Έλληνας δημοσιογράφος ο πληροφοριοδότης!

Gazzetta team
Έλληνας δημοσιογράφος ο πληροφοριοδότης!

bet365

Όπως προκύπτει από διαρροές του Wikileaks, η αμερικανική ή ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor είχε έναν Έλληνα δημοσιογράφο στην Αθήνα το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο οποίος ενημέρωνε με κάθε λεπτομέρεια για τις πολιτικές εξελίξεις!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα οποία αποκαλύπτουν τις απόρρητες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks, Έλληνας δημοσιογράφος είχε αναλάβει να... ενημερώνει ανελλιπώς την την αμερικανική ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor για τις εξελίξεις στην Ελλάδα το καλοκαίρι το 2011, αφού οι προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μόνο... αδιάφορες δεν περνούσαν!

Όπως φαίνεται από το Wikileaks, στης 15/05 «ελληνικές δημοσιογραφικές πηγές», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν ο Έλληνας πληροφοριοδότης, ενημερώνει ότι στη χώρα λαμβάνει χώρα μεγάλη απεργία και ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε επαφές με τους υπόλοιπους αρχηγούς για κάποιου είδους ευρύτερη συναίνεση. Τονίζει ότι το σενάριο των εκλογών είναι πιθανό και υποστηρίζει ότι θα επανέλθει με νεότερες πληροφορίες.

Αυτές ακολουθούν λίγη ώρα αργότερα, με το... βαθύ λαρύγγι να αναφέρει ότι ο Παπανδρέου έχει προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας. «Προνόμιο μιας τέτοιας κυβέρνησης πιθανότατα να είναι μια επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων. Αλλά, αφού δεν υπάρχει χρόνος για διαπραγμάτευση τώρα, πρώτα θα περάσουν κάποια μέτρα από τη Βουλή (ώστε να πάρουμε τα χρήματα) "κατ' αρχάς" και θα προσπαθήσουν να διαπραγματευθούν κάποια από τα μέτρα (φόρους κυρίως), προτείνοντας ένα διαφορετικό μείγμα», τόνιζε χαρακτηριστικά στην αναφορά του, ενώ η ενημέρωση συνεχίζει για 14-15 ώρες.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, αναφέρει ότι το σχέδιο συνεργασίας δεν προχωρά και πως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό. «Ο Παπανδρέου ίσως λάβει στο όριο ψήφο εμπιστοσύνης.. Ριψοκίνδυνη υπόθεση... Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την ικανότητα της όποιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τα μέτρα. Όπως θα έχετε καταλάβει, αυτή είναι η ελληνική πολιτική, δεν μοιάζει με καμία! Το πιθανότερο είναι πως το αποτέλεσμα αυτού του μαϊμουδιάσματος δεν θα είναι καλό. Αλλά το ΔΝΤ υπονόησε σήμερα (μέσω των "Financial Times" και δικών μας πληροφοριών) ότι θα δώσει το δικό του μερίδιο της βοήθειας για την πέμπτη δόση μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ακόμη κι αν δεν υπάρχει απόφαση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πρόθυμα να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μη χρεοκοπήσουμε αυτή τη στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, ατυχήματα συμβαίνουν», τονίζει και το βράδυ στέλνει νέα αναφορά, γράφοντας ότι βρίσκεται επί 15 ώρες στον υπολογιστή του και κάνει λόγο για τους αγανακτισμένους, που για 22 μέρες συγκεντρώνονται στο σύνταγμα. «Εχε στον νου σου την ευρύτερη εικόνα. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κάποιοι διεθνείς επενδυτές (τα hedge funds και, σύμφωνα με φήμες, ο Πόλσον) στοιχηματίζουν σε ένα ελληνικό ατύχημα και στην επιμόλυνση που θα ακολουθήσει».

Papa-D και Papa-C!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι άνθρωποι της Stratfor αναφέρουν τον Παπακωνσταντίνου ως Papa-C και τον Παπανδρέου ως Papa-D. Στο τέλος Ιουνίου, ο πληροφοριοδότης επανέρχεται, για να ενημερώσει για όσους βουλευτές κάνουν... νερά σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

 

Τελευταία Νέα