«Χρυσάφι» στον πάγ(κ)ο

«Χρυσάφι» στον πάγ(κ)ο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ακριβές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού, που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να πάρουν θέση βασικού στην ομάδα τους.

Στην εποχή της αλόγιστης σπατάλης πολλές φορές οι σύλλογοι δεν έχουν την υπομονή να χτίσουν μία ομάδα, προτιμώντας να την «αγοράσουν». Έτσι, δαπανούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να κάνουν δικούς τους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους περιμένουν... χθες να κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές, όμως, οι προπονητές έχουν άλλη άποψη και δε διαμορφώνουν την αρχική ενδεκάδα, βάση της μεταγραφικής αξίας ενός παίκτη. Είτε γιατί «αυτό είναι το σωστό» και επιλέγουν τους πιο φορμαρισμένους παίκτες, είτε γιατί διαθέτουν πληθώρα επιλογών στο ρόστερ και αναγκαστικά δεν μπορούν να τους χωρέσουν όλους. Οι πέντε παρακάτω ποδοσφαιριστές πήραν φέτος το καλοκαίρι μεταγραφή, έναντι πολλών χρημάτων, όμως ακόμα δε βρίσκονται στα αρχικά πλάνα των προπονητών τους.

Μισί Μπατσουαγί
«Νέος Ντρογκμπά» χαρακτηρίστηκε ο Βέλγος επιθετικός, όταν τον περασμένο Ιούλιο υπέγραφε 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσέλσι. Οι «μπλε» έδωσαν 39 εκατομμύρια στην Μαρσέιγ (από ‘κει είχαν πάρει και τον Ντρογκμπά) για να κάνουν δικό τους τον Μπατσουαγί, νικώντας στο νήμα την Κρίσταλ Πάλας. Αν και η έλευση του Αντόνιο Κόντε στο Στάμφορντ Μπριτζ προϊδέαζε για σύστημα με δύο επιθετικούς (3-5-2), εντούτοις ο Ιταλός τεχνικός προτιμά σχήματα με ένα σέντερ φορ (Ντιέγκο Κόστα) στην κορυφή. Στα οκτώ πρώτα παιχνίδια της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, ο 23χρονος φορ μετρά συνολικά μόλις 52 λεπτά συμμετοχής. Δεν έχει βρεθεί ούτε μία φορά στο αρχικό σχήμα, ενώ ποτέ δεν έχει ξεπεράσει τα 20 λεπτά σε έναν αγώνα. Παρόλα αυτά, έχει καταφέρει να βρει δίχτυα μία φορά στο πρωτάθλημα, ενώ στα δύο ματς του Λιγκ Καπ που ο Κόντε τον έχει βάλει βασικό, ο Μπατσουαγί έχει σκοράρει και στα δύο.

Άλβαρο Μοράτα
Τη ρήτρα των 30 εκατομμυρίων ευρώ ενεργοποίησε η Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι και ο Ισπανός επιθετικός επέστρεψε στο Μπερναμπέου, μετά από δύο χρόνια στο Τορίνο και την Γιουβέντους. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη «Μεγάλη Κυρία» έχριζαν τον Μοράτα φαβορί για τη θέση του βασικού επιθετικού στη «βασίλισσα», αντί του Καρίμ Μπενζεμά. Κάτι που έγινε στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν ο Γάλλος ήταν στα «πιτς». Όταν, όμως, ο Μπενζεμά τέθηκε στη διάθεση του Ζινεντίν Ζιντάν, ο Μοράτα έμεινε στον πάγκο και στα περισσότερα παιχνίδια έμπαινε ως αλλαγή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου στα 270 λεπτά των τριών πρώτων αγώνων, ο Γάλλος έχει αγωνιστεί σε 246’ και ο Ισπανός σε 50’. Σε όλα τα ματς ο Γάλλος ήταν βασικός και ο Μοράτα μπήκε ως αλλαγή. Έστω κι έτσι, όμως, έχει πετύχει δύο τέρματα, ενώ ο Μπενζεμά κανένα.

Λερουά Σανέ
Πρόκειται για τη δεύτερη ακριβότερη φετινή μεταγραφή της Μάντσεστερ Σίτι αυτό το καλοκαίρι (πρώτη αυτή του Στόουνς). 50 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία της η Σάλκε, προκειμένου να πει το μεγάλο «ναι», αποδεσμεύοντας τον 20χρονο άσο. Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως, για τον Γερμανό μεσοεπιθετικό, αφού για τα άκρα της επίθεσης, ο Γκουαρντιόλα δείχνει σαφέστατη προτίμηση στους Στέρλινγκ και Νολίτο. Μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του, ο Σανέ μετρά μόλις 123 λεπτά συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ, με καλύτερη εμφάνιση αυτή στο ντεμπούτο του, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, κόντρα στην Έβερτον, αγωνίστηκε βασικός, όμως «για κακή του τύχη», ο ποδοσφαιριστής που τον αντικατέστησε (Νολίτο) σκόραρε ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Η μικρή του ηλικία, όμως, και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του αποτελούν εχέγγυο για μεγάλα πράγματα στο μέλλον με τη φανέλα της Σίτι, έστω κι αν σήμερα την περισσότερη ώρα βρίσκεται στον πάγκο (όπως σε όλο το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα), δίπλα στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Χένρικ Μχιταριάν
Μετά από μία απίθανη σεζόν με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου έβγαλε 15 ασίστ και αναδείχθηκε MVP της Μπουντεσλίγκα, ο Αρμένιος άσος έγινε «μήλον της έριδος» ανάμεσα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Τελικά, νικήτρια αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 42 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να τον κάνει δικό της. Παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις, στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε φανέλα βασικού στον – θεωρητικά – «κομμένο», Χουάν Μάτα, αφήνοντας στον πάγκο τον Μχιταριάν. Η μοναδική φορά που ο 27χρονος άσος βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ ήταν στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, όμως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Ο τραυματισμός του δεν του έχει επιτρέψει από τότε να αγωνιστεί ξανά και στην επιστροφή του θα πρέπει να παλέψει σκληρά, ώστε να τον εμπιστευθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο ίδιος να πάρει στις πλάτες του το μεσοεπιθετικό παιχνίδι των «μπέμπηδων».

Αντρέ Γκόμες
Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων την περσινή σεζόν οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε μεταγραφικές κινήσεις, που θα τις έδιναν βάθος στον πάγκο. Μία τέτοια ήταν και του Αντρέ Γκόμες, αφού – θεωρητικά – η τριάδα του κέντρου Ινιέστα, Μπουσκέτς και Ράκιτιτς δεν αλλάζει. Παρόλα αυτά, ο Λουίς Ενρίκε έχει «παραγκωνίσει» τον Αντρές Ινιέστα στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στη μεσαία γραμμή μία θέση κενή. Αυτή την ευκαιρία, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να την εκμεταλλευθεί στο έπακρον ο Πορτογάλος μέσος, ο οποίος – σημειωτέων - αποτελεί την πιο ακριβή φετινή μεταγραφή των «μπλαουγκράνα». 35 εκατομμύρια ευρώ έδωσε η Μπαρτσελόνα για να τον αποκτήσει από την Βαλένθια, όμως ο Αντρέ Γκόμες έχει μικρότερο χρόνο συμμετοχής στη La Liga ακόμα και από τον πολύ φθηνότερο, Ντενίς Σουάρεθ, που αγωνίζεται, επίσης, στο χώρο της μεσαίας γραμμής και επέστρεψε στο Καμπ Νου από την Βιγιαρεάλ, έναντι μόλις 3,25 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή, με λιγότερο από το 10% των χρημάτων, που δόθηκαν για τον Πορτογάλο πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Τελευταία Νέα