Οι αήττητοι στα 4 μεγάλα πρωταθλήματα

Gazzetta team
Οι αήττητοι στα 4 μεγάλα πρωταθλήματα

bet365

Το Four Four Two του Gazzetta γράφει για τις ομάδες από τα 4 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που δεν έχουν γνωρίσει την ήττα.

Εχουν περάσει 7-8 αγωνιστικές στις μεγάλες λίγκες και με εξαίρεση τις Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους που είναι από νωρίς τα ξεκάθαρα φαβορί, στις υπόλοιες χώρες τα πράγματα έχουν ξεκινήσει... ανοικτά. Στην Γαλλία η Νις προελαύνει και η Μονακό δείχνει δυνατή, ενώ στην Ισπανία και στην Αγγλία γίνεται χαμός. Εκτός όμως από τις πρωτοπόρους στα μεγάλα πρωταθλήματα, υπάρχουν και οι ομάδες που έχουν να λένε ότι ακόμα δεν τις έχει λυγίσει κανένας. Λίγο πριν την επανέναρξη στα κορυφαία πρωταθλήματα, πάμε να δούμε ποια είναι τα κλαμπ που δεν έχουν ακόμα φύγει από το γήπεδο έχοντας γνωρίσει την ήττα...

Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε έχει αυτή τη στιγμή την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη. Τόσο στο... μάτι, αφού με γυμνό φαίνεται η σεμιναριακή τακτική, αλλά και στην πραγματικότητα, αφού σε 7 αγώνες έχει δεχθεί 2 γκολ (το ένα από τα 25 μέτρα από την Αλαβές και ένα από την Μπαρτσελόνα στο Camp Nou). Οι Rojiblancos έχουν σκοράρει 15 φορές σε αυτό το διάστημα, έχουν 4 νίκες και 3 ισοπαλίες και βρίσκονται στην πρώτη θέση της La Liga μαζί με την συμπολίτισσα, Ρεάλ.

Μπάγερν Μονάχου
Μετά την αποχώρηση Γκουαρδιόλα και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αντσελότι, οι κραδασμοί δεν αναμενόταν να είναι πολλοί για την Μπάγερν, η οποία στην Bundesliga είναι μια κατηγορία μόνη της. Οι Βαυαροί έχουν σε 6 ματς 5 νίκες και μία ισοπαλία με την Κολονία εντός (1-1) και στη διαδρομή αυτή έχουν σκοράρει 16 τέρματα και έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται 2 φορές.

Κολονία
Η μοναδική ομάδα που έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να κόψει βαθμούς από την Μπάγερν είναι αυτή που ακολουθεί στην λίστα. Η Κολονία έχει 3 νίκες και 3 ισοπαλίες αφού έφυγε με το 1-1 από το Μόναχο και θα μπορούσε να έχει κάνει και διπλό. Οι Τράγοι είναι χαμηλά στις ευκαιρίες (52), έχουν βάλει 10 τέρματα, έχουν δεχθεί 3 γκολ και αυτή τη στιγμή πατούν στις θέσεις του Champions League. Εκτός από την Μπάγερν έχει παίξει και με την Λειψία.

Χόφενχαϊμ
Από τη στιγμή που ανέλαβε πέρυσι στα μέσα της σεζόν την Χόφενχαϊμ ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, στην ομάδα έχει γίνει extreme makeover και στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-17 δεν έχει ακόμα ηττηθεί. Ο απολογισμός είναι 2 νίκες και 4 ισοπαλίες, όμως παρότι είναι 2η σε σουτ στην κατηγορία (101) έχει πετύχει 11 γκολ και έχει δεχθεί 9. Με 10 βαθμούς βρίσκεται στην 7η θέση, μήνες αφού έδινε σκληρή μάχη για την παραμονή.

Λειψία
Επιμένουμε με Γερμανία και σειρά έχει η Λειψία. Η ομάδα που στηρίζεται από την Red Bull έχει 3 νίκες και 3 ισοπαλίες, επίδοση που είναι η κορυφαία στην ιστορία για νεοφώτιστη ομάδα. Η Λειψία είναι 4η σε ευκαιρίες (61) στην Bundesliga, έχει συγκομιδή 12 βαθμών με 11 γκολ υπέρ και 5 κατά και είναι επίσης 4η στο conversion με 56%. Highlight η εντός έδρας νίκη στη 2η αγωνιστική κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ρεάλ Μαδρίτης
Και πάμε σε πιο... βαριά χαρτιά, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν καλό ξεκίνημα με 3x3 όμως η συνέχεια ήταν εν μέρει καταστροφική αφού για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια παραχώρησαν 3 σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και πλέον ισοβαθμούς στην κορυφή της La Liga με την Ατλέτικο. Παρά την πτώση και τον προβληματισμό η Ρεάλ είναι ακόμα αήττητη έχοντας σκοράρει 16 φορές και έχοντας παθητικό 7 γκολ.

Τότεναμ
Με τόσους top-class προπονητές φέτος στην Premier League και την κουβέντα για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο, λίγο έλειψε να περάσει στα ψιλά ο Μαουρίσιο Ποκετίνο. Ο Αργεντινός τεχνικός συνεχίζει την εκπληκτική δουλειά και φέτος και μετά νίκη σε βάρος της Σίτι με 2-0, έκανε την Τότεναμ τη μοναδική αήττητη ομάδα στο Νησί. Οι Spurs έχουν 12 γκολ υπέρ και μόλις 3 κατά και με 17 βαθμούς είναι στο -1 από την κορυφή, όπου βρίσκονται οι Πολίτες.

Βιγιαρεάλ
Μετά τις Ατλέτικο και Ρεάλ, η La Liga έχει και 3η εκπρόσωπο σε αυτή τη λίστα και είναι η Βιγιαρεάλ. Οι Amarillos έγιναν η πρώτη ομάδα που υποχρέωσε την Ρεάλ σε γκέλα στο Santiago Bernabeu (1-1) και βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος πίσω από τους Blancos, την Ατλέτικο, την Μπαρτσελόνα και την Σεβίλλη. Η ομάδα του Φραν Εσκριμπά είναι πρώτη στην κατηγορία στις αμυντικές ενέργειες (344), έχει μόνο 79 φάουλ και απολογισμό 4 νίκες και 3 ισοπαλίες με γκολ 9 υπέρ και 4 κατά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα