα από ατυχία.»

-εάν έχει κάνει θυσίες:
«Θυσίασα πολλά. Ο κάθε αθλητής πρέπει να έχει πειθαρχία. Όμως δεν με έχει πειράξει καθόλου αυτό. Μου αρέσει ο αθλητισμός. Και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις».

-πώς επέλεξε την ξιφασκία:
«Είδα τα σπαθιά τις μάσκες και μου άρεσε. Το είπα στη μητέρα μου. Πήγα ξεκίνησα και μου άρεσε πολύ».

-για τα οικονομικά που χρειάζονται για να ασχοληθεί κάποιος με το άθλημα:
«Είναι ένα άθλημα που πρέπει να αγοράσεις έναν εξοπλισμό. Ένας βασικός εξοπλισμός κοστίζει 400 ευρώ. κάποιες φορές βοηθά και η Ομοσπονδία ειδικά για οργανώσεις στο εξωτερικό».

-για την ήττα στους Ολυμπιακούς:
«Ήταν άτυχη στιγμή. Ήταν μεγάλο το άγχος της ημέρας εκείνης. Είναι μια ημέρα που πρέπει να είσαι αφοσιωμένος. Εγώ έπεσα στην παγίδα να αγχωθώ να παίζω χωρίς σωστές αναπνοές και να κουραστώ».

-τι στοιχεία χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με τη ξιφασκία:
«Στη ξιφασκία χρειάζεται έκρηξη, ελαστικότητα. Πρέπει να ξεκινήσεις από μικρή ηλικία. 10-12 ετών πρέπει να αρχίσεις. Ωστόσο είναι ένα άθλημα που μπορείς να ασχοληθείς μέχρι και τα 30 χρόνια. Ο ξιφομάχος πρέπει να έχει δυνατά πόδια. Συνήθως ακολουθώ επιθετική τακτική. Πάντα όμως πρέπει να έχεις την τακτική σου ανάλογα με την αντίπαλό σου»,

-το πώς σκέφτεται τη συνέχεια της στο άθλημα:
«Δεν σκέφτομαι να συνεχίσω ως προπονήτρια. Κι εγώ είμαι δεμένη με τον προπονητή μου. Είναι ο δεύτερος πατέρας μου. Συνεργάζομαι μαζί του για επτά χρόνια».

-για την προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση του αθλητισμού στα σχολεία:
«Γίνεται μια προσπάθεια για να προάγουμε τον αθλητισμό τις ολυμπιακές αξίες. Είναι κάτι πολύ θετικό γιατί δίνουμε κίνητρα σε πολύ δύσκολές ημέρες. πηγαίνω ντυμένη ξιφομάχος και πιστεύω να έχω βοηθήσει κάποιο παιδί».

-εάν υπάρχουν κίνδυνοι από την ξιφασκία:
«Δεν υπάρχει κίνδυνος. Από την στιγμή που φοράς τον εξοπλισμό σου δεν παθαίνεις τίποτα. Τραυματισμούς εγώ δεν είχα.»

-για την πρόταση που δέχθηκε από την Τουρκία:
«Με πλησίασαν οι Τούρκοι. Μου έκαναν μια μεγάλη πρόταση. Πριμ για επιτυχίες και ποσό για την μεταγραφή. Υπήρξε μια σκέψη αλλά υπερίσχυσε το ελληνικό μου στοιχείο».

 

Τελευταία Νέα