Το Plan B της Τότεναμ

Το Plan B της Τότεναμ

Gazzetta team
Το Plan B της Τότεναμ

bet365

Ο Paul Wilkes ήταν στις εξέδρες του Hawthorns και γράφει για την Τότεναμ, που πλέον έχει Plan B.

Η Τότεναμ δεν κατάφερε πέρυσι να νικήσει σε κανένα από τα δύο ματς την Γουέστ Μπρομ. Η άμυνα του Πιούλις αποδείχθηκε πολύ δύσκολη για τα σπιρούνια. Στα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια η Τότεναμ έχει πετύχει μόλις δύο γκολ.

Το παιχνίδι στο Hawthorns ήταν μία από τα ίδια. Ο Τσαντλί σκόραρε εναντίον της πρώην του ομάδας και ο Ντέλε Άλι έκανε το τελικό 1-1 7’ αργότερα. Πλέον, η Τότεναμ έχει μόλις 1 νίκη στα 7 τελευταία ματς της με την Γουέστ Μπρομ.

Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο είχε προτιμήσει το 4-2-3-1 πέρυσι. «Όταν ήμουν στην Εσπανιόλ και στη Σαουθάμπτον και στο ξεκίνημά μου εδώ κάθε φορά που δεν παίρναμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, παρουσιαζόταν ότι δεν έχουμε Plan B», είπε ο Αργεντίνος πριν το ματς.

«Είναι σημαντικό όταν βρίσκεσαι σε ένα πρότζεκτ μετά από δύο χρόνια να προσπαθείς να βελτιώσεις τα πάντα και να προσπαθήσεις να παίξεις και κάτι διαφορετικό. Το σύστημα που χρησιμοποιούμε εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά των παικτών που βρίσκονται στο γήπεδο. Υπάρχουν επιλογές και όλα τα συστήματά μας είναι εξίσου καλά».

Ένας από τους λόγους που όντως η Τότεναμ δεν είχε εναλλακτικό πλάνο πριν από 12 μήνες ήταν η έλλειψη επιλογών στην επίθεση πέρα από τον Κέιν. Η προσπάθεια απόκτησης του Μπεραΐνο ήταν αποτυχημένη, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ποκετίνο ήθελε ακόμη έναν επιθετικό. Τελικά, απέκτησε έναν φέτος, όμως με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον παίκτη της Γουέστ Μπρομ.

Ο Γιάνσεν μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στην επίθεση της Τότεναμ. Πέρυσι, πέτυχε 27 γκολ σε 32 ματς, όμως ο Ποκετίνο διέκρινε κάτι άλλο σε εκείνον. Η ικανότητά του να παίζει σε κλειστούς χώρους είναι ακόμη καλύτερη από εκείνη του Κέιν. Ο Γιάνσεν παίζει με πλάτη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να προωθηθούν και να πλησιάσουν, τη στιγμή που ο Κέιν έψαχνε αυτούς τους χώρους και δεν τους δημιουργούσε.

Η Τότεναμ χρησιμοποίησε 4-1-4-1 στη νίκη επί της Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική, με τον Σον να παίζει «ψεύτικο 9άρι». Με την Γουέστ Μπρομ ο Γιάνσεν δημιούργησε 4 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, ενώ είχε 3 σουτ ο ίδιος. «Έπαιξαν διαφορετικά», είπε ο Πιούλις μετά το παιχνίδι. «Έπαιξαν πολύ έξυπνα και δημιούργησαν χώρους».

Με το τελευταίο στην ουσία ο Πιούλις αναφερόταν στον ρόλο του Γιάνσεν, που πίεσε την άμυνα της Γουέστ Μπρομ και την ανάγκασε να παίζει πιο βαθιά. Η αντίληψη του Ολλανδού είναι εκπληκτική.

Το γεγονός ότι τα γκολ δεν έρχονται θα φέρει κριτική, όμως είναι δεδομένο ο Ποκετίνο θα φροντίσει να τον προστατεύσει. «Πιστεύω ότι ήταν καλός. Δουλειά του επιθετικού δεν είναι μόνο να σκοράρει, αλλά και να δημιουργεί. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή του», τόνισε ο Αργεντίνος στη συνέντευξη τύπου. Η Τότεναμ μπορεί να μην κέρδισε, όμως έδειξε ότι σιγά-σιγά μπορεί να αλλάζει τα πάντα, αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο. Και ο Γιάνσεν είναι παίκτης-κλειδί για αυτό.

 

Τελευταία Νέα