«Έφυγε» ένας «δικός μας» άνθρωπος!

«Έφυγε» ένας «δικός μας» άνθρωπος!

bet365

Ο Βασίλης Γαλούπης, σοκαρισμένος από το αποτρόπαιο έγκλημα στην Εύβοια, γράφει για τον γιατρό Νίκο Πολυδωρόπουλο, την στήλη του στον «Φίλαθλο», την άδολη αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και θυμίζει μερικά άρθρα του…

Μπορεί να ήταν και 3 το ξημέρωμα σήμερα, όταν ο Βασίλης Παπαθεοδώρου με ρώτησε στο facebook για τον Πολυδωρόπουλο. Για να πω την αλήθεια, το μυαλό μου αρχικά δεν πήγε στο κακό. Επικεντρωμένος στα δραματικά γεγονότα της Τουρκίας δεν είχα δώσει χθες Κυριακή ιδιαίτερη βάση στην εγχώρια ειδησεογραφία…

Ο Βασίλης μού είπε να κοιτάξω μια είδηση. Την είδα αμέσως και σοκαρίστηκα κι εγώ, όπως κι όλο το πανελλήνιο. Για το φριχτό έγκλημα στο Αλιβέρι με θύμα «έναν γυναικολόγο και την σύζυγό του». Σε κανέναν, ούτε στον χειρότερο εχθρό αξίζει τέτοιο άδικο και φρικιαστικό τέλος βγαλμένο από τις πιο αρρωστημένες ταινίες τρόμου. Πολύ περισσότερο σε έναν καλό και ήσυχο άνθρωπο, οικογενειάρχη κι επιστήμονα όπως ήταν ο γιατρός.

Προσπάθησα αμέσως να… πείσω, άτσαλα είναι η αλήθεια, τον εαυτό μου – και τον Βασίλη – ότι μπορεί να μην ήταν αυτός ο Νίκος Πολυδωρόπουλος που ξέραμε. Όλα, όμως, έδειχναν ότι δεν επρόκειτο για κάποια συνωνυμία. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν πλήρως διαβάζοντας σήμερα τα υστερόγραφα των φίλων Θανάση Λιοντζόπουλου και Τάσου Νικολογιάννη στα κομμάτια τους εδώ στο gazzetta. Αργότερα ειπώθηκαν διάφορα και στα κανάλια.

Ο Πολυδωρόπουλος, άλλωστε, ήταν αρκετά γνωστός στον χώρο μας. Αρθρογραφούσε όχι και λίγα χρόνια στον «Φίλαθλο», ενώ έκανε εκπομπές και στον Sprint fm, αν θυμάμαι καλά αργά το βράδυ. Για καιρό ήμουν αυτός που έπαιρνε τα κείμενά του και τα επιμελούταν για την εφημερίδα. Κάθε Κυριακή είχε την δικιά του γωνιά, συνήθως κάτω δεξιά, για να λέει την άποψή του. Συχνά για την μεγάλη και άδολη αγάπη του, τον Παναθηναϊκό. Δεν κρυβόταν, άλλωστε. Επιστήμονας ήταν, προσωπικότητα, οπαδός της παλιάς γενιάς, ρομαντικός και γνήσιος, κι ό,τι είχε να πει, το έγραφε δίχως να επιχειρεί δημοσιογραφικά στρογγυλέματα.

Όπως ήταν λογικό είχαμε μιλήσει αρκετές φορές και μέσα σ’ όλο αυτό το διάστημα είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, ζεστό και με χιούμορ, καταρτισμένο, αξιοπρεπή, με πραγματικό μεράκι για την μπάλα και την ομάδα που αγαπούσε. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν τραγική ειρωνεία ότι ξεψυχούσε ενώ ξημέρωνε η μεγάλη επέτειος για τον Παναθηναϊκό…

Από κάποια στιγμή και μετά χαθήκαμε, είναι η αλήθεια. Τα φέρνει πολλές φορές έτσι η ζωή. Στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σήμερα στην τηλεόραση τον είδα αρκετά αδυνατισμένο και διαφορετικό από εκείνη την φωτογραφία που βάζαμε στον «Φίλαθλο». Τα χρόνια, άλλωστε, έχουν περάσει από τότε. Κι απ’ ό,τι άκουσα είχε αντιμετωπίσει λίγο παλιότερα και μια περιπέτεια υγείας.

Μαθαίνω, μάλιστα, σήμερα διαβάζοντας για τον Νίκο στο ίντερνετ (και συγκεκριμένα στο pamesports από τον Άγγελο Μενδρινό) και κάτι που δεν ήξερα, όπως ότι κάποια στιγμή είχε συνεργαστεί και με το «Sportime», προσφέροντας πλούσιο τηλεοπτικό υλικό από παλιούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, έναν πραγματικό θησαυρό που τον είχε στο προσωπικό του αρχείο, έτσι ώστε η καλή εφημερίδα να βγάλει κάποια εξαιρετικά απ’ ό,τι θυμάμαι dvd.

Όχι μόνο εγώ, άλλα κι άλλοι συνάδελφοι – κι όχι μόνο - αισθάνονται τις τελευταίες ώρες σα να χάσανε έναν δικό τους άνθρωπο… Και νιώθουμε δίπλα στις κόρες του που θρηνούν τους γονείς τους, σε όλους τους πραγματικά κοντινούς ανθρώπους της οικογένειας.

Ειλικρινά, με το που αρχίζω να ακούω λεπτομέρειες για τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο αφαιρέθηκε, για 140 ευρώ…, με τέτοια κτηνώδη βία η ζωή από τον γιατρό και την σύζυγό του, δεν μπορώ. Γυρίζω κανάλι. Δεν αντέχω να ακούσω ξανά και ξανά τι συνέβη. Για κανέναν. Ένας λόγος παραπάνω για τον Νικόλα. Δεν γίνεται άνθρωπος να μισεί τόσο την ζωή που να βγάζει ό,τι πιο άρρωστο έχει πάνω σε δυο συνανθρώπους του, με το πρόσχημα της μικροκλοπής.

* Από το προσωπικό μου αρχείο επέλεξα τυχαία μερικά από τα κομμάτια του Νίκου Πολυδωρόπουλου στον «Φίλαθλο», εκεί γύρω στο 2002-2003. Τα είχα φυλάξει κι έτσι τα παραθέτω πιο κάτω σαν έναν ελαχιστότατο φόρο τιμής. Για να τον διαβάσουν κι όσοι έτυχε να μην τον γνωρίζουνε ή όσοι θέλουν να τον θυμηθούν ξανά…

* Όπως ενημερώθηκα πριν λίγο, η κηδεία θα γίνει αύριο Τρίτη, στις 4.30 μ.μ., στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αμαρουσίου (Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Γαλούπης
Βασίλης Γαλούπης

Από πιτσιρίκι στα γήπεδα και στα τσικό του Αστέρα Ζωγράφου μεταπήδησε ως έφηβος στην πυγμαχία και τα ρίγκ. Με το που γράφτηκε σε σχολή δημοσιογραφίας έπιασε ταυτόχρονα δουλειά στον "Φίλαθλο" το 1990, σε ηλικία 19 ετών, κάνοντας αρχικά βαρέα αθλήματα και περνώντας σταδιακά από ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ.

Από τον Μάιο του 2001 απέκτησε την δική του στήλη “ΝΤΟΠΕρμαν” κάνοντας προολυμπιακά άνω – κάτω τον ελληνικό αθλητισμό με διαδοχικές αποκαλύψεις σκανδάλων ντόπινγκ, σοκάροντας το πανελλήνιο με τις φριχτές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, όπως και σε θέματα επιστήμης των σπορ (τραυματισμοί, φυσική κατάσταση, προπόνηση, τεχνολογία, στατιστικές αναλύσεις, αιφνίδιοι θάνατοι κλπ.), αλλά και σε καυτά εξωαθλητικά ζητήματα (θέματα υγείας, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σκάνδαλο Siemens, διεθνή γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, διαφθορά, μεταλλαγμένα κλπ.).

Αρθρογράφησε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", ενώ είχε καθημερινή παρουσία για μεγάλο διάστημα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sprint fm", όπως και στον "Champions 89.2".

Έχει συνεργαστεί με το μουσικό περιοδικό "Ποπ&Ροκ", με το ειδικό κοινωνικοπολιτικό μηνιαίο ένθετο της "Ελευθεροτυπίας" «Κοντέινερ» κλπ.

Η... χαλαρή συνεργασία του με το "Gazzetta" ξεκίνησε με παρεμβάσεις για θέματα της επικαιρότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε, μαζί με τον Μιχάλη Στεφάνου, το καθημερινό μαγκαζίνο του web radio “Gazzetta On Air”.