«Αφήστε μας να παίξουμε»

Gazzetta team
«Αφήστε μας να παίξουμε»

bet365

Το 2010 τους στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το Κύπελλο. Δύο χρόνια μετά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συναντιούνται στον τελικό, με τους πρωταγωνιστές να δηλώνουν: «Αφήστε μας να παίξουμε».

Με νωπές ακόμη τις μνήμες από τα θλιβερά γεγονότα της Λαμίας οι δύο «Δικέφαλοι» διεκδικούν το απόγευμα του Σαββάτου (17/3) στην Πάτρα το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, με τα προγνωστικά να είναι μοιρασμένα. Την Παρασκευή δόθηκε σε ξενοδοχείο της αχαϊκής πρωτεύουσας η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, με τους πρωταγωνιστές και τους αρμόδιους φορείς να δίνουν την ευχή για νίκη του αθλήματος.

Μπακαούκας: «Διαφήμιση του χάντμπολ»
Χριστόφορος Μπακαούκας (αρχηγός ΑΕΚ): «Να ευχαριστήσουμε την Πάτρα για τη μεγάλη τιμή που μας κάνει και φιλοξενεί τη διοργάνωση. Αύριο θα είναι διαφήμιση για το χάντμπολ, αφού παίζουν δύο μεγάλες ομάδες. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια σαν τμήμα για να προσέχουμε λόγια μας και ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο μόνο για να μας στηρίξει. Η βία είναι το χειρότερο πράγμα και όλοι θα κάνουμε τα πάντα για να μην αντιμετωπίσουμε το παραμικρό πρόβλημα. Όσο υπάρχουν οι μεγάλες ομάδες, τόσο πιο δυνατό θα γίνει το πρωτάθλημα και το χάντμπολ. Για ποιο λόγο κάποιοι εστιάζουν στα αρνητικά και όχι στα θετικά που έχουν φέρει αυτές οι ομάδες. Είμαι πολύ ΑΕΚ, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Έχω μεγάλο δέσιμο με την ομάδα. Κάποιοι δεν τους αρέσει που το χάντμπολ παίρνει τόσο αγάπη από τον κόσμο, αλλά και εμείς οι ερασιτέχνες έχουμε δικαίωμα στο όνειρο».

Σαουλίδης: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το χάντμπολ είναι επικίνδυνο»
Αντώνης Σαουλίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ και υπεύθυνος τμήματος): «Ευχαριστώ την εταιρία Λουξ για τη βοήθεια στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πολύς λόγος έχει γίνει για όσα μπορεί να συμβούν έξω από το γήπεδο και λίγο για το χάντμπολ. Είναι μοναδική ευκαιρία για το χάντμπολ ο τελικός μεταξύ δύο μεγάλων σωματείων που μπορούν να πάρουν το άθλημα από το χέρι και να το ανεβάσουν ένα επίπεδο. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ασφάλεια είναι ένας τομέας που αφορά την αστυνομία και να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της. Δεν καταλαβαίνω γιατί το χάντμπολ είναι πιο επικίνδυνο, όταν διεξάγονται τελικοί ποδοσφαίρου χωρίς προβλήματα. Το μπλουζάκι το φορούμε (paok fans) τιμής ένεκεν των φιλάθλων μας. Όταν βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση πριν λίγους μήνες, μεταξύ συνέχειας και καταστροφής, οι φίλοι του ΠΑΟΚ μας στήριξαν οικονομικά και ηθικά με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε εδώ και να διεκδικούμε ένα τρόπαιο. Είναι μία σχέση αλληλεξάρτησης των αθλητών και των οπαδών.

Ευχαριστούμε γι΄αυτή την αγάπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα 813 εισιτήρια διαρκείας που έχουμε είναι ένας πρωτόγνωρος αριθμός. Μακάρι και του χρόνου, αν είμαι σε αυτή τη θέση να μπορέσω να έχω την ανάλογη βοήθεια που είχα φέτος από τον κόσμο. Δεν είμαι διοικητικός, δεν είμαι έφορος, είμαι ο αρχηγός της ομάδας. Με βρήκαν στον ΠΑΟΚ, δεν τους βρήκα. Ακροβατώ σε ένα τεντωμένο σχοινί, σε δύο βάρκες, αλλά χρωστούσα και στην ομάδα και στο άθλημα. Δεν μπορούσα να επιτρέψω στον ΠΑΟΚ να φύγει από τον ΠΑΟΚ, γι αυτό ανέλαβα την ευθύνη. Δεν παίζουμε για τα χρήματα, παίζουμε για την αγάπη στο άθλημα και την αγάπη που εισπράττουμε. Όταν μπήκα στο γήπεδο της Τούμπας με το τρόπαιο του πρωταθλητή, και με αποθέωσαν 35.000 οπαδοί, είπα ότι αξίζει που είμαι στον ΠΑΟΚ και όλα όσα έχω κάνει στο άθλημα που μου έχει προσφέρει». Όσο για το αν έχουν κάποιο γούρι: «Δεν πλενόμαστε. Γι αυτό είμαστε αήττητοι από τον Οκτώβριο (γέλια...)»

Αρβανίτης: «Ομάδες υψηλού επιπέδου»
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κόγκα και τον χορηγό, για τη φιλοξενία. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες των δύο ομάδων θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε ένα πολύ όμορφο θέαμα, μια γιορτή για όλους. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ υψηλό επίπεδο, όλα τα όπλα που θα έχουμε στα χέρια μας, θα τα βγάλουμε στο γήπεδο. Συνηθίζεται να λέγεται πως δεν υπάρχει φαβορί. Όμως αν το πάρουμε βάσει της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος η ΑΕΚ έχει ένα πλεονέκτημα. Αλλά ο τελικός είναι τελικός και όλα θα φανούν εκεί. Το παιχνίδι αυτό είναι ένα ντέρμπι και γίνεται ακόμα περισσότερο, επειδή είναι τελικός Κυπέλλου. Και οι δύο ομάδες είναι έτοιμες, σίγουρα όμως θα παίξει ρόλο το ψυχολογικό κομμάτι. Θα δούμε μέσα στο γήπεδο τι θα βγει στην καθεμία. Για το στραβοπάτημα της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα: Είναι ένας τελικός και συγκεντρωνόμαστε εκεί. Τα…. χαστούκια μέχρι στιγμής μας έχουν βγει θετικά στην μέχρι τώρα πορεία μας. Τα παιδιά έχουν μπει στην λογική και προετοιμάζονται ψυχολογικά για αυτό το ματς, εδώ και αρκετό καιρό οπότε πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα. Νομίζω πως οι αγώνες του Πρωταθλήματος δεν μπορεί να μας έχουν επηρεάσει. Εμείς που ασχολούμαστε χρόνια με το άθλημα είχαμε σαν όνειρο ζωής αυτές οι ομάδες να μπουν στο χάντμπολ και με σωστή δουλειά που έχει γίνει κατάφεραν και να πρωταγωνιστούν. Σαφώς για να γίνει αυτό χρειάζεται να έχεις ένα καλό σύνολο, γήπεδο και κόσμο να σε ακολουθεί. Εμείς είμαστε καλή ομάδα, έχουμε κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε γήπεδο».

Υετίων: «Πιστεύουμε στο κύπελλο γι’ αυτό ήρθαμε»
Στέλιος Υετίων (προπονητής ΠΑΟΚ): «Θέλω να ευχαριστήσουμε από πλευράς ΠΑΟΚ την ομοσπονδία και τον χορηγό Λουξ. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε σε αυτόν τον τελικό, το δικαιούμασταν. Είναι ορόσημο για το τμήμα. Μιλάμε για τις δύο μεγαλύτερες ομάδες, τουλάχιστον σε όνομα, με τη δυναμική που έχουν και τον κόσμο τους. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στο κύπελλο, έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό τον τελικό και θεωρώ ότι είναι η μοναδική φορά που ισχύει απόλυτα το τετριμμένο 50-50. Θα μετρήσουν το θέλω και η καρδιά, δεν υπάρχει μέτρο σε αυτά. Αυτά τα βλέπουμε επί σκηνής, θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι και εύχομαι και ελπίζω ότι θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων –που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα- θα αντιληφθούνε την κατάσταση και θα μας αφήσουν να παίξουμε. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν. Ο κόσμος είναι κινητήρια δύναμη μας και μας βοήθησε πολύ λίγο πριν τον τελικό που ήρθε στην προπόνηση. Έχουμε μάθει να λειτουργούμε σε συνθήκες πίεσης, ξέρουμε ότι δεν είναι ένα παιχνίδι μεταξύ φίλων του Ρονάλντο με τον Ζιντάν».

Πλούμπης: «Αντέχουμε και συνεχίζουμε»
Νίκος Πλούμπης (υπεύθυνος τμήματος ΑΕΚ): «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι για 3η συνεχόμενη φορά σε αυτή τη θέση. Δυστυχώς τη μια φορά δεν μπορέσαμε να αγωνιστούμε για τους γνωστούς λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Δεν είναι δουλειά ούτε της ΑΕΚ ούτε ΠΑΟΚ, ούτε της ΟΧΕ για τα επεισόδια, αλλά θέμα της αστυνομίας και της πολιτείας. Εμείς θα θέλαμε να έχει 4.500 οπαδούς, αλλά δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις. Ωστόσο θέλω να σταθώ στον τελικό γιατί αυτό και το άθλημα μας νοιάζει. Είμαι χαρούμενος γιατί εμείς οι οπαδοί όταν μπήκαμε μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο της Μάνας ΑΕΚ, καταφέραμε φτάσουμε σε σημείο να φέρνουμε επιτυχίες. Αντέχουμε και συνεχίζουμε. Πιστεύω πως πρέπει να πάρουν παράδειγμα στο ποδόσφαιρο από εμάς, τους οπαδούς. Τέλος να πω πως ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς και να κερδίσουμε εμείς».

Παλάσκας: «Στον εαυτό μας χρωστάμε, όχι στην ΑΕΚ»
Απόστολος Παλάσκας (αριστερός ίντερ ΠΑΟΚ): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς φορείς και τους διοργανωτές. Ελπίζω να γίνει καλός αγώνας αντάξιος του επιπέδου των δύο ομάδων και να είναι δυνατό να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν κρατάω γούρια, ούτε υπάρχει θέμα εκδίκησης, αν χρωστάμε κάτι από το περσινό χαμένο πρωτάθλημα είναι στους εαυτούς μας όχι στην ΑΕΚ».

«Είναι στοίχημα και για την αστυνομία της Πάτρας»
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα θέματα ασφαλείας του τελικού ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας κ. Σταυρακάκης. «Σίγουρος δεν μπορεί να είσαι σε καμία διοργάνωση από τοπική κατηγορία μέχρι Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα φαίνονται στην υπηρεσιακή λειτουργία και αυτή την δεν την κάνει η ΟΧΕ, αλλά η αστυνομία. Υπάρχει η προϊστορία της Λαμίας και μπορούμε να τονίσουμε κάποια πράγματα, αλλά οι αποφάσεις είναι της αστυνομίας. Εξάλλου τον αριθμό των εισιτηρίων τον επέλεξε η αστυνομία και όταν είχα έρθει για την 1η σύσκεψη πριν δύο εβδομάδας ρώτησα τους υπευθύνους αν μπορούν να κάνουν τον αγώνα και μου απάντησαν ναι. Το θετικό είναι πως έχουμε να κάνουμε άλλους ανθρώπους από αυτούς που ηγούνταν τότε στα επεισόδια του κυπέλλου βόλεϊ της αστυνομίας στην Πάτρα.

Ο αυριανός αγώνας είναι μία πρόκληση και ένα στοίχημα και για αυτούς, να δείξουν ότι η Πάτρα μπορεί να διοργανώσει τέτοιου είδους αγώνες. Βέβαια πρέπει να συμβάλλουν και οι ομάδες, οι οποίες βάσει νόμου έχουν την ευθύνη εντός γηπέδου και στο περιβάλλοντα χώρο. Δεν φταίει το χάντμπολ, αυτά είναι θέματα γενικότερης βίας. Δεν μπορεί να υπάρξουν ευθύνες αν γίνει συμπλοκή στο Ζευγολατιό για παράδειγμα. Κανείς δεν θα πλησιάσει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Ανδρέας Κόγκας και είπε: «Όταν αναλάβαμε την διοργάνωση στόχος μας ήταν να γεμίσει από κόσμο το γήπεδο αν υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας. Η ζήτηση των εισιτηρίων είναι τεράστια. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αυτή τη φορά δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν και το λέω αυτό και σαν πρώην αστυνομικός. Πιστεύω η αστυνομία θα βγάλει ασπροπρόσωπη την πόλη».

«Υπάρχει τεχνογνωσία στην Πάτρα»
Σε ερώτηση προς τους προπονητές για το χάντμπολ της Πάτρας, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Υετίων είπε: «Εμείς σαν παίκτες παίξαμε πολλές φορές στην Πάτρα. Ήταν πάντα δύσκολα ματς. Σε κάθε περιοχή το κάθε άθλημα κάνει τον κύκλο του», ενώ ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης συμπλήρωσε: Ίσως λείπει από την Πάτρα η συνεννόηση γιατί η τεχνογνωσία υπάρχει».

Σταυρακάκης: «Για πρώτη φορά υπάρχει ονομασία τελικού»
Δημήτρης Σταυρακάκης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρία Λουξ, που είναι χορηγός εταιρεία του κυπέλλου Ελλάδας και τον πρόεδρο της Ορμής Λουξ Ανδρέα Κόγκα που είναι ο πρωτεργάτης αυτής της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά το κύπελλο Ελλάδας έχει ονομασία και από την Πάτρα ξεκινάει η προσπάθεια της ΟΧΕ να βρει συμμάχους και ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι μπορούσαμε για το καλύτερο δυνατό από θέμα ασφάλειας».

Κόγκας: «Μητρόπολη του χάντμπολ η Πάτρα»
Ανδρέας Κόγκας (πρόεδρος Ορμής Λουξ- διοργανωτής): «Τα τελευταία χρόνια η Πάτρα έχει γίνει η μητρόπολη του γυναικείου χάντμπολ με τις επιτυχίες της ομάδας μας. Ελπίζουμε να γίνει ένας εξαιρετικός τελικός αντάξιος του ονόματος των δύο ομάδων, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, οι πληροφορίες που έχουμε από την αστυνομία είναι ότι ελέγχει απολύτως την κατάσταση. Πάνω απ’ όλα πρέπει να κερδίσει ο αθλητισμός και το άθλημά μας»

Μαρλαφέκας: «Όλα στην εντέλεια»
Πλάτων Μαρλαφέκας (πρόεδρος Λουξ): «Η εταιρεία στρατηγικά επενδύει εδώ και χρόνια στον αθλητισμό, με μεγάλους αγώνες των τελικών Λουξ cup, όπως έγινε στο βόλεϊ τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς θέλουμε να γίνει ένας ωραίος αγώνας, να πάνε όλα καλά και να κερδίσει ο καλύτερος. Νομίζω ότι όλα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, είναι στην εντέλεια και από θέμα ασφάλειας και δεν θα υπάρχει κανένα θέμα. Ως εταιρία ας ευχηθούμε ότι στο τέλος όλοι μας να γιορτάσουμε τον κυπελλούχο».

 

Τελευταία Νέα