Δάμασε και τον Τορωναίο!

Gazzetta team
Δάμασε και τον Τορωναίο!

bet365

Η Κατερίνα Σιδηροπούλου πρώην πρωταθλήτρια στο πόλο του ΠΑΟΚ και νυν προπονήτρια μίλησε στο gazzetta.gr για την συμμετοχή της στο διάπλου του Τορωναίου κόλπου τερματίζοντας στην 1η θέση από τις γυναίκες.

Μόνο ως σύγχρονη Νηρηίδα μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την Κατερίνα Σιδηροπούλου μετά τον πρόσφατο άθλο της να διασχίσει τον Τορωναίο Κόλπο, τα 26 χιλιόμετρα δηλαδή που χωρίζουν το πρώτο από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Και όπως οι Νηριήδες κατά την ελληνική μυθολογία ζούσαν μέσα στη θάλασσα και είχαν τη δυνατότητα να την ταράζουν και να την ηρεμούν όποτε αυτές ήθελαν, έτσι και η Κατερίνα έχει ζήσει τη ζωή της μέσα στις πισίνες και με τον πρόσφατο άθλο της απέδειξε ότι και αυτή με την απίστευτη θέλησή της μπορεί να ημερεύσει τα νερά της θάλασσα και να πετύχει το ακατόρθωτο. Γιατί πιστέψτε μας λίγες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να κάνουν αυτό που από το Σάββατο «υπερηφανεύεται» ότι έκανε η πρώην πολίστρια του ΠΑΟΚ.


«Αισθάνομαι πολύ όμορφα γιατί έστω και αργά πραγματοποίησα ένα παιδικό μου όνειρο. Ο Τορωναίος ήταν κάτι που το ήθελα χρόνια τώρα να κάνω και το πέτυχα. Από μικρό παιδί άκουγα κάποιους συναθλητές μου από την κολύμβηση και το πόλο γι αυτό το κατόρθωμα κι έλεγα πως θέλω να το κάνω και εγώ κάποια στιγμή. Τελικά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πραγματοποίησα αυτό το παιδικό μου όνειρο», θα πει στο gazzetta.gr η Κατερίνα Σιδηροπούλου.

Από τεσσάρων χρονών στο τμήμα κολύμβησης, αρχικά, του Δικεφάλου και στη συνέχεια στην ομάδα υδατοσφαίρισης έμαθε από πολύ μικρή να αγωνίζεται και να πετυχαίνει τους στόχους της. «Είμαι πολύ χαρούμενη και νιώθω ευλογημένη που μπήκα στο χώρο του υγρού στίβου και του αθλητισμού γενικότερα. Γιατί πολύ απλά ο αθλητισμός δε σταματά ποτέ να σου χαρίζει συγκινήσεις. Όσο χρονών και αν είσαι»
Λίγους μήνες πριν, Μάρτιος μήνας ήταν που πήρε την απόφαση… «Θα κολυμπήσω τον Τορωναίο» είπε και το… έκανε πράξη.

Οχτώ παρά τέταρτο ξεκινούσε από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας και επτάμιση ώρες αργότερα έβγαινε στη Νικήτη της Σιθωνίας, τερματίζοντας στην έβδομη θέση της κατάταξης και πρώτη από τις έξι γυναίκες που συμμετείχαν στο διάπλου… Όχι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μετράει η θέση που κάποιος καταλαμβάνει…

«Τα συναισθήματα όταν πάτησα στη στεριά πραγματικά δεν περιγράφονται… Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι μετά από τόσες ώρες έχεις φτάσει στο στόχο σου. Η κούραση που βιώνεις κατά τη διάρκεια του «αγώνα» είναι απίστευτη αλλά με τον τερματισμό όταν όλος ο κόσμος σε χειροκροτεί και νιώθεις την αγάπη του τότε τα ξεχνάς όλα». Δηλώνει η νυν προπονήτρια υποδομών της αγαπημένης της ομάδας και συνεχίζοντας τονίζει… «Κατά τη διάρκεια του διάπλου και ειδικά μετά το 14 χιλιόμετρο νιώθεις το σώμα σου να πονά…

Νιώθεις απογοήτευση ότι αυτό το «ταξίδι» δε θα τελειώσει ποτέ… Νιώθεις μοναξιά… Τότε όμως σου έρχεται στο μυαλό ότι έχεις λίγο δίπλα σου, λίγο μπροστά σου, λίγο πίσω σου, κάποιους άλλους ανθρώπους που παλεύουν ακριβώς για τον ίδιο στόχο… Νιώθεις ότι αν εγκαταλείψεις εσύ «προδίδεις» και τους συναθλητές σου. Και έτσι συνεχίζεις… Δε σε νοιάζει η θέση που θα πάρεις μόνο να ολοκληρώσεις το στόχο σου… Τελικά πόσο δίκιο είχε ο ποιητής όταν μιλούσε για την Ιθάκη»!!!


Ευγνώμων άνθρωπος η 34χρονη Θεσσαλονικία δεν ξεχνά όλους αυτούς που τη στήριξαν τόσα χρόνια στις προσπάθειές της όποιες και αν ήταν αυτές: «Θέλω πρώτα από όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου που με στηρίζουν εδώ και 34 χρόνια.

Χωρίς αυτούς θα ήμουν μισός άνθρωπος...Στη συνέχεια ένα τεράστιο ευχαριστώ στο σωματείο μου τον ΠΑΟΚ που δημιούργησε μια ολοκληρωμένη αθλήτρια- αγωνίστρια... Τον προπονητή μου στη μαραθώνια κολύμβηση, Νικόλα Ρεπανά, ο οποίος με μύησε και με στήριξε σε μια καινούργια τρέλα αυτή των μεγάλων κολυμβητικών αποστάσεων. Τέλος τις παλιές μου συμπολίστριες Αργυρώ Αργυριάδου και Βάσω Φλωροκάπη, οι οποίες με συνόδευσαν και με στήριξαν σε αυτό το πρώτο μου εγχείρημα με απόλυτη επιτυχία».

Κι αν η Κατερίνα έχει πάθος με το υγρό στοιχείο ενώ με τον ΠΑΟΚ έχει έρωτα… «Ο ΠΑΟΚ για εμένα είναι η ζωή μου. Αγαπάω την ομάδα μου, χαίρομαι με τις επιτυχίες της και στεναχωριέμαι ακόμη και με την πιο ανούσια ήττα της. Παρακολουθώ όλα τα τμήματα και όσο μπορώ πηγαίνω και στα γήπεδα». Και συνεχίζοντας θα πει: «Θέλω να βλέπω τον ΠΑΟΚ μόνο πρωταθλητή και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου εκτός σωματείο».


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


1985-1993 Κολυμβητικό τμήμα Α.Σ. ΠΑΟΚ με διακρίσεις στα 50, 100 μέτρα ελεύθερο, 100 και 200 μέτρα ύπτιο και 100 μέτρα πεταλούδα.
1994 Τμήμα υδατοσφαίρισης Α.Σ. ΠΑΟΚ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ 1η ΘΕΣΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)
1995 " " " Α΄ ΕΘΝΙΚΗ 6η ΘΕΣΗ
1996 Α΄ ΕΘΝΙΚΗ 7η ΘΕΣΗ
1997 Α΄ ΕΘΝΙΚΗ 6η ΘΕΣΗ
1998 Α΄ ΕΘΝΙΚΗ 9η ΘΕΣΗ
1999 Α2 ΚΑΤΗΓ 1η ΘΕΣΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)
2000 Α1 ΚΑΤΗΓ 8η ΘΕΣΗ
2001 Α2 ΚΑΤΗΓ 2η ΘΕΣΗ
2002 Α2 ΚΑΤΗΓ 3η ΘΕΣΗ
2003 Α2 ΚΑΤΗΓ 1η ΘΕΣΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)
2004 Α1 ΚΑΤΗΓ 6η ΘΕΣΗ
2005 Α1 ΚΑΤΗΓ 6η ΘΕΣΗ
2006 Α1 ΚΑΤΗΓ 7η ΘΕΣΗ
2007 Α1 ΚΑΤΗΓ 7η ΘΕΣΗ
2008 Α1 ΚΑΤΗΓ 7η ΘΕΣΗ

 

Τελευταία Νέα