Nέα... αποθέωση για Eφραίμ! (vid)

Gazzetta team
Nέα... αποθέωση για Eφραίμ! (vid)

bet365

Μέσα σε λίγα λεπτά μεταφέρθηκε το πρωϊ από την ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού, ο ηγούμενος Εφραίμ. Εκεί αποθεώθηκε και πάλι από υποστηρικτές του οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από την κεντρική πύλη.

Με το που έφτασε η αυτοκινητοπομπή ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και εκδηλώσεις λατρείας και φώναζαν «Αξιος! Αξιος!». Οσοι ήταν συγκεντρωμένοι στον Κορυδαλλό, δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τον επικεφαλής της Μονής Βατοπεδίου, αλλά ούρλιαζαν υστερικά «Αξιος», εκδηλώνοντας έτσι τη συμπαράσταση τους...

Οι παριστάμενοι ήταν καμιά 20αρια και συνέχισαν την αποθεωτική υποδοχή που είχε ο Εφραίμ, όταν λίγο μετά τις 20.00 χθες το βράδυ, έφτασε στην Ασφάλεια! Ο ηγούμενος Εφραίμ πέρασε όλη τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο, ενώ νωρίτερα είχε δώσει τα δαχτυλικά του αποτυπώματα. Στις φυλακές του Κορυδαλλού θα κρατείται στην 6η πτέρυγα, όπου βρίσκονται όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα έχει την αντιμετώπιση των άλλων κρατουμένων, αλλά θα διαμένει εκεί κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες, ενώ ο ίδιος ζήτησε να μένει μόνος για να ασκεί τα πνευματικά του καθήκοντα, αίτημα που έγινε αποδεκτό!

Το διάστημα που θα παραμείνει στον Κορυδαλλό, θα κριθεί άμεσα. Οι συνήγοροι του ηγούμενου Εφραίμ, αναμένεται αίτηση άρσης της προφυλάκισης, επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του εντολέα τους.

Την ίδια ώρα, με βαθιά ανησυχία» για την απόφαση προφυλάκισης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Τη δήλωση αυτή έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, ο οποίος σημειώνει ότι είναι γνωστή η διερεύνηση της υπόθεσης για τις ανταλλαγές ακίνητης περιουσίας μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και ελληνικού κράτους, που έγιναν το 2007. «Την ίδια στιγμή», τονίζει, «λαμβάνοντας υπ' όψη τη δεδηλωμένη ετοιμότητα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ να συνεργαστεί με τα ανακριτικά όργανα και την κατάσταση της υγείας του, μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ελλάδας για φυλάκισή του πριν τη δικαστική διερεύνηση, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα».





 

Τελευταία Νέα