«Και λίγα είναι τα λεφτά»

Gazzetta team
«Και λίγα είναι τα λεφτά»

bet365

Για την δικαίωσή της έστω και μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, μίλησε η Τόνια Μαχαίρα. Τα λόγια που έμειναν χαραγμένα στο μυαλό της και η ηθική δικαίωση.

Η δικαίωση για την Τόνια Μαχαίρα δεν άργησε μία μέρα, αλλά οκτώ ολόκληρα χρόνια. Έστω όμως και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, η πρώην κολυμβήτρια και νυν διατροφολόγος του Παναθηναϊκού αποζημιώθηκε, τόσο ηθικά όσο και χρηματικά. Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε υπέρ της και έτσι ΚΟΕ θα πρέπει να της καταβάλει το ποσό των 277 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη, αφού το 2004 την άφησε εκτός ολυμπιακής ομάδας, λόγω ντόπινγκ, όπως είχε ανακοινωθεί.

Η Μαχαίρα, σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο NovaΣΠΟΡ FM τόνισε πως: «Η πίκρα παραμένει ίδια. Η ατάκα του Διαθεσόπουλου: “Άσε μας ρε Τόνια, εγώ τρώω το μαριδάκι μου” όταν του είπα για την υπόθεσή μου, δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου».

Όσο για το ποσό είπε: «Δεν μου έκανε αίσθηση το ποσό. Είτε το πήρα είτε όχι… Η πίκρα είναι η ίδια. Επειδή ήμουν πάντα καθαρή δεν με ένοιαζε να σβήσει η ταμπέλα αυτή. Απλά είχαν στεναχωρηθεί τόσο πολύ. Στην Αθήνα δούλευα παράλληλα και ήθελα να πάω στους Ολυμπιακούς για λόγους συμμετοχής για να συμπληρώσω τρεις Ολυμπιάδες. Αλλιώς θα είχα σταματήσει νωρίτερα… Για τον αθλητή που αγαπάει τον αθλητισμό η τρίτη Ολυμπιάδα είναι μεγάλη υπόθεση».

Μάλιστα αυτό που την ενόχλησε περισσότερο και όπως δήλωσε δεν μπορεί να ξεχάσει είναι οι κουβέντες του Διαθεσόπουλου: «Μου έχει μείνει μία έκφραση μόνο… Όταν βρήκα τον τότε και τώρα πρόεδρο, τον κ. Διαθεσόπουλο, γιατί δεν μου έδιναν και το τηλέφωνό του να τον βρω, μου είπε: “Άσε μας βρε Τόνια, εγώ τρώω το μαριδάκι μου και από εβδομάδα θα μπω στο χωριό και θα πήξω και εσύ μου λες τα δικά σου”. Αυτή η έκφραση δεν έχει φύγει από το κεφάλι μου… Ήμουν 33 τότε και κολυμπούσα από το 84΄. Είχα κλείσει 20ετία και δεν περίμενα να τα ακούσω αυτά. Βέβαια ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με την Ομοσπονδία γιατί απλά έλεγα την άποψη μου».

Κλείνοντας, είπε: «Και λίγα είναι τα λεφτά γι αυτό που περνάει κανείς. Εγώ αγαπάω τον αθλητισμό, δεν θέλω να κάνω τίποτα άλλο. Περίμενα ότι θα δικαιωθώ επειδή τα στοιχεία είναι τέτοια. Δεν περίμενα ότι θα πάρω τίποτα όμως».

 

Τελευταία Νέα