Η Σεβίλλη βγάζει γλώσσα...

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Η Σεβίλλη βγάζει γλώσσα...

bet365

Ο Μόντσι έκανε ξανά μαγικά, ο Σαμπάολι ανέλαβε το μοντάρισμα και μαζί έστησαν την ομάδα που σκοπεύει να καταστήσει χαοτική την κορυφή της La Liga. Ο Γιώργος Καραμάνος παρουσιάζει την φετινή εξαιρετική Σεβίλλη.

Το γκολ αποτυπώνει πλήρως τη φιλοσοφία του προπονητή, για το πώς θέλει να παίζουν οι ομάδες του από τη μέση και μπροστά. Απαντες άλλαξαν θέση και ξαφνικά από το κλέψιμο της μπάλας ο Ν'Ζονζί βρέθηκε να σπριντάρει στην πλάτη της άμυνας. Τι διάολο έκανε όμως εκεί, πίσω από Γκοδίν-Σάβιτς ο αμυντικός χαφ του Χόρχε Σαμπάολι; Διαβάζοντας για τα έργα και τις ημέρες του Αργεντινού τεχνικού, όταν οδηγούσε την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε σε τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το Κόπα Σουνταμερικάνα του 2011 ή βλέποντας το πώς οδήγησε την Εθνική Χιλής στο να σηκώσει για πρώτη φορά στην ιστορία της του Κόπα Αμέρικα (2015), είναι άκρως ενδεικτικό. Ο Αργεντινός τεχνικός λατρεύει την ανακατωσούρα, το να προκαλεί χάος στον αντίπαλο.

Κάπως έτσι λοιπόν έφτασε η ομάδα του στο 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης την Κυριακή το απόγευμα. Η πρώτη μεγάλη κόντρα της καριέρας του απέναντι στον Ντιέγο Σιμεόνε και βγήκε νικητής. Για την ακρίβεια ήταν η πρώτη ήττα του Τσόλο σε 11 αγώνες κόντρα στους Σεβιγιάνους και η πρώτη φετινή σε όλες τις διοργανώσεις για τους Ροχιμπλάνκος. Ο Σαμπάολι μάλιστα τους καθάρισε με τον δικό τους τρόπο. Με πίεση σκυλίσια, κλεψίματα, κατάθεση ψυχής. Και να πεις ότι δεν το περίμενε ο Σιμεόνε. “Η Σεβίλλη είναι πραγματικός υποψήφιος για τον τίτλο φέτος. Οποιος την έχει παρακολουθήσει σωστά, καταλαβαίνει τι εννοώ”, δήλωνε πριν το ματς και δυστυχώς για τον ίδιο δικαιώθηκε.

Στον Σαμπάολι αρέσει να μπερδεύει βέβαια και τους δικούς του. Το 4-4-2 το γυρίζει σε 3-5-2 για πλάκα και τούμπαλιν, αλλά οι παίκτες του βρίσκονται παντού σε μία δική του παραλλαγή του “ολοκληρωτικού παιχνιδιού”. Και να φανταστεί κανείς ότι ο 56χρονος κόουτς της Σεβίλλης δεν ήταν για να παραμείνει. Ολα ξεκίνησαν αρνητικά. Λίγο αφότου ανέλαβε, βρέθηκε καλεσμένος να οδηγήσει την Εθνική Αργεντινής και κοντοστάθηκε με το ένα πόδι στο να φύγει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Τελικά έμεινε, αλλά δεν ξεκίνησε καλά. Χαμένο Σούπερ Καπ Ευρώπης (Ρεάλ) και Ισπανίας (Μπαρτσελόνα), αλλά και δύο γκέλες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Ακόμα και η νίκη 6-4 της πρεμιέρας με την Εσπανιόλ περισσότερο προβλημάτισε, παρά ενθουσίασε.

Με το που έμαθε όμως αυτός τους παίκτες και εκείνοι το τι ζητάει από δαύτους, όλα δείχνουν να στρώνουν. Οι Ανδαλουσιανοί τρέχουν πέντε διαδοχικές νίκες σε La Liga και Champions League και έχοντας πάρει ισοπαλία στην έδρα της Γιουβέντους, φιγουράρουν μαζί της στην κορυφή του ομίλου, χαϊδεύοντας το εισιτήριο για τους “16”, δίχως να έχουν δεχτεί γκολ σε τρεις αγώνες. Μπροστά όμως βρίσκουν τον τρόπο. Ειδικά στο “Σάντσεθ Πιθχουάν”. Σε μία ιστορία που ξεκίνησε από πέρσι, έχουν βρει δίχτυα σε 23 σερί αγώνες εντός και αυτή είναι η καλύτερη επίδοσή τους από το 1954 (70 ματς σερί).

Πώς γίνεται όμως η ομάδα που κατέκτησε τρεις διαδοχικές φορές το Europa League να εμφανίζεται ακόμα καλύτερη, ενώ το καλοκαίρι έχασε όχι μόνο τον κόουτς Ουνάι Εμερι, αλλά και 14 συνολικά παίκτες, μεταξύ αυτών τους τρεις κορυφαίους της; Γκαμεϊρό (Ατλέτικο), Κριχόβιακ (Παρί) μοσχοπουλήθηκαν και ο Μπανέγα έφυγε ελεύθερος για την Ιντερ. Γενικότερα άλλαξε πάνω από το μισό ρόστερ, μα αυτό έχει γίνει και πάλι ομαλά, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Σε κάθε άλλο club ένα τέτοιο extreme make over θα έφερνε πλήρη αναστάτωση. Οχι όμως εκεί όπου αφεντικό είναι ο θρυλικός Μόντσι, ο πρώτος τεχνικός διευθυντής στον οποίο κάποτε μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης.


Μόντσι (αριστερά) και Σαμπάολι ισχύς εν τη ενώση

Ο κορυφαίος στο είδος του μάνατζερ (ΕΔΩ όσα πρέπει να ξέρεις για το κορυφαίο μυαλό του ποδοσφαίρου), έκανε τις αλχημείες του και δημιούργησε μαζί με τον Σαμπάολι αυτό που είδαμε κόντρα στην Ατλέτικο. Ολες οι κινήσεις του έχουν ενδιαφέρον. ΟΚ, ξόδεψε σωστά, παίρνοντας τους σούπερ εξελισσόμενους Βιέτο, Κρανεβίτερ, Κιγιοτάκε, Μπεν Γιεντέρ, Σαράμπια, Κορέα, Βάσκες, αλλά η μαγκιά βρίσκεται σε τρεις άλλες κινήσεις. Ο Αργεντινός αμυντικός (στόπερ, πλάγιος μπακ) Γκάμπριελ Μερκάδο που 30αρίζει, ήταν μεγάλος για το άλμα στην Ευρώπη. Ο Βραζιλιάνος μέσος Γκάνσο στα 26 του έμοιαζε τελειωμένος από τους τραυματισμούς, ενώ ο Σαμίρ Νασρί πάλευε να μικρύνει την μπάκα, εξαιτίας της οποίας τον έδιωξε ο Γκουαρδιόλα από την Σίτι. Και όμως δεν υπάρχει η εμφάνιση του στο ματς με την Ατλέτικο, ενώ γενικότερα μαζί με τον Μερκάδο και τον Βιέτο (3 γκολ, 3 ασίστ) εξελίσσονται στις σημαντικότερες προσθήκες.

“Εχω την πολυτέλεια να κοιτάζω στον πάγκο να βλέπω παντού λύσεις”, δήλωσε πρόσφατα ο Σαμπάολι. Κάπως έτσι λοιπόν, με γεμάτο ρόστερ, δηλαδή ποιοτικές αλλαγές, η ομάδα μπορεί να παίξει σε όλα τα ταμπλό. Στο -1 από την κορυφή φιλοδοξεί να δικαιώσει την πρόβλεψη πρωταθλητισμού που έκανε για χάρη της ο Τσόλο Σιμεόνε. Η Σεβίλλη λοιπόν κοιτάζει το ερχόμενο Σάββατο. Ταξιδεύει στο Χιχόν, για να παίξει με την Σπόρτινγκ. Εάν νικήσει, θα γραφτεί ότι πραγματοποιεί το κορυφαίο ξεκίνημα στην ιστορία της σε 10 αγωνιστικές. Γενικότερα όμως και ξέχωρα από τα ρεκόρ, αυτή η ομάδα δεν είναι διατεθειμένη να ξεφουσκώσει, αλλά σκοπός της είναι να καταστήσει χαοτική την κορυφή της La Liga για όλο το υπόλοιπο της σεζόν, βγάζοντας γλώσσα στους μεγάλους...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος