Η απειλή της Τσέλσι

Gazzetta team
Η απειλή της Τσέλσι

bet365

Ο Thore Haugstad γράφει για την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Γιουνάιτεντ και τον τρόπο που πρέπει να αμυνθεί ο Μουρίνιο.

Ο Μουρίνιο επιστρέφει στο δυτικό Λονδίνο, με την Γιουνάιτεντ να έχει δείξει την ικανότητά της να αμυνθεί στην αναμέτρηση με την Λίβερπουλ. Υπήρξαν στιγμές σε εκείνο το ματς που οι κόκκινοι διάβολοι έπαιζαν με έξι παίκτες στην άμυνα. Τώρα, θα πρέπει να προσαρμοστούν στο 3-4-3 του Κόντε.

Μόλις μία φορά υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο η Γιουνάιτεντ έχει αντιμετωπίσει ομάδα που να παίξει με τρεις στο κέντρο της άμυνας και έχασε από την Γουότφορντ με 3-1. Μπορεί οι μπλε να είναι πεσμένοι σε σχέση με το εκπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν, όμως μετά την ήττα από την Άρσεναλ ο Κόντε φαίνεται ότι έχει βρει τη λύση.

Το σημαντικότερο είναι η βελτίωση αμυντικά, καθώς χωρίς την μπάλα το σύστημα γίνεται 5-4-1. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό είτε απέναντι στον Μαρσιάλ είτε απέναντι στον Ράσφορντ στα άκρα, καθώς πάντα θα υπάρχει κάλυψη.

Αυτό για το οποίο θα πρέπει να ανησυχεί η Γιουνάιτεντ είναι τα άκρα της Τσέλσι. Μάρκος Αλόνσο και Μόουζες μπορεί να βρεθούν πολύ ψηλά, καθώς θα υπάρχει κάλυψη. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι οι δυο τους είναι πιο επικίνδυνοι από τους περισσότερους φουλ μπακς, αλλά γιατί συνήθως μαρκάρονται από τους αντίπαλους εξτρέμ, τους οποίους μπορούν να αιφνιδιάσουν.

Με την Χαλ στην ουσία οι δυο τους ήταν εξτρέμ. Ο πιο επικίνδυνος ήταν ο Αλόνσο, που είχε 5 τελικές προσπάθειες, ενώ δημιούργησε και 4 ευκαιρίες.

Ο Μόουζες από την άλλη ήταν πολύ κινητικός και δημιούργησε 2 ευκαιρίες.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Χαλ ήταν ότι ο Ντιομαντέ αναγκάστηκε να μαρκάρει τον Μόουζες. Κάτι που αποδείχθηκε πιο δύσκολο από ότι περίμενε.

Υπάρχουν και άλλες δυναμικές στο παιχνίδι της Τσέλσι. Στο ματς με την Λέστερ Αζάρ και Πέδρο έπαιξαν κοντά στον Ντιέγκο Κόστα, κάτι που ανάγκασε τους αντίπαλους μπακ να πάνε πάνω τους, αφήνοντας χώρο στους Μόουζες και Αλόνσο στα άκρα.

Το δύσκολο για την Γιουνάιτεντ θα είναι και ο ρυθμός και το timing. Ο Κόντε έχει ρυθμίσει έτσι το παιχνίδι της Τσέλσι, που οι μπακ ξέρουν ακριβώς πότε πρέπει να κάνουν κούρσες. Ο Ρανιέρι αναγκάστηκε να αλλάξει σύστημα. Τόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις τους μπλε. Ο Μουρίνιο πολύ δύσκολα θα καταφύγει σε τέτοιες λύσεις, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να περιορίσει πολύ τους Κόστα και Αζάρ. Είναι, φυσικά, πιο εύκολο στη θεωρία, όμως τα ματς με Χαλ και Λέστερ δίνουν στον Πορτογάλο ένα παράδειγμα του τι πρέπει να αποφύγει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα