Η «μάχη» των προπονητών

Η «μάχη» των προπονητών

Η μεγαλύτερη ψηφοφορία για τα Gazzetta Awards συνεχίζεται και όπως αναμενόταν η συγκεκριμένη κατηγορία είναι και η πιο ανοιχτή. Τι έχουν πετύχει οι δέκα υποψήφιοι προπονητές!

Η «μάχη» των προπονητών

Κατάφεραν όλοι τους τόσα πολλά μέσα στο 2015. Είτε στον ομαδικό αθλητισμό, είτε στον ατομικό. Σε μία πολύ δύσκολη εποχή, ο ελληνικός αθλητισμός πέτυχε μερικές εξαιρετικές διακρίσεις. Φυσικά και μερίδιο (και μάλιστα πολύ μεγάλο) έχουν και οι προπονητές που βοήθησαν τις ομάδες ή τους αθλητές τους σε αυτές τις επιτυχίες.

Καταλαβαίναμε από την αρχή της ψηφοφορίας ότι η πιο... ανοιχτή κατηγορία θα ήταν η συγκεκριμένη. Και με την ψηφοφορία για τα πρώτα Gazzetta Awards να συνεχίζεται ουσιαστικά επιβεβαιωνόμαστε. Ξεχωρίζουν οι προπονητές που οδήγησαν ομάδες σε επιτυχίες. Αλλά ποιος μπορεί ν' αγνοήσει τον Νίκο Γέμελο ο οποίος οδήγησε μέσα στο 2015 δύο αθλητές (Γιαννιώτη και Αραούζου) σε παγκόσμιο μετάλλιο; Η τον Gianni Postiglione που έκανε την Ασουμανάκη στην κωπηλασία μια υπεραθλήτρια η οποία έσπαγε για πλάκα παγκόσμια ρεκόρ; Η τον Δημήτρη Ράφτη που ο ΠΣΑΤ τον εξέλεξε ως προπονητή της χρονιάς ως κόουτς του Λευτέρη Πετρούνια.

Ομως επιτυχίες είχαμε και στον ομαδικό αθλητισμό. Ο Θοδωρής Βλάχος πήρε με την Εθνική ομάδα Πόλο το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σάρωσε και ότι υπήρχε στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό. Στο ίδιο άθλημα αλλά στις γυναίκες ο Χάρης Παυλίδης σήκωσε τα πάντα με τον Ολυμπιακό. Πρωτάθλημα Κύπελλο Ευρωπαϊκό και Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Την ίδια ώρα το μπάσκετ μας κρατούσε επίσης στην κορυφή. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου οδήγησε την Εθνική Εφήβων στο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και την Εθνική Νέων στην 4η θέση στο Παγκόσμιο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας και κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό.

Εντός συνόρων έλαμψαν οι υπόλοιποι προπονητές. Ο Γιάννης Καλμαζίδης κατάφερε να κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο και με τον ΠΑΟΚ οι οποίοι ήταν οι πρώτοι τίτλοι στην ιστορία του συλλόγου. Στο βόλεϊ γυναικών ο Γιάννης Νικολάκης κατέκτησε το νταμπλ με τον Ολυμπιακό.

Οσο για το ποδόσφαιρο; Εκεί ο Μάρκο Σίλβα έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ 50 ετών με τον Ολυμπιακό να ξεκινά το πρωτάθλημα με 15 διαδοχικές νίκες (διέλυσε αυτό του Μπούκοβι που ήταν 11 στα 11) και μπήκε στο βιβλίο της ιστορίας. 

Η μεγαλύτερη ψηφοφορία για αθλητικά βραβεία συνεχίζεται και σε λίγες θα γίνουν γνωστά τα πρώτα Gazzetta Awards. Μέχρι τότε μπορείς ν' αλλάξεις με την δική σου ψήφο τ' αποτελέσματα.

Για να πάρετε μέρος πατήστε εδώ!

Best of internet