Πίνακες 2εκ. ευρώ... έκαναν φτερά

Gazzetta team
Πίνακες 2εκ. ευρώ... έκαναν φτερά

bet365

Όλοι πίστευαν πως η Εθνική Πινακοθήκη ήταν το πιο καλά φυλασσόμενο κτίριο της Αθήνας. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και τα ξημερώματα της Δευτέρας, πίνακες αξίας 2εκ. ευρώ έκαναν φτερά.

Συνήθως, ιστορίες με κλεμμένους πίνακες βλέπουμε μόνο σε ταινίες. Αλλά τελικά όλα από τη ζωή είναι... βγαλμένα. Ακόμη και τα καλύτερα σενάρια. Συγκεκριμένα, διαρρήκτες σήκωσαν πίνακες αξίας 2εκ ευρώ από την Εθνική Πινακοθήκη τα ξημερώματα της Δευτέρας και μάλιστα με... κινηματογραφική ταχύτητα καθώς μέσα σε εφτά (!) λεπτά είχαν κάνει τη δουλειά τους και είχαν φύγει από το κτίριο. Οι διαρρήκτες μπήκαν στις 04.30΄ τα ξημερώματα και βγήκαν στις 04.37 με τρία έργα τέχνης στα χέρια τους. Αφού λοιπόν απενεργοποίησαν τον συναγερμό, στη συνέχεια παραβίασαν πόρτα αλουμινίου εξωτερικού χώρου και μπήκαν στον χώρο της έκθεσης. Οι πίνακες που πήραν ήταν τρεις, ένας το Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος απεικονίζει ένα γυναικείο κεφάλι. Έναν πίνακα του Πιετ Μοντριάν, ο οποίος απεικονίζει έναν ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού ενώ πήραν και ένα έργο σε χαρτί, που απεικονίζει τον Άγιο Diego de Alcala σε έκσταση με την Αγία Τριάδα και τα σύμβολα του πάθους.

Είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα...

Το απίστευτο της ιστορίας δεν είνα μόνο ότι πίνακες 2εκ. ευρώ έκαναν φτερά από το πιο καλά φυλασσόμενο κτίριο της Αθήνας. Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι πως οι δράστες... προειδοποίησαν για το τι θα κάνουν. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής προσπάθησαν 2,3 φορές να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τα κατάφεραν για διάφορους λόγους. Οι φύλακες που έβλεναν... κίνηση στον χώρο της έκθεσης δεν προβληματίστηκαν με αποτέλεσμα να δεχτούν το... τελειωτικό χτύπημα τα ξημερώματα της Δευτέρας.

 

Τελευταία Νέα