Ζεις στη χώρα που το “αποκλείεται” είναι το πιθανό...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ζεις στη χώρα που το “αποκλείεται” είναι το πιθανό...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την Ελλάδα, την χώρα που ο Αδωνης διαδηλώνει και ο Αλέξης είναι Πρωθυπουργός και χαριεντίζεται με την Μέρκελ και τον Γιούνκερ...

Την φωτογραφία του συμπαθέστατου κυρίου, να διαδηλώνει στο Σύνταγμα με το κολονάτο κρυστάλλινο ποτήρι, με το κόκκινο κρασί ανά χείρας, είναι βέβαιο ότι κάπου την πέτυχες τις τελευταίες ώρες, φίλε αναγνώστη. Τον Αδωνη Γεωργιάδη να διαδηλώνει στο Σύνταγμα, μαζί με δεκάδες άλλους Γεωργιάδηδες επίσης είναι κάτι που είδες. Τον επαναστάτη Αλέξη (πρώτη φορά αριστερά) να χαριεντίζεται με την Μέρκελ και να παίζει χαστουκάκια με τον Γιούνκερ επίσης όλο και κάπου θα τους πέτυχες.

Κράτα όλες αυτές τις εικόνες, μαζί και την συμφωνία που έρχεται και την “πέτυχε” η πρώτη φορά αριστερά Κυβέρνηση του Αλέξη και γύρνα τον χρόνο λίγο πίσω.

Πήγαινε μία πενταετία ή μία δεκαετία πίσω, τότε που ο Αλέξης με μαντήλι στο πρόσωπο για να αντιμετωπίζει τα δακρυγόνα και την μπλούζα με τον Τσε στο στήθος, διαδήλωνε στη Γένοβα. Στην εποχή που ο Γεωργιάδης γίνονταν κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ και μερικά χρόνια αργότερα έγινε Υπουργός και προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ.

Πήγαινε σε εκείνη την εποχή και δες τις σημερινές φωτογραφίες του διαδηλωτή Αδωνη και του Πρωθυπουργού Αλέξη στη σύνοδο κορυφής. Και σκέψου τι θα έλεγες αν τις έβλεπες τότε με την λεζάντα “σκηνές από τα προσεχώς...”

Θα έλεγες “Αποκλείεται. Εντάξει ζω στη χώρα που όλα γίνονται αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι η εικόνα από το 2015. Δεν γίνεται”. Και όμως ζεις στη χώρα που δεν υπάρχει “αποκλείεται”, δεν υπάρχει “δεν γίνεται”.

Ζεις στη Χώρα που το Σάββατο διαβάζεις – ακούς ή βλέπεις, από το μέσα που ενημερώνεσαι πιστά ως Ελληνας “Την Δευτέρα οι τράπεζες θα κλείσουν, ο Τσίπρας μας στέλνει στο γκρεμό και δεν συμφωνεί με την Ευρώπη...” και την Δευτέρα διαβάζεις από το ίδια μέσα “Ο Τσίπρας μας τέλειωσε ως χώρα και ως Ελληνες επειδή έκανε συμφωνία με τους Ευρωπαίους που θα μας τελειώσουν...”. Και το κακό είναι ότι συνεχίζεις να διαβάζεις τα ίδια μέσα και την Τρίτη...

Και τελικά μαθαίνεις ότι η νέα Κυβέρνηση που ψήφισες, πέτυχε την συμφωνία που ήθελε η αντιπολίτευση, που με την ψήφο σου έριξες από την εξουσία για να μην την περάσει. Ζεις στη χώρα που παρ' όλα αυτά, η νυν Κυβέρνηση και πρώην αντιπολίτευση θα καμαρώνει για αυτήν την συμφωνία και η νυν αντιπολίτευση και πρώην Κυβέρνηση θα την σιχτιρίζει ως καταστροφική για τον τόπο. Μέσα σε 5 μήνες!!!

Ζεις στη χώρα που η σημερινή Κυβέρνηση βγήκε για να σκίσει το μνημόνιο και γιατί φώναζε ότι δεν γίνεται να ζουν οι άνθρωποι με 700 ευρώ το μήνα. Και σήμερα δεν σου φέρνει απλώς νέο μνημόνιο, αλλά σου λέει ότι επιτέλους θα πληρώσουν οι πλούσιοι, και πλούσιους θεωρεί αυτούς που βγάζουν 1200 -1300 ευρώ το μήνα και πληρώνουν ενοίκιο 500, άρα πρέπει να ζήσουν με τα υπόλοιπα 700. Από εκεί που δεν ζούσες με 700 πριν 5 μήνες, τώρα είσαι πλούσιος και πρέπει επιτέλους να πληρώσεις κι' εσύ!!!

Ζεις στη χώρα που το δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση και στην υγεία έχει καταργηθεί. Ζεις στη χώρα που ο Καμένος “μας ψεκάζουν”, είναι Υπουργός και κυβερνητικός εταίρος. Ζεις στη χώρα που 9 στους 10 γύρω σου είναι είτε με τον Αδωνη, είτε με τον Μιχελογιαννάκη και τη Μακρή, εκτός κι αν τους έχει πάρει “Το ποτάμι” ή είναι με τους Ναζί.

Ζεις στη χώρα που δεν είναι πλέον ντροπή να το πούμε, εύχεσαι τα παιδιά σου να μην ζήσουν ποτέ, παρά μόνο τα καλοκαίρια για διακοπές...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.