Ο καφές της Βουλής...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο καφές της Βουλής...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για την «επανάσταση» στα social media εναντίον της Βουλής και των υπαλλήλων της, την ίδια ώρα που έξω από αυτήν, ο κόσμος ήταν πολύ λίγος για αυτό που του συμβαίνει...

Οτι ξέραμε για την ζωή μας μέχρι τώρα, το ξεχάσαμε. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Οσοι έχουμε πολύ μικρά παιδιά σε ηλικία ελπίζουμε ότι σε 15 χρόνια κάτι θα αλλάξει, όσοι έχουν μεγαλύτερα ελπίζουν να φύγουν στο εξωτερικό.

Αυτή η χώρα αλλοιώθηκε σε όλα τα επίπεδα. Ναι, αλλοιώθηκε η φυσιογνωμία των πολιτικών, ναι αλλοιώθηκε, η φυσιογνωμία των δημοσιογράφων, ναι αλλοιώθηκε, η φυσιογνωμία του κάθε είδους «υπηρέτη» της δημοκρατίας και του κράτους. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί πρώτα από όλα αλλοιώθηκαν οι άνθρωποι σε αυτοί την χώρα.

Χθες το απόγευμα ο καφές της Βουλής και οι υπάλληλοί της έγινε must. Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα και το μεγάλο σκάνδαλο αυτού του τόπου. Ολοι έκαναν την επανάστασή τους μέσα από το facebook και το twitter και έβγαλαν το μένος τους για τους πολιτικούς και τους διορισμένους υπαλλήλους τους. Το έκαναν το καθήκον τους.

Στο Σύνταγμα όμως λίγοι, πολλοί λίγοι να κάνουν την πραγματική επανάσταση. Λίγοι σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει, όχι λίγοι γενικά. Ηταν 50 χιλιάδες, ήταν, 70 χιλιάδες, ήταν 100, ήταν 200 χιλιάδες, λίγοι ήταν. Οτιδήποτε κάτω από εκατομμύρια άνθρωποι λίγο είναι για αυτό που συμβαίνει.
Σε αυτή τη χώρα αλλοιώθηκαν οι άνθρωποι.Κανέναν δεν ενοχλεί ότι του πήδηξαν την ζωή και την αξιοπρέπεια, όλους τους ενοχλεί γιατί δεν πηδούν την ζωή και την αξιοπρέπεια και του δίπλα.

Στην αρχή φταίγανε οι δημόσιοι υπάλληλοι. «Τα ξύνουν, δεν δουλεύουν και παίρνουν ένα σκασμό λεφτά, από αυτούς να τα πάρετε» ήταν η κραυγή των πολιτών.

Ακολούθησαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. «Αυτούς να πιάσετε που κλέβουν την εφορία που μας πίνουν το αίμα...». Μετά ήταν οι γιατροί και οι δικηγόροι «τελειώστε με δαύτους που παίρνουν φακελάκια και μας πηδάνε...» Μετά ήταν οι δημοσιογράφοι (οι μόνοι που ίσως ορθώς τα άκουσαμε μετά από όσα έχουν πει και έχουν κάνει διάφοροι από εμάς), οι οποίοι έπρεπε «να τους τελειώσετε, να τους βγάλατε από τα ταμεία, να τους βάλετε στον ΕΟΕΠΥ».

Tην Τετάρτη η επανάσταση των Ελλήνων ολοκληρώθηκε και με τους υπαλλήλους της Βουλής. «Ντροπή, οι διορισμένοι, να πεινάσουν τα λαμόγια, να τους τα πάρετε όλα». Το φώναζαν και καμάρωναν και συνάδερφοι μου στα κανάλια οι οποίοι μία ώρα νωρίτερα έκαναν στάση εργασίας και μόλις προχθές απεργία επειδή τους πήραν τα δικαιώματα.

Και ρε παλικάρια αφού, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι βουλής, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, και ο κάθε λογής κλάδος που κράζετε κάθε φορά που απεργεί, διαμαρτύρεται και προσπαθεί να κρατήσει κάποια από τα δικαιώματά του είναι λαμόγιο, πόσοι μένουμε για να μην είμαστε.

Διότι με αυτά που βλέπω κάθε φορά σε αυτή την χώρα, αρχίζω να πιστεύω, όχι φυσικά ότι ο Πάγκαλος είχε δίκιο, αλλά ότι οι περισσότεροι από εσάς που όλους αυτούς τους βρίζετε, μάλλον συμφωνείτε μαζί του στο «όλοι μαζί τα φάγαμε...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.