Οταν οι τερματοφύλακες... διασύρονται! (vids)

Gazzetta team
Οταν οι τερματοφύλακες... διασύρονται! (vids)

bet365

Με αφορμή το γκολ που δώρισε η Ντόρτμουντ στη Στουτγκάρδη, το FourFourTwo θυμάται δέκα περιπτώσεις που οι τερματοφύλακες... μάγεψαν!

Ολιβερ Μπάουμαν (Φράιμπουργκ-Αμβούργο 0-3, 2013)
Ο διεθνής με την U21 της Γερμανίας ήταν στο ραντάρ του Γιοακίμ Λεβ αλλά έκανε την χειρότερη δυνατή... οντισιόν σε μια ήττα με 3-0, όπου έφταιγε και στα τρία γκολ. Αρχικά έτρεξε εκτός περιοχής αλλά δεν βρήκε την μπάλα, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έκανε νέο λάθος και στο τρίτο αντέδρασε με τον πιο λάθος τρόπο σε ένα απλό σουτ του Φαν Ντερ Φάαρτ. «Καλύτερα να συμβεί σε ένα ματς αυτό παρά σε τρία. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει ξανά», είπε μετά το ματς αλλά μάλλον δεν έπεισε τον Λεβ.

Πολ Ρατσούμπκα (Λιντς-Μπλάκπουλ 0-5, 2011)
Αρχικά είχε αγωνιστεί στη Μπλάκπουλ και μετά στη Λιντς, όπου δεν άργησε να δείξει ότι μπορεί να κάνει λάθος άνα πάσα στιγμή. Στο πρώτο του ματς χάρισε στις καθυστερήσεις την ισοφάριση στην Κόβεντρι, μετά σχεδόν κόστισε τους τρεις βαθμούς με δύο λάθη κόντρα στην Πίτερσμπρο. Η... κορυφαία του στιγμή, τελικά, ήταν κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον Νοέμβριο του 2011. Ο τερματοφύλακας είχε ευθύνη σε τρία γκολ, με τους οπαδούς της Μπλάκπουλ να φωνάζουν ρυθμικά «USA, USA, USA». Στο τέλος του μήνα, τελικά, δόθηκε δανεικός στην Τρανμίρ...

Ντέβιντ Τζέιμς (Λίβερπουλ-Νιούκασλ 4-3, 1997)
Στο δεύτερο σερί 4-3 ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Anfield, οι Reds ήταν άνετα μπροστά στο σκορ με 3-0, όταν ξαφνικά ο Τζέιμς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε ένα αδύναμο σουτ του Γκιλέσπι, βγήκε πιο έξω από όσο έπρεπε για να τον κρεμάσει ο Ασπρίγια και μετά του... έκανε πλάκα και ο Μπάρτον. Ευτυχώς για τον Τζέιμς, ο Φάουλερ στο τελευταίο λεπτό έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ.

Ζέλικο Κάλατς (Λέστερ-Μπόλτον 2-3, 1995)
Ο προπονητής της Λέστερ, Μαρκ ΜακΓκι, είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η ομάδα του είχε πατήσει την Μπόλτον σε αυτή τη ρεβάνς για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-2, αφού ο Κάλατς έκανε τραγικό εντός έδρας ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια. Ο Αυστραλός τερματοφύλακας είχε ευθύνη και στα τρία γκολ, για να γίνουν πέντε συνολικά τα λάθη του, έχοντας κάνει άλλα δύο, νωρίτερα, στο ντεμπούτο του κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Ικερ Κασίγιας (Ισπανία-Ολλανδία 1-5, Μουντιάλ 2014)
Ενα μήνα πριν, ο Κασίγιας είχε σχεδόν κοστίσει το Champions League στη Ρεάλ Μαδρίτης με την λάθος έξοδο του στον τελικό με την Ατλέτικο, για να τον σώσει τελικά ο Ράμος στο 93'. Τρεις εβδομάδες μετά, στο ματς της Ισπανίας με την Ολλανδία, έκανε αυτή που ο ίδιος χαρακτήρισε "χειρότερη εμφάνιση της καριέρας μου". Τα λάθη του οδήγησαν στην ήττα και δυστυχώς για αυτόν, πέντε μέρες αργότερα, θα... βοηθούσε και την Χιλή να κάνει το 2-0 και να αποκλείσει την Ισπανία.

Μάσιμο Ταΐμπι (Τσέλσι-Μάντσεστερ Γ. 5-0, 1999)
Μετά την αποχώρηση του Πέτερ Σμάιχελ, ο Ταΐμπι είχε αποκαλύψει: «Ο αδερφός του Αλεξ Φέργκιουσον με ήθελε απεγνωσμένα. Ηταν ανάμεσα σε μένα και στον Φραντσέσκο Τόλντο, ευτυχώς επέλεξε εμένα». Ο Ιταλός, τελικά, έκανε μια σειρά από μνημειώδη λάθη στα μόλις τέσσερα παιχνίδια του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον είχε αποκτήσει από τη Βενέτσια. «Τυφλός Βενετός», έγραψε για αυτόν η The Sun μετά το λάθος του στο 3-3 της Γιουνάιτεντ με την Σαουθάμπτον αλλά το τελικό χτύπημα ήταν στο 5-0 από την Τσέλσι την επόμενη εβδομάδα...

Μάρτον Φούλοπ (Γουέστ Μπρομ-Αρσεναλ 2-3, 2012)
Τότεναμ και Αρσεναλ μονομαχούσαν για την 3η θέση στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και δυστυχώς για τους οπαδούς των Spurs ο Φούλοπ έκανε μια... ερασιτεχνική εμφάνιση, στη μοναδική του συμμετοχή με την Γουέστ Μπρομ. Κατάφερε να κάνει λάθος και στα τρία γκολ της Αρσεναλ, με τον προπονητή της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ, να δηλώνει αργότερα: «Δεν κατηγορώ τον Φούλοπ επειδή δεν πάμε στο Champions League αλλά φαίνεται πως ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε». Δυστυχώς ο Φούλοπ έφυγε από την ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 32 ετών τον Νοέμβριο του 2015...

Αλεν Πάσατζιτς (Ρούνταρ-Κόπερ, 2013)
Η Σλοβενία έχει βγάλει δύο από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου, τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς και τον Γιαν Ομπλακ, και είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Πάσατζιτς δεν είναι όχι ίδια κλάση αλλά ούτε καν στον ίδιο... πλανήτη με αυτούς τους δύο. Σε μια ήττα με 4-1 από την Κόπερ, ο Πάσατζιτς έκανε απλά απίθανα πράγματα.

Γέρζι Ντούντεκ (Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ. 1-2, 2002)
Ο Πολωνός είχε ευθύνη και στα δύο γκολ με τα οποία η Λίβερπουλ έχασε από την μισητή αντίπαλο της, τρέχοντας τελικά ένα σερί 11 αγώνων χωρίς νίκες. Ο Ντούντεκ κατάφερε να χάσει την μπάλα αφού του την γύρισε ο Κάραχερ, δίνοντας τη δυνατότητα στον Φορλάν να την σπρώξει στην κενή εστία ενώ λίγα λεπτά μετά δέχθηκε γκολ από ένα σουτ του Φορλάν που ποτέ δεν θα έπρεπε να καταλήξει στα δίχτυα.

Σάιμον Σέπαρντ (Ρέντινγκ-Λούτον 3-1, 1995)
Ο Γκρέιαμ Λόουντερ, διευθυντής του online fanzine της Ρέντινγκ Hob Nob Anyone?, έγραψε για τον Σέπαρντ: «Δεν μπορούσε να κλωτσήσει την μπάλα, ποτέ δεν έπιανε κόρνερ και απέτυχε να εξιλεωθεί αποκρούοντας». Αφήνοντας στην άκρη αυτά όμως... Η πιο κωμική στιγμή του Σέπαρντ ήρθε όταν έτρεξε εκτός περιοχής σε φουλ ταχύτητα για να καθαρίσει μια βαθιά μπαλιά, τρακάροντας τελικά με τον συμπαίκτη του, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης για εβδομάδες έπειτα από αυτό. Το «I've seen Sheppard catch the ball» t-shirt που κυκλοφόρησε, τα λέει όλα.

 

Τελευταία Νέα