Ο προπονητής που είδε άλλο αποτέλεσμα!

Θοδωρής Βασίλης
Ο προπονητής που είδε άλλο αποτέλεσμα!

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται μέσω του FourFourTwo του gazzetta.gr την ημέρα που ο προπονητής της Κίλμες πίστευε ότι η ομάδα του είχε ηττηθεί από την Ρίβερ Πλέιτ, ενώ στην πραγματικότητα είχε αποσπάσει ισοπαλία!

Την δεκαετία του 70’ η τεχνολογική επανάσταση δεν είχε ξεκινήσει ακόμα και ο κόσμος ενημερωνόταν για την εξέλιξη των αγώνων ακόμα από το ραδιόφωνο ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν να αγοράσουν την εφημερίδα την επόμενη ημέρα για να μάθουν το αποτέλεσμα της αγαπημένης τους ομάδας.

Στις 26 Μαρτίου του 1970 Ρίβερ και Κίλμες έδιναν ραντεβού στο Μονουμεντάλ και εκείνη την ημέρα ο τεχνικός των «σερβεσέρος» Καρμέλο Φαραόνε έκανε την γκάφα της χρονιάς. Στο πρώτο ημίχρονο η Ρίβερ κάνει πάρτι και με γκολ των Ονέγα, Μας και Σκότα προηγείται με 3-0. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Φαραόνε βλέποντας τα χάλια της ομάδας του αποχώρησε για τα αποδυτήρια και την ώρα που βρισκόταν στην φυσούνα άκουσε τον κόσμο της Ρίβερ να πανηγυρίζει και τέταρτο γκολ το οποίο όμως ακυρώνεται κάτι που ο Φαραόνε δεν το κατάλαβε.

Στην ανάπαυλα οι οδηγίες ήταν η ομάδα να προσπαθήσει να μειώσει το σκορ για μια αξιοπρεπή ήττα. «Είχα ακούσει τον κόσμο να πανηγυρίζει και δεν κατάλαβα ότι ακυρώθηκε αφού εκείνη την ώρα στο μυαλό υπήρχε απογοήτευση από την εμφάνιση», δήλωνε αργότερα ο ίδιος. Στην επανάληψη η Κίλμες κάνει τρομερό comeback και καταφέρνει λίγο πριν το τέλος να ισοφαρίσει. Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες πανηγύρισαν την ώρα που ο Φαραόνε έφυγε βιαστικά γιατί είχε υποσχεθεί στην γυναίκα του που τον περίμενε έξω από το γήπεδο να την πάει σινεμά.

Εκεί η γυναίκα του τον περίμενε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά κάτι που προξένησε την περιέργεια του Φαραόνε. Όταν την ρώτησε γιατί χαμογελάει εκείνη του είπε για το σπουδαίο αποτέλεσμα που είχε πάρει ο σύζυγός της στο Μονουμεντάλ. Κάπου εκεί ο Φαραόνε τα έχασε: «Πως πήραμε αποτέλεσμα αφού ηττηθήκαμε 4-3», με την γυναίκα του να του εξηγεί ότι το τέταρτο γκολ το ακύρωσε ο διαιτητής!

Ο Καρμέλο Φαραόνε έχασε την μάχη με τον θάνατο το 1993 κι εκτός από την Κίλμες βρέθηκε στον πάγκο της Μπόκα Τζούνιορς αλλά και της εθνικής Αργεντινής, μεταξύ άλλων, χωρίς πάντως μεγάλη επιτυχία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα