Special... συντριβές (vids)

Special... συντριβές (vids)

bet365

Με αφορμή το 4-0 της Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει όλες τις βαριές ήττες του Ζοσέ Μουρίνιο στους πάγκους.

Βαριά... κάθισε στον Ζοσέ Μουρίνιο η τεσσάρα στο Στάμφορντ Μπριτζ. Το 4-0 της πρώην (Τσέλσι) επί της νυν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ομάδας του Πορτογάλου τεχνικού προκάλεσε εκνευρισμό στον Special One, ο οποίος ξέσπασε εναντίον του Αντόνιο Κόντε, επειδή ο τελευταίος... τόλμησε να πανηγυρίσει. Ο Μουρίνιο δεν είναι συνηθισμένος να χάνει (ίσως δεν ξέρει κιόλας), πόσο μάλλον να δέχεται τόσα πολλά τέρματα η ομάδα του. Οι συντριβές στην καριέρα του Πορτογάλου είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και το FourFourTwo του gazzetta.gr τις θυμίζει.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-0 (La Liga 2010-11)
Η πρώτη του εμπειρία από clasico ήταν... τραυματική. Ο Ζοσέ Μουρίνιο – πιθανότατα – υπερεκτίμησε τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του, προσπαθώντας να παίξει την Μπαρτσελόνα «στα ίσια» μέσα στο Καμπ Νου. Και φυσικά το πλήρωσε. Τσάβι, Πέδρο, Βίγια (2) και Ζεφρέν έκαναν πάρτι στην άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Πορτογάλο τεχνικό να παίρνει από τότε το μάθημα του, αφού ποτέ πάλι η «βασίλισσα» δεν παρατάχθηκε τόσο... ψηλά απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (Champions League 2012-13)
Ένας από τους προπονητές που έχουν πάρει... τον αέρα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι άλλος από τον Γιούργκεν Κλοπ. Στις έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Γερμανός τεχνικός μετρά τρεις νίκες, δύο ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ στο μοναδικό παιχνίδι που κέρδισε ο Πορτογάλος, ήταν άνευ ουσίας, αφού ο Κλοπ πανηγύρισε την πρόκριση. Ήταν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2012-13, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-0 στον επαναληπτικό, όμως αυτό δεν της ήταν αρκετό, αφού στο πρώτο ματς η Ντόρτμουντ είχε επικρατήσει με το εντυπωσιακό 4-1. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε πετύχει και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του (προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Ρονάλντο), υποχρεώνοντας τον Μουρίνιο στην πιο βαριά ήττα της καριέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τότεναμ – Τσέλσι 5-3 (Premier League 2014-15)
Με το... αριστερό μπήκε ο Ζοσέ Μουρίνιο στο νέο έτος, αφού ανήμερα την Πρωτοχρονιά του 2015 η Τσέλσι γνώρισε βαριά ήττα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν από την Τότεναμ. Τι κι αν προηγήθηκε με τον Ντιέγκο Κόστα, στη συνέχεια Κέιν (2), Ρόουζ, Τάουνσεντ και Τσαντλί έκαναν σμπαράλια την άμυνα των «μπλε» (Αζάρ και Τέρι τα άλλα δύο γκολ της Τσέλσι). Η βαριά ήττα με 5-3 μπορεί να πλήγωσε το γόητρο του Πορτογάλου τεχνικού, όμως στο τέλος της σεζόν ο ίδιος και οι παίκτες του πανηγύρισαν τον τίτλο.

Τσέλσι – Μπράντφορντ 2-4 (FA Cup 2014-15)
Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα μέσα στη συγκεκριμένη σεζόν για την ομάδα του Μουρίνιο από τις συνολικά τρεις (η πρώτη ήταν το 5-3 από την Τότεναμ) και σίγουρα αυτή που «πόνεσε» περισσότερο. Όχι μόνο γιατί δέχθηκε τέσσερα γκολ από μία ομάδα της League One, αλλά γιατί αυτή η ήττα στέρησε τη δυνατότητα στην Τσέλσι να διεκδικήσει ένα ακόμη τρόπαιο. Οι «μπλε», μάλιστα, είχαν προηγηθεί με 2-0 (Κέιχιλ, Ραμίρες), όμως στη συνέχεια υποτίμησαν την αντίπαλό τους, η οποία με το 4-2 μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ πήρε το εισιτήριο για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Μετά το τέλος του ματς, ο Ζοσέ Μουρίνιο χαρακτήρισε αυτή την ήττα «ντροπή» για την ομάδα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα