Ντεμπούτο πριν τα 16

Gazzetta team
Ντεμπούτο πριν τα 16

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για... διάσημους παίκτες που ξεκίνησαν την καριέρα τους σε πολύ μικρή ηλικία.

Ολο και πιο σπάνιο γίνεται στις μέρες μας παίκτες σε πολύ μικρή ηλικία να παίζουν στις μεγάλες ομάδες των συλλόγων τους. Ποδοσφαιριστές όπως οι Πάολο Μαλντίνι, Αντρέα Πίρλο, Γουέιν Ρούνεϊ, Θίο Γουόλκοτ, Γκάρεθ Μπέιλ ξεκίνησαν την επαγγελματική τους καριέρα μόλις στα 16 τους, όμως υπάρχουν άλλοι που πραγματοποίησαν το όνειρο όταν ήταν ακόμα πιο μικροί. Ακολουθούν παίκτες που έκαναν ντεμπούτο πριν γίνουν 16 χρονών.

Μαουρίσιο Μπαλντιβιέσο
Τρεις μέρες πριν κλείσει τα 13 του, ο Μαουρίσιο Μπαλντιβιέσο, κλήθηκε στην πρώτη ομάδα της Αουρόρα στην Βολιβία και έγινε ο νεαρότερος που κάνει ντεμπούτο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Σήμερα ο Μπαλντιβιέσο είναι 20 ετών και αγωνίζεται στην Βίλστερμαν της πατρίδας του, η οποία βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία.

Ραδαμέλ Φαλκάο
Ο Ραδαμέλ Φαλκάο έπαιξε για πρώτη φορά με την Λανσέρος Μπογιάκα την δεύτερη κατηγορία της Κολομβίας όταν ήταν ακόμα 13 ετών. Ο πρώην, πλέον, άσος των Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, πέτυχε το πρώτο του γκολ για την πρώτη του ομάδα, την επόμενη σεζόν, όταν ήταν 14.

Φρέντι Αντού
Οι San Jose Earthquakes έδωσαν στον Φρέντι Αντού επαγγελματικό συμβόλαιο το 2004 και μέσα σε 3 μήνες το διάσημο wonderkid που έχει γεννηθεί στην Γκάνα, έγινε ο μικρότερος που αγωνίζεται στο MLS σε ηλικία 14 ετών. Σε μια καριέρα που δεν δικαίωσε τα όσα γράφτηκαν κατά καιρούς, έπαιξε σε… απίθανες ομάδες και δεν δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες.

Πελέ
Ο Πελέ βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα της Σάντος σε έναν αγώνα κόντρα στην Κορίνθιανς το 1956. Τότε ήταν 15 ετών και πέτυχε ένα γκολ στη νίκη της ομάδας του με 7-1 σε βάρος της Κορίνθιανς. Αυτό ήταν μόλις το πρώτο από τα 1.281 τα οποία πέτυχε σε όλες τις διοργανώσεις ο Βραζιλιάνος θρύλος.

Ντιέγο Μαραντόνα
Ηταν δέκα μέρες πριν τα γενέθλιά του όταν ο Αργεντινός μάγος έπαιξε για την Αρχεντίνος Τζούνιορς σε επίσημο παιχνίδι. Ο μύθος της Νάπολι και της Εθνικής Αργεντινής, χρειάστηκε να περάσουν μόλις τρεις εβδομάδες για να πετύχει το πρώτο του γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Σέρχιο Αγουέρο
Στην Ιντεπεντιέντε ο Σέρχιο Αγουέρο έγινε ο νεαρότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο αφού έπαιξε για πρώτη φορά σε ηλικία 15 ετών και 35 ημερών. Σε αυτό το ματς τον έβαλε ο Οσκαρ Ρουγκέρι, ο οποίος τον πέρασε στον αγώνα σαν αλλαγή στο 69ο λεπτό. Τρία χρόνια αργότερα, ο Κουν έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης που έδωσε 23 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Νεϊμάρ
Ο παικταράς της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, έπαιξε για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία με τη φανέλα της Urban Caldeira όταν ήταν 15 ετών. Από τότε η εξέλιξή του είναι εκπληκτική και τον έφερε σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης με τη φανέλα της οποία έχει προλάβει ήδη να φτάσει τα 60 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάρτιν Οντεγκααρντ
Το αστεράκι από την Νορβηγία είναι το πιο πρόσφατο wonderkid που βρέθηκε στον χώρο του ποδοσφαίρου, εμφανιζόμενος στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας του σε ηλικία 16 ετών. Αφού έκανε το «μπαμ» με την Στρόμσγκοντσετ, ο Οντεγκααρντ έσπασε τρεις μήνες μετά το ρεκόρ νεαρότερου παίκτη που αγωνίζεται με την Εθνική Νορβηγίας και αφού ξεναγήθηκε σε κάθε μεγάλο κλαμπ της Ευρώπης, υπέγραψε τελικά για την Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο του 2015.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα